Feminity my ass

Siin teilleki! Omin somin kätösin värjäsin kankaan, ompelin, ratkoin, ompelin, ratkoin ja ompelin taas.

P.S. hain Amnestyn varainker(j)uu-feissariksi! En tiiä haluuks ne mua sinne ja ehinkö mä ees ite, mut silti niin jännää, hihi!

Tags: , , , ,

22 kommenttia - “Feminity my ass”

 1. tööt Kirjoittaa:

  upeaa työtä! ihanan kesäinen kun värit liukuu keltaisesta punaiseen, muttei ole sellainen päätäsärkevä sävymaailma! pitäskö sitä itekkin kesällä kokeilla kangasvärjäystä ja väsätä jotain… =O

 2. Iita Kirjoittaa:

  Oi, anna palaa ja kokeile! :-) Minä olen aina halunnut testata jotain solmu- tai batikkivärjäys! Tuo on siveltimen kanssa väännetty. Kangas oli puuvillaa ja värit…. jottain lillinkiä purkista :D Lisäsin tilkan vettä väreihin ja sitten ts ts-pullolla kastelin kangasta aina vähän kerralla. Sillei väri levitty paremmi ja maalia meni vähemmän! :)
  Hoi joo ja kiitoksein!

 3. Emma Kirjoittaa:

  Aivan mielettömän ihana vaate! Pitäispä itekin kokeilla pitkästä aikaa vaatteiden tekoa.

  Vaatteista puheen ollen, oon tuntenut vuosia oloni hieman epämukavaksi ”naisellisissa” vaatteissa, mutta viime aikoina oon pitänyt paljon mekkoja ja ensimmäistä kertaa piiiiitkään aikaan tuntenut olon tosi kivaksi. Saan helvetinmoista mielihyvää mm. siitä, että mulla on ns. tyttömäinen vaate päällä vaikken oo ajallut sääriä viiteen vuoteen ja kainaloitakaan ikuisuuteen. Musta on jotenkin hauskaa huomata, kuinka selkeesti tällainen ”yleisten pukeutumissääntöjen rikkominen” ÄRSYTTÄÄ ihmisiä. Perjantaina istuin bussiasemalla kukkamekossa ja vaikka kuin moni katsoi mun jalkoja kulmat kurtussa MINUUTTIKAUPALLA, ja mä vaan virnuilin koko naaman leveydeltä. Hassua, miten jotkut tuntuu ottavan mun jalat jonain henkilökohtaisena loukkauksena.

 4. Iita Kirjoittaa:

  SIIS NE OIKEESTI TUIJOTTI SUN JALKOJA? Hei maailma, mikä mättää! Omat koipeni tekivät minut kovin epävarmaksi, kun koulussa tytöt oli automaattisesti sillei, et pitää sheivaa ja piste. Sitten kun itsekin olen tyttö yleisen luokittelun mukaan, niin ne mielessään ujutti minutkin sinne sheivaus-pakko-puolelle. Mutta minunpa jalkani ovatkin karvaiset ja se aiheuttaa hiljaisuutta muissa ihmisissä, mutta kukaan ei kehtaa sanoa mitään (ainkaa päin näköä). Mutku jengi kelaa, et karvaiset jalat on NOLOT ja oksettavat. Siis oksettavat? OKSETTAVAT? Jalat? Eiiiii, mitäh eihän ne voi olla! Hame + eritoten tummat säärikarvat näyttää kyl tavallaan hassulta, eikä ne oo sinänsä naiselliset, mutta harvinainen on eri asia kuin väärin oleminen ja on hölmöä luulla, ettei naisilla kasvaisi säärikarvoja. Itse olen nykyisin ihan sillei, et tehkää jaloillenne mitä haluutte ja minun jalkani ovat yhtä lailla minun omani! Ehkä ne vähän nolottaa joskus, jos joudun istumaan hameen kanssa prinsessalauman keskellä, mutta ei se haittaa, sillä miten kivat ne onkaan sitten, kun puen maastoshortsini! Ja itse asiassa eilen jalkojani katsellessa ajattelin, ettei haittaa vaikka ne olis vähä vielä karvasemmat! :D JA minun mielestäni ajellut jalat on ne jotka näyttää vääriltä! Ne on ihan hullut näköset!

  Okei, säärikarvat on asia, josta voisin jutella varmaan tuntitolkulla :D

 5. ientulehdus Kirjoittaa:

  Onpa hieno! Oot tosi taitava! Noista väreistä olen ihan samaa mieltä, onpa upeat <3
  Musta on kyllä luontevaa puhua asioista niiden nimillä :D Mekkohan se on, eikö? Sä taas et välttämättä ole tyttö, siihen sulla on vapaus vaikuttaa. Musta ainakin :D

  Näin muuten toissapäivänä miehen hameessa! Sillä oli tummanvihreä, paksu, polvipituinen hame. Lämmittää kyllä sydäntä nähdä miestenkin ottavan tuon loistavan vaatteen käyttöönsä. En ymmärrä miksei kaikki pukeudu kesällä aina hameisiin. Miehillä on jopa laihemmat reidet niin niillä ei hikoaisi reidet niin paljon vastakkain, eikös?

