”Without ’art’ the Earth is just ’eh’.”

Tags: , , , , , , , ,

9 kommenttia - “”Without ’art’ the Earth is just ’eh’.””

 1. Kumiko Kirjoittaa:

  Älä huoli! Minäkin sinun iässäsi löhösin, datasin ja piirsin. Ja hyvin oon pärjänny.
  Edelleen löhöän ja piirtelen, mut välil töissä pitää vähän käydä ^^’

 2. Aliiiiza Kirjoittaa:

  Juu-u, itekin oon koulun jälkeen ainoastaan istunu koneella piirtämässä.. :D Ja huomenna viel fysiikan koe, jes!

 3. Muurahaiskarhu Kirjoittaa:

  Arrr mulle tuli vihainen olo. >:—( Imuroiminen on ihan yliarvostettua. Mä en ole imuroinut omaa huonettani varmaan kahteen kuukauteen (mitä nyt välillä napannut käsin lattialta jonkun villakoiran) ja maailma ei toistaiseksi ole kaatunut. Mua ärsyttää niin paljon tollanen asenne, että elämästä yritetään tehdä mahdollisimman ikävää ja vastuullista. Vaikka ei koko ajan siivoa tai kokkaa tai tee läksyjä, ei se tarkoita sitä ettei pärjää. Jos on onnellinen piirtämällä, on pakko piirtää. Muuten ei jaksa tehdä mitään muutakaan. Jokaisella on omat tapansa pärjätä.

  (apua tää on taas kauhean kummallinen kommentti :–(( )

 4. Ientulehdus Kirjoittaa:

  Ai täällä on sanottukin jo kaikki tarpeellinen. Kyllä musta pitää imuroidakin, mutta ei pidä elää imurointia varten vaan imuroida joskus elämää varten. Se nyt jo on aika kyseenalaista dissata lapsensa tärkeintä harrastusta, josta aika moni ihminen suomessakin saa elantonsa. Kaikki eivät voi elää piirtämällä, mutta jos sitä tosiaan haluaa niin kannattaa kokeilla eläisikö itse. Voihan siihen opiskella kylkiäiseksi jonkin toisenkin ammatin, jossa voi jatkaa jos piirtäminen ei kanna… Tai opiskella sitten myöhemmin. Ihmiset vaihtaa nykyään alaa tuosta vaan keski-ikäisenäkin.

 5. malla Kirjoittaa:

  En kyllä osaa yhdistää noita ”Mikset ole imuroinut” ja ”Ei löhöilyllä ja piirtämisellä pärjää”? Elämässä sitten pärjää vissiin ihan hyvin jos imuroi? :D Tollanen lyttääminen on kyllä perseestä ja samaa mäkin sain kotonaollessani kuunnella. Meitä tosin erottaa se että olin masentunut enkä käynyt koulussa. Outoa että sulle jaksetaan ulista vaikka oot käynyt peruskoulusi huippuarvosanoin läpi ja haluat vielä jatkaa lukioonkin.. :(

 6. elli Kirjoittaa:

  kasvoin juuri saman moton alla että piirtäminen on silkkaa humpuukia, mokoma taivaanrannanmaalari ja vetelehtijä, mitä sä teet ikinä muka töikses.
  no hyvin näyttää pärjäävän kun vain pysyy kynä kädessä.
  on tosi lamaannuttavaa saada tuollaista kuraa päivittäin, mutta ei saa antaa periksi! kaikille löytyy oma kanavansa kuitenkin lopulta!

