Kivusta nautintoon on matkaa pelottavan vähän

Tags: , , , , , , ,

21 kommenttia - “Kivusta nautintoon on matkaa pelottavan vähän”

 1. elli Kirjoittaa:

  parkinssonin tauti hihi!
  lyhyt matikka oli just sellaista ”jos anterolla on kaksi munaa ja yksi hajoaa niin montako jää jäljelle” mut sit pitkän kaa on kuulemma ihan naimisissa:( toisaalta voihan siitä vaihtaa aina poie, emt.

 2. Ientulehdus Kirjoittaa:

  Mutta matikka on filosofiaa! Miettikää vaikka imaginäärilukuja tai raja-arvon lähestymistä! Voiko jännempää ollakaan! Eikä kannata turhaan sulkea ovia ;) Voihan sitä vaihtaa jos loppuu puhti kesken.. Toisaalta jos kirjoittaa pitkästä matikasta M:n niin pääsee suoraan sisään papereilla useampaan yliopistoon. Jos tarttee joskus suojaopiskelupaikan tai astinkiven ylipäätään sisälle, siitä voi sitten aina vaihtaa toiseen alaan.

 3. kiemura Kirjoittaa:

  Yleensä noin puolet meidän lukios teki ainakin niin, että aloitti pitkällä matikalla, mutta sitten osa tajusi parin kurssin jälkeen, etteivät sitä jaksa ja siirtyivät lyhyeseen. (eli kantsii varmaan siis valita heti aluksi pitkä, koska lyhyestä ei kai voi muuttaa pitkään matikkaan :D) Sitten jotkut oli käyny ekan vuoden kaikki pitkän matikan kurssit, ja olisivat halunneet vaihtaa lyhyeeseen, mutteivat enää viitsineet kun olivat ottaneet jo niin monta kurssia siitä pitkästä. xD Ja itehän luin ”extralyhyen” matikan, eli kolme kurssia…eheheh…*köh’ taidekoululusmu köh* Kirjoitin ruotsin sitten yo-kirjoituksissa :D

  Vitsit mulle tuli tosta gaala-tanssiais-sarjiksesta mieleen joku nuorista kertovasta sarjakuvanovellista otettu pätkä! Iih!<3 Suomessa ei oo käytännös niinku yhtään nuorista kertovia sarjakuvaromaaneja muutes, hullua!:o Oon haaveillu joskus tekeväni jonkun nuortensarjiksen :D

  Toi koira on tehny enemmän ihmiskunnan hyväksi kuin toi ihminen koskaan sen elämässä…kukaan ei siis saa istua koiran paikalle! :l Haha! :D Mä oon kyllä tehny joskus samoin Merrin kanssa bussissa, kun pelkään, että joku astuisi sen hännän päälle ja sitä paitsi se ois enemmän tiellä jos se ois lattialla… ja junassa eläinvaunussa se on matkustanut just noin penkillä kanssa! (ja hyvin onnellisen näköisenä) Kyllä koirilla pitää olla vähintään yhtä mukavat oltavat kuin ihmisilläkin! ;_; Noiden ihmisten pitäisi miettiä, et oisko kiva jos koirat ois "valtalaji" ja sitten pitäisi ihmisiä lattioilla. :'D

 4. Iita Kirjoittaa:

  Ientulehdus, noi jutut ei sano mulle yhtään mitään xD
  Voihan aina vaihtaa lyhyeen, mutta mua haittaa siinä se, et on aluks kuitenki käyttäny aikaa ja kursseja sen matikan takia niinku turhaan, jossei sitä vedä loppuun asti. Ja just toi, et jos esim. puoles välis tajuu, et haluu sieltä pois niin harmittaa vielä enempi! :D

  Kiemura, ai nuorten sarjis vai! Kuin hienoo (siis et se muistuttaa sellasta ja et haaveilet sellasen tekemisestä) :D Semmosii sarjiksii ei muute oikeesti pahemmin oo! Juku, nyt munki tekis mieli piirtää jotai sellasta 8–D
  Tuo juna, jossa koira penkillä kovin somasti ja ketään häiritsemättä nökötti oli semmonen..öö.. JYVÄSKYLÄN SOSIAALIJUNA. Emmä tiiä minkä nimisiä ne oikeesti on (hyvin kummallisia taajamajunia?), mut Jyväskylästä päin Vaasaan kulkee aina semmonen xD Se on semmonen misson vaan neljän paikkoja ja jotai kaks vaunua, että ne on aina ihan täynnä (joutuu siis väkisin jonkun kanssa napikkain JA vierekkäin->sosiaalisuutta). Tolla koiratyypillä oli edessään kaks jotain shoppaajateiniä, niin että se muutenki vähäinen jalkatila oli täynnä jotai pusseja. Oisko koira pitäny pussiin sit pistää!

