Hämmenny, häpee ja inhoo keskenäs

Tags: , ,

20 kommenttia - “Hämmenny, häpee ja inhoo keskenäs”

 1. helbeeni Kirjoittaa:

  Ei saa niin ilkesäti! Tulee olo, että tuo otsikko olisi juuri minulle lukijalle tarkoitettu. ;_;

 2. Iita Kirjoittaa:

  Oh, voi ei! Otsikko oli ajattelematon sinä-passiivi, jolla tarkoitus oli lähinnä vain pyrkiä siihen, että kun joku on trans ja joistain se ei oo jees, niin tahdoin kuitata heidän negatiiviset reaktionsa antamalla heidän sitten omassa keskinäisyydessä karvastella ja syrjiä , mutta että ihmistä sellainen käytös ei muuta tai ”eheytä”.

  Minulla on tiettyyn kielenkäyttöön omassa suussani rento suhde, johon suhtaudun tosi leppoisasti. Sellaista hyväntahtoista rumuutta! Usein suuntaan sen itseeni jollain yksittäisellä letkautuksella. Tämänkin olisin voinut otsikoida johonkin ”Kirotun kieroon kasvaneen transun” tapaan siitä mitään loukkaava edes ajattelematta

 3. tiksu Kirjoittaa:

  ”Sitten ku sulla on omia lapsia..” ”Neiti” ”Nuori nainen” ymsymsyms. Et, öö, se on turhauttavaa kun ei voida puhua ilman sukupuolittamista ja suunnitellan tulevaisuus valmiiksi, vaikka ei tiedetä mitä henkilö elämältään haluaa ja sillee. Oon kyl kamalan huono kommentoija anteeks siitä :D

 4. Asennevamma Kirjoittaa:

  Rise Against-paita!!! <333
  Ei mulla muuta, eikun olipas sitä että sä piirrät ihan tosi hyvin! :)

 5. Iita Kirjoittaa:

  Tiksu: Höpö höpö, juuri hyvä kommentti oli! :) Ikuiset sukupuolittavat sanat on joissain tilanteissa käteviä ja joskus tuntuu hienolta sanoo johonkin väliin jota kuta pojaks tai likaks ja siis kun enimmistö kuitenkin sopii niihin raameihin, mut ittelläin ne kaikki vaan satunneesta syystä saa armottovan kurjan fiiliksen aikaan >:I

  Asennevamma: JOO!! <3 Oon päättäny, et seuraavalla Rise Againstin Suomen keikalla minä olen paikalla. Näyttää vaan suruksein siltä, että se ei taida tulla tapahtuun tänä vuonna.. 8( Surrur, kiitoksia kommentista!

 6. vaaavi Kirjoittaa:

  ku oot aikuinen nii aiotko tehä jonku sukupuolen muutoksen jos haluut olla poika?:)

 7. Iita Kirjoittaa:

  Vaaavi: Jos joskus huomaisin ajattelevani, että haluisin olla poika, niin luulen että tekisin silloin kyllä jotain muutoksia kehossani. Se kyl vaatis ensti elämäni suurimman ajatustyön ja pitkäkestoisimman jahkailun! Vaan kyse ei liene halusta, ei siitä mitä haluaa olla, vaan siitä mitä ON.
  Tällä hetkellä en ole/halua olla/koe olevani tyttö enkä poika. Nautin istumisesta transgender/genderqueer määritelmälaatikon laidalla heiluttelemassa karvaisia jalkojani :)

 8. aappa Kirjoittaa:

  Iita, oot mahtava :) Keep it up, sukupuolittaminen on rumaa ja ärsyttävää, mutta musta tuntuu, että sulla on asennetta voittaa sellainen käytös. Ainakin se, mitä olen sun blogia lukiessasi saanut suhun \tutustua\ (kuulostaa kovin stalkerimaiselta tuollainen tutustuminen, kun se on niin yksisuuntaista). Ei ole GQ helppo lokero, koska ihmiset eivät tajua, että joku voi olla jotain siltä väliltä. Pahinta on se, kun esimerkiksi terveysalan ammattilaiset inttävät, että \no jos sä et halua olla tyttö ni miten sä et muka sit tahdo olla poika?\. Iso genderqueer-hali Helsingistä, olkoon viikonloppusi ihana (ja toivottavasti Priden täyteinen) :)

 9. Iita Kirjoittaa:

  Voi ihana sinä! <3
  Luulen vähän, että kukaan ihminen ei oikein pysty ymmärtämään ihmisiä toisissa laatikoissa.. Ihminen voi sanoa ymmärtävänsä tai ainakin koittaa pyrkiä siihen, ehkä jotenkin avartaa tietoisuuttaan, mutta silti kukaan, joka on nainen on naisen kehossa/mies miehen kehossa ei käsitä mitä se on muilla. Samaan tapaan muuhun sukupuoleen itsensä mieltävilllä voi olla hankaluuksia käsittää, miten jonku toisen sukupuoli voi olla ykiselitteinen ja -oikoinen.

