”My body’s always going to be fucked up – no matter how much surgery I have”

Alla pari kuvaa, jotka maalasin protulla (paremmat kuvat myöhemmin Deviantarttiin)

Miten haluaisin muiden näkevän minut?
Ihannekumppani

Kantaaottava taideteos. Raha, eläinten kohtelu, väkivalta, aina seksuaalinen alastomuus, sukupuolten binäärisyys, välinpitämättömyys, sen ihannointi, sen kaiken aikaansaama tuho, mutta jossain piilevä ja periksiantamaton hyvyys.

Tää on vaan omaa taideterapiaani ja asioiden prosessointia. Eläinten paskaksi hakkaamista ja hyvän mielen tyyntä protuilua.

Tämä puolestaan on t-paita, jonka hiljan tein. Olen totta vie nähnyt tarpeeksi tätä settiä. On henkilökohtaisesti vähän arka aihe.

Tags: , , , , , , , , , ,

22 kommenttia - “”My body’s always going to be fucked up – no matter how much surgery I have””

 1. Juli Kirjoittaa:

  Huiii mua vähän ehkä jopa kiinnostais toi peukalointi mutku oon niin awkward palikka etten ehkä uskalla, hmm. Laitan mietintämyssyn.

 2. Huu Kirjoittaa:

  Sulla on hyvä meininki näissä sarjiksissa. Voimia!

 3. Huippis Kirjoittaa:

  Hmm. Minä vähän mietin sitä, miksi sukupuolisuus on niin paha aihe. Tai siis, jos tuntee itsensä vastakkaiseksi sukupuoleksi niin ymmärrän, mutta mitä pahaa jonkun sukupuolen edustamisesta on? Varsin harva voi olla olematta kumpikaan fyysisesti, henkisesti on eri asia ja itse saa ajatella kuten haluaa. Miksi kuitenkin ottaa tikareita selkään, koska ”muut eivät ymmärrä”? Eivät tietenkään ymmärrä. Toinen kantaa sukupuoltaX, ja ei kukaan nää pään sisään, tunnetko olevani sellainen, jokin muu vai mitä ihmettä. Pitäisikö kaikkia kutsua sukupuolettomasti, koska joillekin se on arka asia? En itsekään pahastu, vaikka minua luullaan heteroksi, vaikka seurustelen naisen kanssa. Ei se ole minulle mikään loukkaus. En voi olettaa, että kaikki tietäisivät sen heti, eikä kaikkien tarvitsekaan tietää. Asia on minun, henkilökohtainen.

  Mietin myös sitä, miksi sukupuolettomuus kääntyy kuitenkin aina hyvin miesmäiseen suuntaan? Tissit pois, mahdollisimman äijämäinen asenne, vaatteet, kaikki. Onko maskuliinisuus yhtä kuin neutraalius? Kuka sen on päättänyt? Eikö nainen voi olla vahva ja neutraali? Onko tissit itse paha, ja jos on, onko penis samalla tavalla? Jotenkin minusta ne eivät yksi yhteen mene, sitä olen hämmästellyt useasti.

  No, itse olen nainen, ja ylpeä siitä. En ole naisellinen pissis, mutten äijäkään. Olen kaikkea olematta samalla mitään.

 4. Iita Kirjoittaa:

  Juli, voi juku! Jos suinkin tulet joo-fiiliksiin, niin kerro minulle, koska se olisi aivan erihuisia! Olen pohdiskellut, että vaikkei kukaan mukaani tulisikaan, niin sitten saatan mennä yksinkin, mutta kaksin se olisi tiedätkös tavallaan huolettomampaa.