 7. Iita Kirjoittaa:

  Hei kiitti kaikille kommenteista! <3
  Malla, noilla koitettiin linkittää se, että mä piirrän, enkä tuu saamaan sillä rahaa, vaan mun pitäs olla ahkera ja tehä "kunnon töitä". Ja mä en sit ilmesesti tee muuta ku kaikkea turhaa kotona.
  Se vähän pistää, kun jokin mitä on elämässään tehnyt ihan päivittäin revitäänkin. Hajamielinen laiskapaska olen ollut nyt pidemmän aikaa, enkä sitä syytettä käy kieltämään. Toisinaan minulla on ollut paljon mielekästä tekemistä tai jotain sontaa pyörimäsä päässä, niin ettei moppaus oo ollu prioriteettilistan kärejssä. Mutta piirtäminen on jotain millä pärjään. Ah, haistakoon kukka kaikki, jotka sen käyvät kiistämään.
  Ei menestys sihteerintyössä tai kirurgiassa minua tyydytä, vaan puuduttaa. Sillä en pärjää. Tälläiset kommentit vain jäävät salaa alitajuntaan ja nousevat esiin aina kynään tarttuessa. Kylmää myös se, että "aina olen sinua tukemassa, valitse niinkuin parhaaksi n'et, olet hyvä piirtämään, piirrätkö mullekkin, susta tulee loistava taiteilija"-puhe onkin ollut aina vain jotain tilanteen rauhoittamista ja pilvilinnojen rakennusta, koska uskottiin, etten mä ikinä oikeesti saavu sen pilvilinnan ja valintojen eteen, jolloin kommentoijan todellinen karva paljastuu.
  Ja jos olen nyt jollain tapaa surkea ihminen syystä X tai Y, niin ei minua saa yhtään paremmaksi rajoittamalla ja nälvimällä. Se vain tapaa pahentaa tilannetta.

 8. tyy Kirjoittaa:

  Hieman muistuttaa samanlaista meininkiä kuin meikäläisen kotona jonkin verran oli taiteilun alkuvaiheessa (ah sitä kaikkea imurointia). Vain hieman, mutta silti. Maatilalla ei älyttömästi ymmärretty kuvallista taidetta ammattina, mutta minut annettiin olla aikalailla rauhassa sen suhteen kun isoveljeni oli jo suuntaamassa maanviljelijäksi tilalle. Eikä isä täysin tyrmännyt kun ilmoitin että olen menossa opiskelemaan animaatiota Turkuun, sanoi vain että kunhan vain sillä myös töitä löytyy ja pystyn elättämään itseni. On harmillista, että sinun kotiporukat käyttäytyvät näin ja on aika tosi inhaa sanoa jotain tuollaista rajoittavaa, vaikka varmaan ihan vain ovat huolissaan sinusta koska heidän standardit ovat mahdollisesti jossain ”konkreettisemmassa” työssä. Kliseisesti sanon että Iita, sun pitää kuunnella sun sydäntäsi. Ihminen ei elämänsä jälkeen kuollessaan voi olla niin kovasti katkera kuin siitä, jos jotain mistä kovasti tykkää, on jäänyt tekemättä. Jos taide on intohimosi ja tahdot tehdä ansaita elantosi sillä, älä ripusta niitä hanskoja naulakkoon ennen kuin olet tarkemmin tutustunut alaan ja sitten vasta itse tehnyt päätöksesi, eikä kukaan muu ennen sinua. Kuulemma kuvittajat taitavat työllistyä hyvin Suomessakin ja hei pelialakin kasvaa täällä vaan koko ajan. Toisaalta taideala itsessään luo kulttuuria, ja jos maailmassa ei olisi kulttuuria niin…. no… missä kehityksen vaiheessa ihmiskunta silloin olisi? Uskon että hyvin moni meistä on ylpeä sinusta, Iita. Pitäisi leipoa sulle pullia, jos vain tietäisin mihin postilaatikkoon voisin ne tunkea.

 9. Iita Kirjoittaa:

  Hei sinä Tyy! Käytit nimeäni peräti kahdesti ja sillä on aina maagisen herättävä ote minun, huomaan. Olen otettu lukiessani sinun uskovan ihmsten olevan ylpeitä vuokseni <3
  Kulttuuri on tärkeää, eikä sitä saisi aliarvioida! Piirtäminen on erilaista, kuin jokin yhteiskunnan silmissä järjellisempi työ, mutta se ei ole sitä yhtään arvottomampaa.
  Jos haluat, voin kertoa postilaatikkoni maantieteellisen sijainnin, mutta luulen ettei pulla ole kirjekuori kokoa :D

Jätä vastaus