Itsesuojeluvaisto

Tags: , , , ,

8 kommenttia - “Itsesuojeluvaisto”

 1. Sikki Strange Kirjoittaa:

  Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että välillä on pakko olla itsekäs, muuten ei aivot kestä .__.

 2. Iita Kirjoittaa:

  Tiiä kulkeeko se sitten enää edes itsekkyys-nimikkeen alla, hm!

 3. kiemura Kirjoittaa:

  Ylipäätään muiden ihmisten angstaamisen kuuntelu on rasittavaa! (oman angstauksen kuuntelemisesta puhumattakaan!:’D) Joskus tekis mieli sanoa (muille, joskus jopa itselleni) että ”No angstaa sitten!” jos on eka kiltisti yrittänyt kannustaa tms. :D

 4. Jenninen Kirjoittaa:

  oot niin coolie

  voisin teettää tästä julisteen. tulostan tämän.

 5. Iita Kirjoittaa:

  Cool collie, Jenninen! Eipäs vaan vai, että julisteenko! Se on cooleinta kaikista. Juku nähään iha pia!

  Kiemura, on olees maaginen raja, jollon toisten (ja omien) huolien huolehtiminen käy vaan ylivoimaseks. En haluu kieltää ketään potemasta pahaa oloa, enkä missään nimessä estää ketään purkamasta sitä, mut mun ei tarvii aina kaikkia lohduttaa, vaan voin vaan heittä itkijöille nenäliinan ja lähtee vetään, koska sit jos huomaa, että oma pää hajoo, mut sitä pystyy varjeleen, nii se kandee tehä. Ni.

 6. kiemura Kirjoittaa:

  Samaa mieltä! Niinpä, itsesuojelu on ihan paikallaan ja jos on jotain kavereita joilla on oikeasti esim. masennus yms. vakavia ongelmia, ei kaverin pitäisi olla se joka hoitaa sitä vaan terapeutti yms. ammattilainen! :) Joo, rajojen vetäminen on hyvä juttu ja on hyvä että on sellainen taito, muuten väsyisi! Itse haluan keskittyä vaan hauskanpitoon kun näen kavereita ja jos kaveri alkaa liikaa surkutella/valitella vaivojaan, pyrin vähän ajan kuluttua viemään keskustelua johonkin iloisempaan muttei niin että mitätöisin kaverin ongelmia :) (ite taas en kehtaa angstata pahemmin kenenkään kanssa kasvotusten, hehe! :D )

 7. zhao Kirjoittaa:

  Elintärkee taito siinä vaiheessa kun jonkun/joittenki muiden huolet tunkee päälle joka suunnasta, itehän siinä muuten rikki menee.

 8. piri Kirjoittaa:

  Tää pitää niin paikkaansa! Muiden auttaminen on todella tärkeää, mutta siihen pystyminen vaatii myös ittensä auttamista. Ei ole ollenkaan itsekästä antaa itselleen aikaa ja jopa ottaa etäisyyttä muiden ongelmista, sillä muuten sitä alkais todella nopeasti kantamaan koko maailman murheita omiensa lisäksi ja se on pitemmän päälle ihan hirveetä

Jätä vastaus