  Karvajalat allekirjoitan, vaikka olen taas pitkästä aikaa (ekaa kertaa kolmeen vuoteen) ajanut. Luin muuten tosi hienon artikkelin pari vuotta sitten "apinanaisen paluusta", jossa arvosteltiin tätä nykyistä karvojennyppimiskulttuuria. Toisaalta, yksi hyvä puoli on: satiainen on kuolemassa sukupuuttoon.

 6. Kumiko Kirjoittaa:

  Ohoho! Oot kunnon hikari :D siitä voi olla hyötyä tulvaisuudessa. Itse olisin halunnu lukioon että olisin päässy opiskelemaan arkkitehdiksi, mut keskiarvo ei riittäny enkä olis opon mielestä pärjänny lukiossa.
  Mutta kannattaa miettiiä jo lukiossa minne haluaa sen jälkeen, auttaa motivoimaan ihan pirusti sen voin sanoa :)
  P.S. Todella upea mekko pakko sanoa!

 7. Iita Kirjoittaa:

  Kiitoskiitos :I

 8. Iita Kirjoittaa:

  ^ Siis tämä läpimätä surkeus ei julkaise kommenttiani kuten tahdon (mutta minäpä olin varautunut ja copy+pastasin teksini, MUHAHA)! Jossei tää nyt mee läpi semmosena ku haluun, niin sit tuun vastan teille myöhemmin!
  Kiitoskiitos :I

 9. Iita Kirjoittaa:

  Uusi yritys!

  Kiitoskiitos :I

 10. Iita Kirjoittaa:

  Lol, koitan pistää sit kahes osas:
  Kiitoskiitos <3.
  Ientulehdus: Mies hameessa, vauu! Tiedätkö, musta mekon ja hameen pitäminen itseni yllä on siks toisinaan erittäin jees, koska on tosi siistii ja yhteiskunnalle pitkän nenän näyttävää pukea jokin naisten vaate jossei ole itse nainen :DD Mut kesällä kaikki mekkosysteemit on vaa nii oivia! Mikä siinä saa multa miinuksen on se, et julkisilla paikoilla/asiallisuutta vaativissa mestoissa ei tavallaan voi painella nii huolettomasti ku housuilla, koska esim. tuulisella säällä sen hameen pitäminen alhaalla on lievästi sanottuna tuskallista..
  Oh, loistavaa jos satiaiset poistuu ihmisten vaivoista, vaikka laajaa elämän kirjoa se yhdellä lajilla sitten typistääkin!

 11. Iita Kirjoittaa:

  Kumiko: Päämäärä on kyllä totta tosiaan ihmeellinen motivaattori! Haha, mut jospa käykin niin, että keksin itselleni loistavan jatkopaikan ja se on sellainen, missä jokin lukio-opiskelu on aivan turhaa, nii se hävittääkin motivaation xD Ei vaan, koitan tehdä parhaani! Kiroan vain koulun opon, josta ei oo yhtään mihinkään, eikä siitä saa apua tulevaisuuden suunnitteluun >:I

  p.s. Tällei kivasti spämmään omaa blogiani..

 12. jelden Kirjoittaa:

  On todella harmi, että muiden näkemykset vaikuttavat omaan sukupuolikäytökseen niin kovin. Tänään ajattelin lakata kynnet ihan huviksi: vaaleanpunaiseen lakkaan en vaan pystynyt koska hullu naisellisuusahdistus! (päädyin siniseen, näyttää ihan hauskalta.) Samaten leikin meikkileikkejä ja minusta tuli ihan viehättävän näköinen, mutta… varmasti muiden silmissä nainen. Samoin kuin sinä tunnet mekostasi, joka muuten on tosi kauniisti värjätty.

  Viimeksi kun lähdin illanviettoon mekossa oli piirrettävä ankkuritatska olkavarteen tuomaan pientä miehisyyttä. Heh. Tuntuu kevyesti naurettavalta, mutta suhtauduttava itseensä lempeällä huumorilla.

  Löydät varmasti tiesi niiden ihmisten luo, jotka eivät näe sinua naisen lokerossa tai yritä sinua väkisin sinne asettaa. Sitten voit vapaasti käyttää mekkoja ja pukuja sekaisin! ;-)

 13. Iita Kirjoittaa:

  Voi, niin kiva kovin olet! <3 Minusta on aivan tosi hassua lainata salaa jonkun meikkejä! Tai kokeilla korkkareita! Siis jos jollain on sellaiset, jotka jalkaani jotenkin päin menevät :D Tulee semmonen fiilis ku ihan pentuna tehdessä samaa :-D
  Haluan sanoa kommentillesi JOO, mutta en oikein tiedä, että mihin kohtaan tämän myönteisen huudahdukseni sijoittaisin.. Hmm!

