Parkumista koulusta

Tämä on seikkailureppu. Se on käynyt Saksassa, Venäjällä ja Helsingissä. Vaan viikonlopustani kerron vähän myöhemmin.

Tags: , , , , , ,

21 kommenttia - “Parkumista koulusta”

 1. chisinau Kirjoittaa:

  Itelläki viimene kaks vuotta samaisessa opinahjossa ollut yhtä taistelua. Musta piti tulla parturi-kampaaja, mutta en saanut edes hakea kyseiselle linjalle amikseen sillä ’parturit ei tienaa’. Joka aamu on taistelu nousta sängystä ylös ja lähteä kouluun. Onneksi enää kolme jaksoa ja kirjoitukset jäljellä. :) Kyl sä selviit sieltä. <3 Ja jos et haluu tyytyy kohtaloosi, niinku mä, aina sieltä pääsee pois kevään hakujen kautta.
  Lukio kyllä avas mun silmät. Ei tuu tästä tytöstä parturia, vaan yliopisto I'm coming for you! Kunhan vaan pääsee kauas Isostakyröstä.

 2. Iita Kirjoittaa:

  Hei kiitos kommentista! <3
  Mä hiffaan (tai en oikeestaan) miks pitäs duunii pohtiessa tsiikata sitä paljo siitä tienaa ym, mut vaikka siivooja olis maailman parhaiten palkattu jobi, niin ei, mä en siihen kuseen itteeni hankkis, koska duunis ollaan osittain sen takii, et saa rahaa, jolla voi elää, eikä se duuni saa olla elämisestä pois. Siis ja esim. tuo siivominen 8h päivässä ja 5x viikossa olis tasan 40 tuntia mun elämästä pois, koska kesätöissä lattioita luutuneena sanon, et sinne en kyl haluu mennä kituuttamaan.
  Haha, ei oo kyl naurun asia, mut ois kliffaa tietää onks Isoskyrös tai sen lukios ketään hyvillä mielin ja vapaaehtosesti xD
  Toivottavasti sulla on yliopistos antosaa. Jos mä kerta selviin tästä, niin sä kans! :–)

 3. Hyhna Kirjoittaa:

  Haluun antaa sulle ison halin. Kyllä sä selviät. Vaikka ei tunnetakaan, oot antanu mulle rohkeutta kun olen saanut sinun kokemuksistasi lukea. Uskalsin jopa tulla ulos kaapista transpoikana. Oot mahti. < 3 : )

 4. 12345 Kirjoittaa:

  Tuli noista bindereistä ja selän rutuista yksi juttu mieleen…. Se huono puoli noiden käytössä on (selkäruttujen lisäksi) se, että ihon elastisuus voi kärsiä pahasti. Käytännössä tarkoittaa sitä, että jos jossain vaiheessa tehdään rintojen pienennysleikkaus, niin iho ei leikkauksen jälkeen enää vetäydy ”nättiin pakettiin” vaan jää lörpäksi ja selkeästi leikellyn näköiseksi. Nimim. kokemusta on. Onhan tää kyllä nyt vähän pelonlietsontaa, mutta… Binderiä kannattaa käyttää niin vähän kuin mahdollista, säästää sitä vaikka vain sellaisiin tilanteisiin joissa on ihmisten seurassa. Mut älä nyt liikaa masennu vielä kaiken muun lisäksi! Olet semmoinen ihkupylly että ansaitsisit olla iloisempikin :-) Blogi on paras ja aina innolla luen kun uusi päivitys saapuu. Toivottavasti alkaa toi lukiokin sujumaan ja kivoja kavereita sieltä löytymäänn, voi olla että hyviin tyyppeihin voi törmätä yllättävissä paikoissa..

 5. peterick Kirjoittaa:

  Anteeksi mutta pakko sanoa, että tulee vähän ristiriitainen fiilis, kun oon aatellut sua suvaitsevana ja maailmoja syleilevänä ihmisenä, mutta silti jätät menemättä ruotsin kertaukseen parin ”pissiksen” takia :/ Ihmisten tuomitseminen ulkonäön perusteella on varsin ikävää. Vai oliko kyseessä jotkut, jotka tunnet jo entuudestaan?

 6. Sulkasato Kirjoittaa:

  Kirjoitan tosi harvoin mitään kommenttia + olen tosi awkward, joten pidän tän lyhyenä…
  Haluun vaan toivottaa isot tsempit koulunkäyntiin ja näin muutenkin. Olen seuraillut blogiasi jo pitkään, ja sun kaltaisien, ajattelevien ja fiksujen nuorien ansiosta maailma on aina vähän parempi paikka. Antaa ainakin itselleni ripauksen uskoa ihmisiin.