 5. Möttönen Kirjoittaa:

  Heimoi! Oisin tahtonut kysellä sun haaremihousuista. Mistä oot ne ostanu? Yhet oot ilmeisesti tehny itse? Mä tartteisin kipeästi housuja,mutta koska itse en osaa niitä tehdä niin tarttee jostain ostaa. Nyyh.

 6. Iita Kirjoittaa:

  Hohoi vaan! Mun pöksyset on täältä: http://aurinkoa.tarjoaa.fi/ Kalliit joo kyllä, mutten oo nähy muualla myytävän vastaavia.
  Yhet oon tehy ite (kuin joku muistaa! ;__;), mut jos ikinä näät Suuressa Käsityö-lehdessä nuori suunnittelija-osiossa haaremihousut, niin älä. ikinä. käytä. sitä. kaavaa. Ihan tosi, älä ikinä! Mä tein ne tilkuista, joten työtä oli aika perkeleesti, mutta se lopputulos oli kaavan takia aivan pyllystä! Niillä ei voi kävellä, koska sitä kangasta ei oo todellakaan tarpeeksi, joten sun jalat tyssää ellet kulje jotai tipuaskelia >:( Okei, no kyl niil eteenpäi pääsee, mut mä esim. istun aina jalat ristissä ja se on niillä housuilla mahdotonta, yhyy 8–((
  Mutta joo! Tolla Aurinko-kaupalla on ainakin Tampereella ja Helsingissä liike, et jos siel päi asut ja jos on hyvät housut, nii niistä voi ottaa kaavat toisiin, jos haluu alkaa ompeleen. Tai niin mä ainaki oon kelaillu, vaikken oo vielä testannu :D

 7. Jenni Kirjoittaa:

  Hei mäkään en ollu gaalas ja sit olisinki saanu siel jonku palkinnon ja lol mene vaan! C::

 8. Sapparo Kirjoittaa:

  Mullon ollut pitkä matikka lukiossa,mutta vaihoin justihinsa lyhyeen lähinnä sen takia että kolmen kielen kans on jo vähä rankkaa. Mutta oikeasti pitkä matikka on aika _hauskaa_,ja jos ei oo muita pitkiä aineita (=fysiikka) niin kyllä kerkiää lukia ne 10 pakollista kurssia ja sekahan mahtuu hyvin muitaki kiinnostavia aineita, esim. uskonto 6 kurssia, maantieto 4 jne! :D Sitte ainakin itelle on tullut lyhyessä vähän tympeä olo,koska vaikka asiat on sielä aivan yhtä vaikeita mutta suppeampia, joittenki ryhmäläisten huonompi taso tai vaan täysi matikan dissaus saa tunnit tuntuun aika masentavilta…

 9. Iita Kirjoittaa:

  Jenni, hähä, eikä >D Mä en tiiä yhtään millanen mein gaala tulee oleen! Se voi olla paritanssia tai random bileet, emmä tiiä. Saatan skipata touhun asuvalinnan ja sukupuolen määrittämisen vuoksi, hm.
  Sapparo, toi oli mielenkiintosta lukea! Mulla on just se, että pelkään ottaa liikaa kieliä, niin että sekoan vain kaikissa ja matikka siihen päälle vielä niin jestas! Mä oon oikeesti aika varma, etten oo tyytyväinen kummaskaan matikas, keskipitkä olis kultaa. Jos meillä pysyis sama matikan ope, niin varmasti ottaisin sitten pitkän! Lyhyes matikas on ope, joka huolehtii, että kaikki oikeesti pysyy mukana ja selittää joka asian tuhat kertaa jos tilanne niin vaatii. Yhyy, jos tajuukin kerrasta niin hyi olkoon, emmä sen tunneille haluu.

 10. Sapparo Kirjoittaa:

  Aina on hyvä valita pitkä,koska vaikka parin kurssin jälkeen (kestin ite jopa seittämän pakollista uhhuh) tajuais että tämä ei toimi,ne korvaa matikan lyhyet joten mitään ei tarvi käydä erikseen. Sitten taas lyhyen ei korvaa pitkän kursseja ja silleesti. Lyhyestä on vain kaks kurssia,joita ei voi pitkästä matikasta saada,joten vaikka päättäs vaihtaa pitkästä lyhyeen, ne kaks kurssia kerkeää hyvin käydä ennen kirjotuksia C:

