Like an artist

Tags: , , , , ,

11 kommenttia - “Like an artist”

 1. jelden Kirjoittaa:

  s-sö… söp… söpöin…

 2. Iita Kirjoittaa:

  Ooh, niinkö, kiitos kovasti (,; <3

 3. Raunis Kirjoittaa:

  IITA Y U SO CUTE

 4. Iita Kirjoittaa:

  Dunno! <33 ;;_;;

 5. Elmeri Kirjoittaa:

  Hei heiii, ookko vielä saanu selkoo suomen kuvislukioista? Eilen opin että on \kuvis\lukioita ja erityistehtävän saaneita kuvataidelukioita, mikä käytännössä tarkoittaa sitä että saa jättää pakollisia kursseja pois (mutta kuitenkin max puolet), ja vastaavasti leikkikuvislukiot on ihan tavallisia lukioita joissa sattuu olemaan paljon kuviskursseja valikoitavana. Löysin wikipediasta listan erikoislukioista ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_erityisen_koulutustehtävän_saaneista_lukioista ) ja hetken silmäilyn jälkeen kuvataidelukioita on ainakin Kajaanissa, Tampereella, Helsingissä, Lahdessa (joku muotoilu), Savonlinnassa ja Lapinlahdella (saatoin missata jonkun)
  Listassa on linkit jokasen lukion sivuille!

 6. Iita Kirjoittaa:

  ”Luettelo erityisen koulutustehtävän saaneista lukioista
  Wikipediassa ei ole tämän nimistä artikkelia. ” <- sun linkki sano noin. Oon nähy kuitenki jonku wikipedian sivun, jossa on lueteltuna jotain speccu-kouluja. Saattaa olla se minkä yritit linkkaa. En oo saanu suurempaa selkoo vielä, vaikka enpä oo kyl ettinykkää.. 8–/ Mut meinaan maanantaina mennä opolle ja kysyy samal, et voiks saada jonku stipendi, et niinko joku maksaa sun koulunkäynnin tai siis jotain, emmä tiä vielä! Joo sii nuo paikat joita luettelit, niin niissä on kuvislukio. Sen oon saanu selville, mutta just noi termit (kuvislukio, kuvispainotteinen lukio jne) on mulle kuitenki sumun peitossa.
  Tulinpa iloseks sun kysymyksestä :-))

 7. jelden Kirjoittaa:

  Poista linkistä vaan ä-symbolit ja korvaa normi ä-kirjaimella, sitten pelittää. Voin suositella Tammerkosken lukiota jota itse käyn, olemme juuri saaneet uudet tilat taiteelle (erikseen mm. grafiikkaluokka, maalausluokka, veistoluokka, multimedialuokka…). Tällä hetkellä valittavana on noin 50 erilaista kuvataidekurssia laajasti eri aihealoilta, minullekin tulee aivan valinnanvaikeus (ja toive pidentää opintoja vielä vähän……). Kuvislinjalaisilla on myös kivasti yhteishenkeä, kun kaikki ovat enemmän tai vähemmän nörttejä, eikä tänne ole mitenkään vaikea päästä sisään.

  Tampere on muutenkin loistava kaupunki!

  http://lukiot.tampere.fi/tammerkoski/index.html

 8. Elmeri Kirjoittaa:

  Opintotukea voi alkaa saamaan ku täyttää 17! Se pitää sisällään asumistuen (se kattaa jotain 80% asumiskustannuksista), opintorahan (0-280€/kk, riippuu vissiin iästä, vanhempien tuloista ja siitä asuuks kotona vai omillaan, ja onko lukiossa vai yliopistossa) ja opintolainan, josta en tiiä mitään. Kelan sivuilla on kaikenlaisia laskureita, mut musta ne sivut on todella epäselvät joten onnee :D Poimin sieltä tällaisen lauseen: ”Alle 17-vuotias voi kuitenkin määrätyin ehdoin saada opintotuen asumislisää ja opintolainan valtiontakauksen.” ?!?!?! Luulen kuitenkin et Kela maksais sun asumista ja elämistä ihan kivasti jos muuttaisit sinne minne ikinä meetkin, hehe.

  Mä tunnen muutamia jotka on asunu omillaan opiskelupaikkakunnalla lukion alusta saakka, mut tyyliin vanhempien/veljen omistamassa asunnossa… Hmm! jännittää, itsenäistä elämää. ”””

 9. Iita Kirjoittaa:

  Tein linkille kuten sanoit, Jelden ja nyt toimii. Toi oli just se sivu jonka olin joskus iteki nähy :) Tiätkö, Tampereen lukio on just se mitä oon paikkakunnan perusteella sillei eniten jo tuumaillu :–) hihi.
  Elmeri, ooh hei en tienny, että noi tukemishommat voi olla noin hyviä :o Pitää tsiikailla Kelan sivuja joku päivä! Heini saa 80 euroo opintotukea kuukaudessa, mut se onki kyl jo 18 ja asuu tääl äitin työnä. Ehkä mä onnistun käyttään sitä laskuria 8–D
  ”Itsenäistä elämää” nimenomaan! Mut joskus se kuitenki tulee vastaan, nii kyl mä voin sen kohdata hyvin jo vähä aijemminki jos se tekee mut iloseks <3

 10. ientulehdus Kirjoittaa:

  Joo valitettavasti opintotuet paranee kun vanhenee, eli alaikäisillä on oikeasti aika huonot tuet :/ Kaveri osaisi kertoa enemmän, se muutti kanssa toiselle paikkakunnalle lukioon… Valtio kuitenkin olettaa, että vanhemmat maksaa lapsensa elinkustannukset 18-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen saa täydet tuet eikä vanhempien tulot enää vaikuta, kunhan ei vaan asu vanhempiensa omistamassa asunnossa!

  Mutta kyllä kelan kanssa tappelu järjestyy ja sulla on paljon ihmisiä, joilta pyytää siihen hommaan apua :)

 11. Iita Kirjoittaa:

  Koiranpentuilmeellä kelan toimistoon ja muutama kokeneempi ja asiallisempi ihminen varoiks messiin, niin kyl se sit siitä! :DD

Jätä vastaus