Sopeutumisvaikeuksia

Mietin mistä minun onnellisuuspiikkini ovat johtuneet. Totesin syynä aina olleen ihmiset,ystävät, ja ympäristö niin ilmapiirin, kuin sanoin kuvaamattoman kauniin luonnonkin osalta.

Mutta katsokaas mitä maalamisen oheistuotteena syntyy:

Se on käsipaperi, johon kuivasin siveltimet ja mielestäni se on niin kaunis, että ajattelin teipata sen seinälleni, enkä panna roskiin.

Wackey! Wackey! – Almost everything
(’Cause I know this city only breaks you down-laulu)

Tags: , , , , , , , , , ,

18 kommenttia - “Sopeutumisvaikeuksia”

 1. Milllla Kirjoittaa:

  suht äkkiä ihmiset tottuu vähä erikoisempiin hiuksiin, vaikka noh vielki saan kuulla joka kuukausi muutamaan otteeseen kotoa et ”eikö nyt olis jo aika värjätä hiukset takas ruskeiksi. Eihä nuo oo yhtään nätit.” Ja kuulen myös mun 12mm reikäkorvasta ”mua niin harmittaa tuo sun korvas, onko se nyt hienoo kun on loppu elämä reikä korvassa häh” sitä ihmettelen vaan et nää ei opi et mun vastaus tulee olee aina jtn ”todellakin on sen arvoista ja sori en oo hetkeen värjäämäs pois ja omatpaha on hiukseni ja korvani. Aamen.” :D Ainut haittapuoli näis hiuksis vaan on et oon kuulemma emo? wat.

  et mä oon vähä sitä mieltä et DO IT JA ANNA JUNTTIEN TIPUTTAA SILMÄNSÄ hurhur tekis hyvää niille… Mä en oo oikeesti ees uskaltanu pukeutua mitenkää yläasteel ku mua niin ahdisti kaikki sillo, vasta ku pääs helvettii sieltä ni sit vasta aloin ostaa kivoja vaatteita ja tekee mitä ite haluan.

 2. Milja Kirjoittaa:

  Olin susta tosi ylpee, kun näin sun jutut Protu-lehdessä! Meinasin lähettää randomkehun Facebookissa, mutta äitini tietokone päätti alkaa asentaa päivitystä 1/50. Ihana blogi, by the way.

 3. Milja Kirjoittaa:

  Olin susta tosi ylpee, kun näin sun jutut Protu-lehdessä! Meinasin lähettää randomkehun Facebookissa, mutta äitini tietokone päätti alkaa asentaa päivitystä 1/50. Ihana blogi, by the way…

 4. tööt Kirjoittaa:

  Äitis on huolissaan. Ei muakaan oltais päästetty sun ikäisenä Ahvenanmaalle seikkailemaan vaikka kuinka oisin tahtonut. Ketutti silloin, näin jälkeenpäin ajateltuna oli ihan oikein mun mutsilta evätä tiettyjä asioita. Itekkin örvelsin vähän ties missä tapahtumissa ja riennoissa ja äitiä hermostutti kun en koskaan ollut kotona.

 5. Milja Kirjoittaa:

  Sori tuli kaks kertaa…

 6. Reetta Kirjoittaa:

  Helsingin taidelukioissa kuulemma ns. ”normaalisti” pukeutuminen on sitten taas se rankempi kapinoinnin muoto :) Lukioiän jälkeen kukaan ei taida enää sitten kiinnittäkään sen kummempaa huomiota siihen, mitä kanssaihmiset päälleen pistävät.

  Ihana lukea sun protujuttuja, tulee ihan mieleen omat leireilyt, apparoinnit, koulutukset ja fiilikset jostain 15 vuoden takaa!