  Huu, oi jee kiitos sanoistasi, ovat aika hyvän mielen tuovaisia :—)) <3

  Huippis, minua jokainen tyttöttely loukkaa, vaikka mitä ajattelisin ja oman olon ollessa muutenkin raskas tyttö-ryöpyn sataessa selkään henkilöiltä, jotka vieläpä tietävät, etten ole tyttö on todella paskamaista. Ehkä muutenkin moisen jokapäiväisyys ja taukoamaton jatkuvuus lisää asian inhottavuutta. Myöskin jos itse painiskelee asian kanssa, on se öh ikään kuin sama asia, että syömishäiriöistä kutsutaan hänen painoonsa viittavalla sanalla.
  Pidän kysymyksistäsi liittyen miehisyyteen ja androgyynisyyteen. Jäin miettimään niitä, ja meitin lisää kun suuntaan täältä kirjastosta pois, mutta nyt on vain kirjoitettava nopeasti, koska en oikeasti varannut aikaa tietokoneelle ja kirjastonhoitaja vaikuttaa vähän tuimalta.. Itse koen rintojen piilottamisen biologisilla naisilla siksi niin yleisenä, että niistä ulkopuoliset usein päättelevät sanovatko henkilöä tytöksi vai pojaksi. Lisäksi rinnat ovat näkyvämpi asia kuin penis.
  Kiitos kommentistasi~

 5. Pyry Kirjoittaa:

  Tosta Kantaaottavasta taideteoksesta pidin erityisesti. Varsinkin kun yritin tulkita sitä lukematta mitään mitä itse kirjoitit siitä.

 6. Iita Kirjoittaa:

  Hurr, kiva! Miten oivaa jos työni saa jonkun pohtimaan sen sisältöä. Voisin pitää joka piirustuksestani varmaan tunnin esitelmän, hah.

 7. Elmeri Kirjoittaa:

  Huippis, hmm! ”Onko tissit itse paha, ja jos on, onko penis samalla tavalla?” Musta tässä yhteydessä rintoihin verrattava asia olisi parta, jos sukupuoletonta lookia tavoittelee. Monet ”naisten asiat” (hameet, meikit, tunteiden osoittaminen) ovat kulttuurissamme yksinomaan hyväksyttyjä naisille, kun taas ”miesten jutut” ovat tavallaan neutraalimpia. Kukaan ei sitä varsinaisesti ole päättänyt, se on kulttuuriäiti joka näitä typeriä sääntöjä korviimme kuiskuttelee.

  Mun mielestä heteronormatiivisuudesta arjessa saa ehdottomasti pahastua! Se, että epäheterot ovat poikkeus ja että ihminen on vakiolla hetero kunnes toisin todistetaan, tekee seksuaalivähemmistöt näkymättömiksi. Yritä siinä sitten olla tavallisesti oma itsesi, kun koko maailma huutaa että olet erilainen (sinä-passiivi). Täydellisessä maailmassa seksuaalisuuttaan tai kumppaninsa sukupuolta ei olisi koskaan välttämätöntä pitää omana asianaan, ja minusta siihen on pyrittävä.

  Entä pitäisikö kaikkia kutsua sukupuolettomasti? Minusta ihminen tulisi kohdata ennen kaikkea ihmisenä, eikä tämän sukupuolen edustajana. Puhujan näkemä vaiva sukupuolineutraalissa kielessä on hyvin pieni verrattuna siihen ahdistukseen ja henkiseen tuskaan, jonka syntymäsukupuoleensa kuulumaton kokee tullessaan kutsutuksi väärillä sanoilla tai nimillä. Lisäksi yleensä vallitsee käsitys, että transihmisiä olisi hyvin hyvin vähän, mutta se on itseään vahvistava ilmiö: Monet transihmiset luulevat olevansa harvinaisia poikkeuksia, sillä kovin harva on avoin asian suhteen, mikä taas johtuu siitä, että he luulevat olevansa ainoita laatuaan. Jos transihmisyys olisi positiivisella tavalla näkyvämpää, ihmiset osaisivat suhtautua siihen arkipäiväisemmin eikä se olisi enää niin big deal.

  Kommenttisi kirvoitti ajatuksia. :–)

 8. m Kirjoittaa:

  Moi!