  Mulla jäi viikonlopun Pride-kulkue sivusuun, mut omaa henkilökohtasta pridetys voi aina pitää päällä! :D

 10. L Kirjoittaa:

  Karvaiset sääret on ainoat oikeat kesäjalat <3 Mut siistimpää ois jos jalkapohjiin sais sellasta hobittikarvaa:DD

 11. Iita Kirjoittaa:

  Sit vois kulkee ympäri vuoden paljai jaloin! :D

 12. Jenninen Kirjoittaa:

  Oh voi olet ihanin-

 13. Iita Kirjoittaa:

  Senkin Jenninen <3

 14. Ientulehdus Kirjoittaa:

  Meikä on kyllä ainakin jo odottanut tätä julistusta :) Onnea matkaan!

 15. Iita Kirjoittaa:

  Haha, vai ei se siis sittenkää ole ollut selvää :D Kiitän onnentoivotuksista!

 16. Essi Kirjoittaa:

  Vähän häiritsee noin rajusti kirjoitettu ilmaus että ”SO SHUT THE FUCK UP!!” mitä jos vahingossa kutsun jotakuta/sinua/ketä tahansa mieheksi tai naiseksi? En tarkoituksella yritä loukata ketään, mutta muutaman kerran olen varmasti vahingossa nopeasti katsottuna kutsunut väärällä termillä. Joskus luulen mummojakin nuoriksi miehiksi tai toistepäin takaa katsottuna :D enkä yritä loukata ja ei olisi kiva kuulla että ”TURPA KIINNI!!” ihan inhimillisestä virheestä. :(

  Eri asia jos TAHALLAAN kutsuu väärällä termillä mutta vahinkoja ja erehdyksiä uskoisin sattuvan kaikille.

  Sekin vähän häiritsee että onko naiseus sitten jotenkin yleisesti ottaen nöyryyttävää? Tai siis ymmärrän totta kai että se on miten itse sen tunnet mutta itse naisena tuntuu tätä lukiessa siltä myös että ajattelet ehkä naisista ylipäätään vähän… oudosti? Ymmärrän että et itse halua olla nainen mutta onko naiseus yleensä ottaen on jotain mikä on ”nöyryyttävää”? Ehkä en vain tajua täysin koska en ole itse samassa tilanteessa mutta silti. Tai ehkä se on vain tuossa englannin käännöksessä mistä enemmän tulee semmoinen olo että kun sanan ”girl” tilalle laittaisi jonkun haukkumasanan niin tuntuisi samalta.

  Ei ole tarkoitus loukata tai kirjoittaa mitenkään ”vittuilevasti” mutta halusin vain sanoa ja kysyä kun olen tätä katsellut hetken ja miettinyt.
  Kaikkea hyvää silti ja hyvä jos olet sujut itsesi kanssa! :)

 17. Iita Kirjoittaa:

  Kiitän kommentista, se on OK ja luin loukkaantumatta. Katsotaan miten itse vastaukseni onnistun muotoilemaan, senkään ei ole tarkoitus olla ilkeä tai syyttävä.

  Tein tän merkinnän silloin ku tiiäks ensti on saanu kasan jotai paskaa niskaan, nii sitte ei välitä muista, koska haluu vaan suojella itseään. On semmonen tosi väsynyt ja stressaantunut olo ja sitten joku tökkää tikulla silmään. Sarjiksessani pyytämäni suun tukkiminen on lausahdus, jonka sanoisin suoraan jollekkin, en ehkä jättäisi uudelleen ja uudelleen luettavaksi sarjakuvaan. Mutta koska en todellakaan välitä kuin itseni kasassa pitämisestä, niin en myöskään välitä väärinymmärryksistä. On semmoinen isoveli fiilis itteni kanssa.
  Inhimillinen virhe on tietysti eri asia kuin tahallinen ”väärien” sanojen tietoinen valitseminen. Mulle on suunnattu molempia, mutta molemmat sattuu yhtä paljon.