 11. Hemuli Kirjoittaa:

  Itsekkin tällä hetkellä lukiossa oleilen ja olen lukenut pitkää matikkaa 9 kurssia enkä ole vielä hermoromahdusta saanut xD. Mutta jotkut pitkän matikan kurssit on ihan oikeasti mielenkiintoisia! Ja kun et kerran fysiikasta tai kemiasta aio ottaa syventäviä niin tuskin menee liian rankaksi :D (itselläni kun on nuo kaikki kolme ja siihen päälle vielä biologia ja saksa niin ottaa välillä koville). Yksi tyyppi meidän tunneilla kävi pitkän kurssin mutta teki lyhyen kokeen (en tiedä miten se onnistui). Pitkässä se oli saanut jotain kutosia mutta saman aihealueen lyhyen matikan kokeesta sai kympin xD Otat vain siellä pitkässä sitten aina vain kurssin kerrallaan :)

 12. Iita Kirjoittaa:

  Vai on joku hengissäkin pitkässä matikassa noin pitkälle selvinnyt! :D ”Step by step” sen kanssa sitten vain!
  Mietin aamulla onko ammatteja, joissa tarvii muka matikkaa, muttei fysiikkaa ja kemiaa, mut tänään kemian tunnilla tulin siihen tulokseen, et jos jossain ammatis tarvii jompaa kumpaa, niin mitä sitten, sillä sille alallehan minä en kyllä hae!

 13. kiemura Kirjoittaa:

  Höö, arkkitehtien luulisi tarttevan pitkää matikkaa, muttei välttämättä fysiikkaa ja kemiaa (eiku toisaalta ehkä ne tarviikin, ettei ne sit tee fysiikan lakeja uhmaavia rakennuksia, lol!) Ja sit varmaan sellaset ammatit, missä vaan mekaanisesti lasketaan asioita (esim. jotkut kirjanpitäjät tms.) tuskin tarttee fyssaa tai kemiaa. :D

  Niin ja tohon aikasempaan kommentiin viitaten, että toisaalta mehän tehän oikeestaan tehään koko ajan nuorten sarjista meidän blogeihin, kun kerrotaan omista eli nuorten elämistä (tai siis ok, en oo teini mut nuori kuitenkin, koska aikuinen en ainakaan ole…tai tuskin koskaan olen, haha! :’D)…mut sit usein kaikki semmoset nuorista kertovat sarjisnovellit on tosi usein sellasia ahdistavia tai masentavia tai jossa kerrotaan moniongelmaisista nuorista tai muuten vaan synkistellään, ite tekisin varmaan sellasen epäangstisen ja humoristisen nuortensarjiksen :D (kuulostaa kyl vähän haasteelliselta xD)

  Ja koirien junaoikeuksille kansalaisaloite!>:D

 14. Sapparo Kirjoittaa:

  Joillaki aloilla jatkuu matikan opiskelu,mutta lähinnä se näkyy siinä että tietyistä aineista saa enemmän pisteitä hakiessa jatkokoulutukseen. Tympeäähän se on miettiä jo seuraavaa astetta,mielummin vaan opiskelee sitä mitä haluaa. Mutta tosiaan,valinnat saa tehä miten tykkää koska ne tulee muuttuun vähintään 5 kertaa per vuosi!

 15. Iita Kirjoittaa:

  Kiemura: Haha, nimenomaan! :DD On muuten tosi, että blogi on nuortensarjis! Jesss, tämähän olikin elämssäni nopeiten suoritettu projekti 8–D
  Sapparo: Valitsee sen hetken kannalta mielekkäitä aineita ja semmosia, jotka on siitä hetkestä tulevaisuuten katottuna mielekkäitä. Eihän ne pakosti sitte ookkaan myöhemmin enää hyviä, mut mitäs sitte! Sitte luetaa jotai muuta myöhemmi.

 16. zhao Kirjoittaa:

  hei laskeeko yksi pitkänmatikan opiskelija nyt ihan väärin vai onko siulla synttärit tänään? Jos on niin onnea c: Pitkä matikka oli kyllä ihan kivaa, jaksoin loppuun asti mut kirjotuksiin harjottelu sitten hieman jäi ja se näky kyllä tuloksissa : D

 17. Iita Kirjoittaa:

  Hihi, se on hyvinkin oikein laskettu! :) Kiitokseni! <3

 18. Julia Kirjoittaa:

  Ota pitkä matikka ainakin aluksi. Se tuntuu useimmista ihmisistä ihan tolkuttoman vaikealta alkuun, mutta monilla se helpottuu pidemmän päälle. Mun huonoin lukuaineen arvosana lukiossa on pitkän matikan ykköskurssi – ja olen siis matikkalinjalla&kirjoitin ällän matikasta. Monet joutuu tekemään paljon duunia pitkän matikan kanssa tyyliin ”aina tunti läksyjä blaablaa”, mutta eivät läheskään kaikki. Enkä tarkoita vain huippulahjakkaita, vaan monet selviävät vähintäänkin kohtuudella ilman hirveää panostamista. Ehkä olet yksi niistä onnekkaista, joiden ei tarvitse olla naimisissa matikan kanssa 8D