  Olen seurannut blogiasi pitkään ja jollain tavalla olet vähän samanlainen kuin veljeni. Haluaisin olla läheisempi, jutella ym. Mutta en vaan osaa. Vaikka olen monen monta kertaa lukenut sukupuolettomuusajatuksistasi, erehdyin ajattelemaan, että olet vähän kuin pikkusisko, jota en ole koskaan fyysisesti tavannut. Sellainen, jota haluaisi suojella. Ehkä niillä muilla ei ole tarkoitus loukata, mutta jos on mieltänyt toisen tytöksi, voi sitä mielikuvaa olla vaikea muuttaa.

  Puukottavatko ihmiset – naiset – sinua todella tahallaan selkään? Mä todella toivon, että eivät. Vähän sama kuin ensisekunneilla muodostunut mielikuva ihmisestä. Menee kauan, että se todella voisi muuttua. Entä jos on vuosia tuntenut sinut tyttönä? Luulisi olevan todella vaikea muuttaa ajatusketju sellaiseksi, että et olekaan tyttö vaan jotain muuta.

  Jaksamista ja voimia! Oot rohkea!

 9. Huippis Kirjoittaa:

  Ihanaa, että kommentti herätti ajatuksia, sillä yksin ilman vasta-argumentteja tuskin saan koskaan muuta ajateltavaa kuin oman ringin pyöriminen. :D

  Jotenkin nään, että kummallakin sukupuolella on niin äärijutut ja sitten neutraalimmat, mutta silti jotenkin tuntuu, että kaiken pitää aina olla miestä. Oli kyseessä paita, tuoksu tai vaikka shampoo. Jotenkin tulee olo, että jos käyttääkin vaikka naisten t-paitaa miesten samanlaisen sijaan, on pahan puolella. Se minua usein mietityttää, että miksi naiseus on naisille aina niin perseestä, mutta enpä ole lukenut sukupuolineutraalisuutta tavoittelevasta miehestä, joka ostaisi joskus ”naisille tarkoitettuja” tuotteita.

  Saakohan mun pohdinnoista selvää.

 10. Iita Kirjoittaa:

  Huippis ja Elmeri, mun pää alkaa sauhuta näistä jutuista, joten en teille syvästi aijo vastata, mutta sen vaan sanon, ettän kummankin pohdinnoista löydän pointin! Naiseus ei oo pahasta, ei-naiselle naiseus henkilökohtaisesti on. Tiedän monista biologisista miehistä, jotka tahtovat naisiksi ja tunnempa pari neutraaliakin herraa, mutta totta tosiaan enimmistö sukupuolineutraaleista ihmisistä on väestörekisterissä naisia. Ah, mutta niin. Musta mielenkiintoista on set, että nainen voi käyttää hametta ja housuja, mutta mies vain jälkimmäistä. En jaksa viedä ajatuksiani loppuun, hm

  M, voi jee!
  Niin, ehkä muiden on vaan vaikee yhtäkkiä ajatella mua jonain muuna kuin likkana, jos se ajatus on pintynyt päähän tai päässä ei ole kuin kaksi lokeroa sukupuolille ja on sitä mieltä, että jompaan kumpaan sitä on kaikki mahdutettava. Ehkä vain vähän pelkään välillä, että osa tekee sen oikeasti tahallaan.
  Hurr, kiitos kommentista <3

 11. Iita Kirjoittaa:

  Arghhh, taas tämä mokoma tilttailee ja poistaa pätkän M:n kommentista! >:I
  Näin sen alun olisi pitänyt mennä:

  M, voi jee! *SYDÄN-jota ne voi nyt tähän tehdä, ettei sarjisblogit luule minua spämmiroboksi*. En pahastu pikkusisko-ajatuksestasi, kun itselleni sisarus-suhteet on vain jotain niin itku-diippi-herkkää ja rakasta C:

 12. Sulo Kirjoittaa:

  ”jokainen ”tyttö” on tikari selkään – hassua olla yhteiskunnan yleinen tikkataulu”
  samaistun tuohon.
  Muutenkin nämä sun sarjikset on mahtavia ja.. niin. En tiedä mitä muuta sanoa. Välillä (usein) potkitaan päähän, mutta on hyvä tietää ettei ole yksin ja kyllä asiat paranee. Ei ehkä vielä tänään tai huomenna mutta joskus. :’)