 7. Iita Kirjoittaa:

  Millla: Sinihiuksinen emo?! xD Joo-o.. Musta ne sopii sulle hyvin! :) Itse asiassa ihmiset, jotka on värjänny esim. blondin tukan ruskeeks näyttää musta häiritsevämmältä, ku joku jolla ne on pinkit tai muuta. Mua huvittaa open kommentti, ettei kellään oo sinisiä hiuksia, ku Tampereella pyöriessäni bongasin sellaset kolmella + yhen kaljun tytön.
  Milja: Voihan ihanaa jee kiitti <3 Eikä haittaa vaik tuli kahesti! nimimerkillä spämmäsin just eilen omaan blogiini 7 kommenttia putkeen :D
  Tööt: Protu on reilu ja kunnollinen järjestö, en mä missään ojan penkalla loju taju kankaalla. Höh, sen pitäis relaa! Ehkä se haluis enempi nähä mun naamaa, mut mä haluun ite nähdä toisten naamoja ja semmonen 99% sattuu asumaan muualla. Jaaa kesäseikkailut on parasta! :D Tiedä oonko sit kiikkustuolis eri mieltä, mut sen näkee silloin.
  Reetta: Haha, vai on siellä nii päi :D Kiva kuulla, et joku pitää protujutuista, koska välillä mietin, et tympäseeks ihmisiä ku en mä muusta hirveesi taida puhua.. 8–D

 8. Jenni Kirjoittaa:

  IITA OOT MAAILMAN IHANIN ÄLÄ IKINÄ LOPETA. SARJIKSIA. OLEMISTA. MITÄÄN.

 9. Milllla Kirjoittaa:

  Joo ilmeisesti! Tai no tällä hetkel emo lilaceil+vaaleenpunaiset latvat :D Ja kiitos~ No sepä ! KUKA SE OPETTAJA ON JOKA ON NIIN SANONU, SAANKO TULLA TAKAS YLÄASTEELLE NÄYTTÄÄ SILLE ET PERKELES 8D

 10. Iita Kirjoittaa:

  JENNI sinä somaihanapikkuöööööjokumikätähännytrimmais!! <3 <3 Odotas vain tiimikoulutusta! Tai tule mieluusti heti tänne, niin minä halaan sinua!
  Millla: Haha! xDD Tervetuloa vain! 8-D Soli mein uus YH-ope, joka oikeesti kuuluu mun koulun lempilempiopettajiin, mutta joka väistyy tän vuoden jälkeen pyöräilevän cowboyn tieltä, kun se palaa vuorotteluvapaaltaan näyttään meille elokuvii :D

 11. närhi Kirjoittaa:

  Haluisin lukea ton artikkelin minkä kirjotit Protun lehteen~~ Katoin pikasesti löytyskö kirjastosta noita lehtiä muttei taia olla.. kehtaisitko mitenkään skannata ja pistää sähkärillä tjms? :v

 12. Iita Kirjoittaa:

  Epäilen kirjastojen tarjontaa, kun tuo kulkee jäsenlehti nimikkeen alla. Mä voin panna sulle @postia! :–)

 13. ientulehdus Kirjoittaa:

  Eräs ystäväni on ajatellut paljon ihmisten ulkonäön arvostelemista. Hän antoi jokunen päivä sitten minulle tämän linkin luettavaksi: http://fatheffalump.wordpress.com/2013/04/11/how-to-lose-the-body-judgement/

  Itse olen siinä vähän huono. Suurimmalla osalla ihmisiä siniset hiukset näyttävät tosi rumilta mielestäni. Toisaalta, se on vain minun mielipiteeni, eikä sitä tarvitse sanoa ääneen. Eivätkä ihmiset aina edes tavoittele ulkonäköratkaisuissaan kauneutta, miksi pitäisi? Sinisissä hiuksissä on paljon asennetta ja itseluottamusta, miksi ne olisivat jotenkin huonompia kuin luonnollisuus tai kauneus? Elä ja anna muidenkin elää <3

  Murrosikäisen vanhempana ei ole varmaan kovin helppo olla. Enhän minä siitä mitään tiedä, mutta pari blogisi lujiaa varmasti tietää. Toisaalta lapsi on vielä lapsi, hänen peräänsä täytyy katsoa ja häntä pitää vähän rajoittaa, kun tunnetusti aivojen etuotsalohkon harkintakyky on vielä pahasti kehittymättä (aivot valmistuu vasta 20-vuotiaana vai miten se meni). Toisaalta pitäisi antaa tilaa harjoitella itsenäisyyttä ja elämässä selviämistä. Ehkä näet joskus selvemmin äitisi näkökulman ja ymmärrät häntä jälkeenpäin. Siihen asti koita olla kohtelias ja pidä hauskaa <3