  Se miksi oikeasti kommentoin, oli kuitenkin yleinen ’jeejeeparasblogi”-hehkutus. Kaveri linkkasi blogisi facebookissa ja oon nyt lukenut parikymmentä sivua tätä. En oikein tiedä miksi, mutta sun blogi on jotenkin aivan mahtava : D Se on ihanan random ja ihanan monipuolinen. Muistutat myös mua monissa asioissa, ja silloinhan on mitä mielenkiintoisinta lukea sun ajatuksia. (Oon esimerkiksi protu, (pesco)vege, siskoni asuu kaukana ja harrastan maailma-angstia silloin tällöin). Kadehdin myös piirtotaitoasi&intoasi siihen – itse en ole vuosiin piirtänyt/maalannut juuri mitään, paitsi nykyään sarjisblogia.

  Kaikkea hyvää sulle <3<3

 19. Iita Kirjoittaa:

  Vai sulle ykköskurssi oli pahin! :D Mun sisko nimittäin oli pitkäs matikas ja sillä meni hyvin, mutta kolmannesta kurssista se repäs vitosen ja vaihto lyhyeen. Hmhm, kyllä minä taidan siihen pitkään kallistua! Kiitos hei kaikki, jotka ootte kokemuksianne ja fiiliksiänne kertonu :–)

  Yhyää, kiitos Julia ihanaisista sanoistasi ;_; <3 Hehkutuksesi liikutti ja hymyilytti minua. Toivon sinulle yhtä lailla paljon hyvää! Ohoo, pääsempä käymään sinunkin blogissasi!
  Jos etenet pitkälle yli kahdenkymmenen sivun, niin liikuskelet siellä museoalueella sitten omalla vastuullasi! xD Minulle tahtomattaki kulkee vähän kylmi väreitä ekoja merkintöjä miettiessäni, pääsenkö koskaan niistä yli.. :D

 20. ientulehdus Kirjoittaa:

  Mussa on sitten varmaan jotain vikaa, mutta musta pitkä matikka oli helppoa ja hauskaa ja nautin joka hetkestä. Okei kolmas kurssi, joka oli geometria, meni huonosti. Oikeastaan kolme ekaa kurssia en ollenkaan lukenut kokeisiin, koska en ollut ikinä lukenut matikan kokeisiin. Sitten kolmannen kurssin kasi vähän pysäytti ja aloin lukea, sitten sain lopuista kursseista kympit (yht. 10 pakollista + 3 vapaaehtoista). Kirjoitin silti vain E:n. Läksytkin otin haasteena, väänsin yhtä tehtävää kunnes se suostui menemään. Sitä paitsi meillä oli mahtava opettaja, johon piti tehdä vaikutus ;)

  Raja-arvon lähestyminen tarkoittaa sitä, että miettii vaikka lukua, joka on nollan vieressä positiivisella puolella. Ei siis 0.1 eikä 0.01 eikä 0.00000000000001, eikä 0.000000000000000000000000000000000000000000000001, vaan ihan, ihan vieressä. Siihen ei ikinä päästä, vaikka sitä lähestyttäisiin äärettömän kauan, koska se on niin lähellä nollaa. Se melkein on nolla, mutta ei ihan. Raja-arvoa lähestyttäessä lähestytään siis nollaa (tai mitä tahansa lukua), mutta ei varsinaisesti saavuteta nollaa, vaan jäädään nollaa edeltäviin loputtomiin melkein-nolla-lukuihin.

  Imaginääriluvut ovat lukuja, joita ei ole oikeastaan olemassa, ja silti niitä käytetään fysiikassa esim. sähköopin puolella. Ja niistä tulee ihan todellisia, maailmassa mitattavia tuloksia. Imaginääriluku i saadaan ottamalla neliöjuuri -1:stä. Eli i*i= -1. Ne ovat semmoisia hassunhauskoja lukuja.

 21. Iita Kirjoittaa:

  Ymmärsin alun selityksistäsi, mutta vaikka loppu minulta vähän tuota menikin muualle kuin syvään ymmärrykseen, niin itse asiassa nuo ovat kovin jänniä ja kiintoisia! :D

Jätä vastaus