  Fighting!! ♥

  hih ^^

 13. m Kirjoittaa:

  En ajatellutkaan, että pahastuisit siitä. Itse vain hätkähdin sitä, että ajatus oli nimen omaan ”pikkusisko”…ei ”pikkuveli” tai neutraali ”pikkusisarus”…

 14. Iita Kirjoittaa:

  Suloooooo!! <3 Nii, aina asiat paranee. Haha, kylhä ne huononeeki, mut iha vaa jotta vois parantua taas ja tiiäks niinku joku mulle joskus siteeras: "vastonikäymiset ovat vain valepukuisia siunaksia." Se miten kohtaa vastoinkäymiset, tekee meistä sen mitä me ollaan :–) Häntä pystyyn!

  M, pikkusisarushan kuulostaa muutenki ihan… leimiltä :–D

  Hurdur, tänään on tosi jees päivä!

 15. Bää Kirjoittaa:

  Musta on henkilökohtaisesti aika outoa, että ihkutusviesteihin jaksaa vastata pitkään ja runsaasti, mutta vähän negatiivisempaan tai pohdiskelevampaan saa vastaukseksi ”ei jaksa”.
  No. Toivottavasti vanhempana sitten. Jatkan silti mielenkiinnolla blogin seuraamista taustalla.

 16. Iita Kirjoittaa:

  Mitä eihh, siis ihan sama viestin sisällöstä, mun kirjotusjaksaminen riippuu mun mielentilasta! Ja sukupuoli-asiat mitä täs on nyt puhuttu on vaan semmonen KABOOM-juttu mielelle, etten oo kykynevä muuttaan niitä sanoiksi, muutenkin ehkä joistain aiheista en nää tarpeelliseksi jakaa kaikkii ajatuksii ja mietteitä netissä (pffft nii varmaan).

 17. ientulehdus Kirjoittaa:

  Huippis, nyt mullakin heräsi ajatuksia!
  Näen mitä ajat takaa. Mielestäni sukupuolineutrauliuden ”miehisyys” johtuu siitä, että ihmisillä naiset koreilevat (toisin kuin vaikka linnuilla). Mies on tyhjä taulu, ihminen, ja nainen on ihminen, johon on lisätty jotain. Miettikää kaikkia piirrettyjä ja sarjakuvahahmoja, joissa miehet ovat tavallisia eläimiä ja naiset eläimiä, joille on lisätty ripset ja rusetti. Meillä on todellakin helpompaa olla mies, joka pukeutuu naiseksi kuin toisinpäin: toisinpäin ei ole paljon puettavaa, on vain riisuttavaa. Samoin on helpompaa olla sukupuolineutrauliutta hakeva nainen, sillä tarvitsee vain riisua naisen hepeneitä vähemmäksi: meikit, naiselliset vaatteet ja kengät, tukka, tissit etc. Sukupuolineutraali mies ajaa partansa ja siinä se. Se peniskin on niin piilossa että sitä on vaikea enempää piilottaa.

  Minusta on mielenkiintoinen kysymys, miksi ihmislajissa tämä koreilu menee näin päin. Evolutiivisesti sille on varmasti joku selitys, joka on erilainen kuin lintujen selitys uroksien koreilulle. Tai hirviurosten koreilulle. Ehkä koko valinta menee toisinpäin: linnuilla miehet kiekuvat ja kukkoilevat ja esittelevät itseään ja sitten naaraat tulevat siihen valitsemaan. Ihmismaailmassa naiset houkuttelevat miehiä ja esittelevät itseään ja miehet tulevat kysymään, kelpaavatko he kyseiselle naaraalle. Silti naaras tekee aina valinnan. Se on luontevaa, sillä naaras satsaa lisääntymiseen paaaaaaljon enemmän resursseja. Naaras voi ylipäätään lisääntyä vain muutaman kerran elämässään, uros tuhansia.