 14. Iita Kirjoittaa:

  JES minä tein sen ja luin joka sanan! Mulla on vaikeuksia lukea pitkiä juttuja tietsikalta (esim. Hesarin kilometriartikkelit, joita ihmiset linkkaa Facebookissa) ja englanniksi semipitkä sepustuskin jää multa nopeesti kesken.
  Pidän paljon kommentistasi koskien sinisiä hiuksia! Mulla itellä vihreet eläimet, joiden ei pitäis olla vihreitä ei hirveesti herätä sympatiaa. Siis esim. vihreet koirat, joita ihmiset piirtää! Monet jutut voi olla jotenki epämiellyttäviä tai muuta, mut kuitenki sellasia, jotka ei saa mua missään nimessä karttaan sitä henkilöä/asiaa. Ja esim. ne vihreet koirat vaiks vielä: kun nään sellaisen, se ei ole musta KAUNIS, mutta se voi silti olla muuten tosi pähee tai sit se vihreys tuohon siihen just jotain asennetta tai särmää tai jotain naakgajg, turha mun on selitellä, koska sanoit sen niin hyvi :DD

 15. Milli Kirjoittaa:

  Toi on harvinaisen hyvä lause: ”Jos en sais kotona turpaan, niin hankkisin heti siniset, ei vaan sateenkaaren väriset rastat ja tulisin saatana kouluun niin vitun punkkarina ja transuna ja hippinä ja yhteiskunnallisena häpeäpilkkuna, et joka helvetin juntti pudottais silmät päästään.” Joo, tossa lauseessa on tiivistetty jotain olennaista. Ehkä sun kannattaa säästää se muuallakin kuin täällä blogissa ja katsoa sitä sitten kymmenen vuoden päästä, kun ehkä olet saanut ympäröityä itsesi niillä suvaitsevaisilla ja samanlaisilla ihmisillä ja unohtanut, että niitä suvaitsemattomiakin on (no okei, ei niitä unohda, mutta niiden merkitys ehkä vähenee). Ja ehkä menettänyt osan tuosta nuoruuden taistelutahdosta ja ehdottomuudesta, tai sitten vaihtoehtoisesti kasvattanut sitä. Mutta on tämäkin ihan hyvä: ”Minä olen niin kyllästynyt tähän mustavalkoiseen paskaan, jossa valkoinenkin on harmaata”

 16. Iita Kirjoittaa:

  Tosi hmm kiva kuulla, että kirosanoista koottu puuskahdus on mielestäsi oiva! Lupaan vanhempana palata tuon lauseeni äärelle ja kertoa mitä siitä ajattelen.

 17. Annika Kirjoittaa:

  Ymmärrän, että tässäkin pari kommentoijaa on sanonut, että sinun äitis on vain huolissaan ja että pitää katsoa perään kun olet ”tuon ikäinen”, mutta en voi oikein samaistua äitiisi. Minun vanhemmat antoivat minun seikkailla sinun ikäsenä ja se on yksi syy miksi rakastan niitä yli kaiken. Monien kavereideni vanhemmat pitivät lapsilleen hirveää kuria ja juuri näistä kavereista tuli sellaisia, jotka pyörivät kännissä kotibileiden lattioilla ja jättivät tahallaan koulut kesken. Itellä ei ollut sellaiseen kapinointiin tarvetta, koska äiti ja isä luottivat omaan harkintakykyyni siitä, että pärjäisin. Toki sitä tuli välistä tehtyä tyhmiäkin asioita, mutta niistä piti sitten oppia itse kantamaan vastuu. Ei porukat tietenkään ihan kaikkeen antaneet lupaa, mutta suurimpaan osaan kavereistani verrattuna sain olla varsin vapaasti. Ja silti kasvoin ihan normaaliksi.

 18. Iita Kirjoittaa:

  Tottatotta, joskus kaulapannan pito vain aiheuttaa hiertymiä.

Jätä vastaus