  Aah, mulla on AJATUSVAMMOJA ja ajattelen asioista oudosti (mutta ajattelu ja kaikki muutenkin on ihan outoa ja hassua!). Hmm, vaan naiseus ja tytöttely on mulle ainoostaan henkilökohtaisesti alentavia asioita. Meinaan, että on erittäin OK, että on naisia, enkä koe heitä mitenkään häpeällisinä otuksina.
  Kyl mua joka kerta pistää ku kuuntelen ihmisten puhuvan tytöistä ja pojista, vaikka en ois mukana niissä lauseissa. Se on vaa….. semmosta.
  Emmä tiiä

 18. Essi Kirjoittaa:

  Kiitos vastauksesta! :) Halusin vain tosiaan kysyä kun vaikutti niin rajusti kirjoitetulta mielipiteeltä näin muuten mukavaa blogia lukiessa. Ymmärrän hyvin että ärsyyntyneenä tai tietynlaisessa mielentilassa tulee rajumpaa tekstiä joskus, mutten ollut varma oliko tässä kyse siitä vai ihan yleinen mielipide.

  Niin kuin sanoin niin tahallaan väärien termien käyttäminen on inhottavaa, ja toivon ettei sitä sulle tehtäisi. Tuli vain heti ensimmäisenä mieleen tästä kun itse olen muutaman kerran sanonut vääriä sanoja ihan vahingossa sekä tytöistä että pojista, niin en haluaisi että kukaan ajattelisi että yritän olla tahallani jotenkin ilkeä, kuten ne jotka tarkoituksella vääriä sanoja heittelee provosoivastikin ehkä.

  Mutta jotain positiivista, onneksi sentään suomen kielessä on vähän helpompaa kuin englanniksi, kun tosi usein luen englanninkielisten taistelevan noitten he/she-sanojen kanssa.

 19. etanal Kirjoittaa:

  (En yhtään myöhässä) liityn minäkin tähän sukupuolittamiskeskusteluun. Tottakai virheet on inhimillisiä ja vahingot ok, mutta onko ihmisiä pakkokaan sukupuolittaa? Miksei voitaisi vaan puhua henkilöistä, ihmisistä, tyypeistä, persoonista. Tuskinpa se keneltäkään olisi pois, että käytettäisiin noita sanoja. En tarkoita että nyt heti *naps* pitäisi jättää kaikki sukupuolisanat pois, sillä kyllähän niitä joissain asioissa tarvitaan, mutta aika harvoin oikeasti. Jos keskittyisimme enemmän ihmisiin itseensä (miten tuo ees taipuu? tarkoitan monikkoa) emmekä sukupuoliin, säästyisimme paljolta mielipahalta. Seriously, se oikeasti satuttaa ja voi ahdistaa niin paljon että löytää itsensä puremasta omaa kättään, kun on pakko tehdä jotakin mikä pitäisi järjissään – tosin en tiedä auttoiko se yhtään :D

  Peace.

 20. Rasmus Kirjoittaa:

  Ikinä ei ole liian myöhäistä! :P Sukupuoliton sanasto ois aika jees, mutta sitäkin enemmän diggaisin kolmetahoisesta sanastosta, jossa kaikelle ois maskuliini, feminiini ja neutri sana. Tuon sanaston olemassaolon lisäksi vaatisin kyllä myös jotain lakisäännöstä, että sitä neutria muotoa käytetään vähintään niin kauan, että asia josta puhutaan tunnetaan tarkemmin, eikä siis vedetä nykysen tapaan johtopäätöksiä, et tuosta tyypistä käytetään maskuliinimuotoa, eikä kysytä siltä mitään muhahaahaaa. Tommonen kolmitahoisuus mahdollistais myös binääristä sukupuolta edustavien ihmisten identiteetin ylläpidon (hahaaa, miten ees pystyn kirjottaan näin tekovirallisesti :DD).

  Kaikki mikä satuttaa ja saa pureen omaa kättä on paskaa, eikä sillä oo kivun kannalta yhtään mitään väliä tapahtuuko se vahingossa vai tahalteen.

  Jee hei kiitos kommentista! :>

Jätä vastaus