 14. tööt Kirjoittaa:

  Tuosta miesten hameenkäytöstä, se on jännä ilmiö. Kilteistä on tullut miehille hitaasti kasvava muotivaate, ja tunnen itsekkin muutamat jotka mielellään käyttävät utilikilt-vaatetta (itsekkin himoitsen mutta se on 215 dollaria herraisä). Kai jotkut (ei suinkaan kaikki) miehet käyttää helmaa juuri siksi, että esim. kiltti on eräänlainen miehisyyden perikuva?

  Täällä Skotlannissa, missä asun, ei aina katsota hyvällä jos naisella on kiltti, tosin se hyväksytään usein silloin jos nainen on marching bandissa tmv. Se on miehen vaate. Tuntuu jotenkin hassulta että joissain tilanteissa helman asema menee toisin päin.

 15. Iita Kirjoittaa:

  Vai Skotlannissa, vau!
  Tuo utilikilt on mulle ihan uus sana, mut googletettuani voin sanoa, että varsin makeen näkönen!
  Mä joskus oon miettiny, et ku yleensä vessamerkit menee sillei, et naisten vessan ukolla on hame päällä, mut entä sit just Skotlanissa, ku miehilläki on normaalia olla hame :D

 16. tööt Kirjoittaa:

  Heheh, kyl loppujen lopuks täällä aika minimiosa käyttää silleen jokapäiväisesti… Tosin tiedän joitain tarinankertojia, farmareita ja folkloristeja jotka asuu tuolla landemmalla ja harvoin housuja käyttävät, kun joko se kiltti on kätevä tai siihen on kulttuurihistoriallinen syy. Ja siis yleensä sit just folkloristeilla ja tarinankertojilla ei välttämättä oo sellasta modernia kilttiä vaan vanha highland wear, nykykiltin esimuoto.

  Mut aina kun on jalkapallopeliä nii täällä näkee kaupungilla kun jätkät suuntaa kentälle t-paita ja kiltti päällä :D jotenkin huvittaa kun on tottunu näkemään kiltin silleen juhlallisemmissa oloissa.

 17. ientulehdus Kirjoittaa:

  Ei se oli varmaan just tommoinen utikilt sillä miehellä, jonka näin!!! On kyllä hienoja :)

  Musta noiden vessamerkkien hamekoodi on kyllä vähän outo :D Eihän hame tee ihmisestä naista. Eikä hameettomuus miestä. Ei mitään järkeä. Pitäisikin joskus kävellä miesten vessaan silleen ”ai määku luuliin että tohon toiseen vessaan saa mennä vaan hame päällä ja mulla on nää housut nyt jalassa…”
  Olisi vaikka piirretty toiselle tikku-ukolle tissit ja lantio, ne määrittää jo huomattavasti enemmän sukupuolta (muttei kuitenkaan täysin).

 18. Iita Kirjoittaa:

  Mun tekee mieli piirrellä niihin vessakyltteihin usein jotai! :D Esim. täällä Kalliojärvellä vessakylteissä lukee VC ja se tuplaveettömyys on oikeesti ärsyttävää. Ei kuitenkaa oo ikinä mitää tussia joukos, mut porukkaa lappaa veskeihin kuitenki senki eestä.

 19. norpatti Kirjoittaa:

  OHOHOUMAIGAAD miten upee ilmestys olet <3_<3!! Ymmärrän nais-tuskasi, itekkin kokenut samaa. Nykyisin vaan nauran typerille sukupuolirooleille ja pukeudun milloin mitenkin. Oon oppinut nauttimaan laittautumisesta, tuntuu ihan samalta, kuin lapsena kun joskus leikittiin "hianoa naista" ja pelleiltiin jossain äidin hepeneissä :D Tärkeintä on must se, että ei näytä siltä kuin näyttää siksi, että TÄYTYY, vaan siksi, että itse haluaa.

 20. Iita Kirjoittaa:

  Khii, kiitos kovin! :3
  Oikeassa lienet. Ja siis ainahan täytyy näyttää miltä haluaa! :D

 21. Kukkahattuneiti Kirjoittaa:

  Oon täysin sanaton, miten kukaan voi osata tehdä noin upean vaatteen??! Vau. Kaikki menee niin yks yhteen :) oli sääret sit minkälaisessa mallissa vaan ;)

 22. Iita Kirjoittaa:

  Voihan hihi kiitoskiitos! <3

Jätä vastaus