 18. ientulehdus Kirjoittaa:

  Tuli mieleeni vielä vähän asiaan liittyen. Nimenomaan evolutiivisesta näkökulmasta.
  Sillä kyllähän molemmille sukupuolille on tärkeää osoittaa oma paremmuutensa parinvalintamarkkinoilla. Mutta miehille on tärkeää osoittaa paitsi hyvät geeninsä, niin myös kykynsä elättää perheensä ja suojella. Naisellakin perheenhoitokyvyt ovat tietysti tärkeitä, mutta sitäkin tärkeämpää on ylipäätään hedelmällisyys ja terveys ja tietty ne hyvät geenit. Ja nämä ovat erityisesti ulkonäöllä mitattavissa olevia asioita, kun taas miehillä tärkeät asiat ovat mitattavissa käytöksessä. Siksi naisten soidintanssi on kauniilta ja hedelmälliseltä näyttäminen, kun taas miesten soidintanssi on älykkäältä, menestyvältä, rikkaalta, voimakkaalta ja ahkeralta näyttäminen (siinä komeuden ohella). Samasta syystä naisten ikääntyminen on naisille niin kauhean paljon pahempi kuin miesten ikääntyminen on miehille. Miesten hyvät parinvalintamarkkinoiden ominaisuudet eivät siitä paljon vähene, päinvastoin ovat todennäköisesti lisääntyneet.

  Kuulostaako loogiselta?

 19. ientulehdus Kirjoittaa:

  Yritän vain perustella, miksi näyttää siltä, että neutraali ulkonäkö on enemmän miehinen kuin naisellinen.
  Jos perusteluni toimii, niin neutraalin käytöksen pitäisi olla enemmän naisellista kuin miehistä. Minusta sekin kuulostaa oikealta. Naisellinen käytös on historiallisesti ja kulttuurisesti usein hiljaista ja passiivista, miehinen aggressiivista ja näyttävää.

 20. Skjere Kirjoittaa:

  Otsikko on mulle henkilökohtainen pelko. Ihansama vaikka koenkin olevani mies, en voi koskaan olla täysin mies. Olen aina vain trans. Tietty se johtuu lähinnä omista ajatuksista ja asenteesta. Mullei vielä ole sellaista. Sen suhteen oon aina ajatellut blogisi suhteen että oot ihan helvetin rohkea. Androgyynius jne on vaikeaa, mun mielestä vaikeampaa kuin transsukupuolisuus, koska jos ei välttämättä halua mitään hoitoja, koska aina ei tunnu yhdeltä sukupuolelta.

  Tikarit selässä voi saada pois, mutta se ei oo helppoa. Aina ei voi viitata kintaalla. Mutta uskon että sun elämä helpottuu vielä tulevaisuudessa. Pysy vain totena itsellesi. Tsemppiä. Sulla on hieno asenne. Selviytyjän asenne.

 21. Iita Kirjoittaa:

  Skjere, tuo otsikon sanoja tarkoitti juuri sitä, että vaikka haluaisi vaihtaa kehonsa toiseen, niin sei koskaan olisi täysin toimiva. Itselleni se tarkoittaa sitä, ettei tälle omalleni ole vaan vittu niin mitään ruumillistumaa.
  Sun kommentti on kaunis.
  Katon täs nyt vaan käsiä näppiksellä ja mietin mitä sanoisin ja mitä mun päässä muka oikein ees on sanottavana.
  Kiitti.

 22. Skjere Kirjoittaa:

  Siksi se onkin erityisen vaikeaa, kun millään keinoilla tuskin voi koskaan olla onnellinen omassa kropassaan. Voi olla ettei ongelmaa olisi jos meidän maailma ei ois niin helvetin sukupuolipainotteinen. Melkein kaikki meidän elämissä riippuu siitä, että mitä meidän jalkojen välissä on ja miten suuri rasvakudos meidän rintakehässä on. Toivottavasti sulle tulisi tietynlainen rauha omaan kroppaasi jotakin kautta.
  Noh, sanahelinäähän tämä vain on. Ei siihen tarvitse mitään vastata, olen vaan iloinen jos mun höpötykset edes vähän piristäisi tyyppejä joiden tiedän käyvän läpi samankaltaisia asioita. c’:
  Ole hyvä. Voimia. <3

Jätä vastaus