  Haleja ja kaikkea hyvää :3
  ~Sulkasato

 7. Iita Kirjoittaa:

  Hyhna, oi jee halaus! <3 Ihan tajutonta ylistystä kuulla ihmisten ryhtyneen/tehneen jotain, koska on saanu mun kautta jotenki rohkeutta ;__;

  12345, SEN TAKIA SIIS! Siis jengi puhuu binderin käytön aiheuttavan haittaa rintakehäleikkaukseen tähtääville, mutten oo ikinä ennen hiffanu mitä siitä seuraa. Oh, nyt olen viisaampi. En masentunut, vähän ehkä kyllä harmistuin, mutta oikeasti silmäni loistavat, kun tämän asian nyt opin. Lisäksi ihkupylly-sana sai teekuppini sisällön pärskähtämään suusta leualle nauraessani. Kurr, kiva jos tykkäät <3

  Peterick, saa sanoa jos ristiriidattaa! :-)Tunnen nuo ihmiset entuudestaan, koko luokkani on itse asiassa mulle kahta naamaa lukuun ottamatta tuttuja. Tuolloin oli eka koulupäivä ja karsein paluushokki ja kaikki ihmiset iljetti mua ja murjotin jossain nurkassa, yh. Ihmisten reaktiot ja käyttäytyminen oli vaan sitä luokkaa, et järjelisestikkin pohdittuani tuumin, et en mä sitä kertausta tarvii + vaikka olisin tarvinnutki, nii nyt oon kyllä maailman kiitollisin siitä, etten menny sinne, koska tuolloin on mun tän jakson ainoot vapaatunnit ja pääsen jo (!!) puol kolme koulusta <3

  Sulkasato, voi lisää haleja! <3 Oletpas varsin hyvän mielen valaja, purr.

 8. Emma Kirjoittaa:

  Sulkasadon kommentti rohkaisi muakin kommentoimaan ekaa kertaa tänne sun blogiin :) oon pitkään kyllä lueskellut.

  Muistan miten lukio oli osittain parasta sekä karseinta aikaa mun elämästä ennen yliopistoa, siis suuri parannus yläasteen meininkiin, mutta kuitenkin niin täynä turhautumista ja paskuutta. Mulla oli onnea siinä mielessä että oon omannut omat kaikenkarvaiset kaverini lukioajan läpi tähänkin päivään asti(itsekin tuppaan olemaan vähän socially awkward mitä tulee ihmisiin), ja niistä oli paljon tukea mitä tuli näihin ”pissis-tyyppeihin” mitä löytyi meikäläisen lukiosta ihan liikaa. Vanhojen tanssien aikaan en kestänyt istua edes matematiikan tunneilla kun takapulpetissa oli kauhea kimatusta ”OI siis mä NIIIIIIN odotan että saan pukeutua siihen mun ihq pinkkiin mekkoon ja olla kerranki IHAN prinsessaaaa!” <– en edes liioittele tässä :D tätä se niiden keskustelu oli aina kun kuuli ohimennen. Onneksi kolmantena vuonna oli jo niin vähän tunteja itse lukiolla että ei tullut vietettyä aikaa näiden kakkapyllyjen seurassa ;). Pointti on kuitenkin; se kolme vuotta menee (onneksi) tosi nopeesti ohi, ja se pitää vetää asenteella :D itse vedin vanhat mun renesanssimekossa ja monet kaverit veti sen naispareina. Että kyllä se siitä, ja haluaisin vielä sanoa että musta oot tosi rohkea kun uskallat olla juuri itses muista huolimatta :) tällainen mielikuva mulle tulee sun blogista. Toivottavasti siis kaikki menee hyvin sun lukiouralla, ja päädyt parempiin paikkoihin sen jälkeen sitten!

 9. Peemu Kirjoittaa:

  Hei, pidä lippu korkeella ja leuka (sopivasti) pystyssä, vaikka paskaa tuleeki niskaan. Ite muistan ton ikäkauden kanssa ihan järkyttävänä ylös alas seilaamisena ahdistuksen ja maailmantuskan vuoristoradassa, plus päälle kaikki sukupuolinen/seksuaalinen epävarmuus. Mut hei, muista et maailmassa on hienoja ja upeita asioita, jotka odottaa siellä paskan takana. Ja jos käy niin ettei lukio vaan mee läpi, se ei tee kenestäkään huonompaa. Itsellä kesti parikymppiseksi asti ennen kuin löysin edes amiksen jossa oikeasti viihdyin. Sitä ennen kävin ja kokeilin siellä ja täällä, mut mikään ei vaa onnannut. Joten vaikka kestäis löytää paikkansa, olen varma et kaikille meistä löytyy se oma paikka elämässä, jossa on sit hyvä olla.
  Plus oot nyt jo ton ikäsenä ihan järkyttävän rohkea ja aktiivinen, itse olin sellanen lusmu paska et oikeen hävettää. Joten pidä oma linjasi, oma pääsi ja rohkeus puuttua asioihin ja pääset kyl pitkälle, oon varma siitä.
  <3 <3 <3

 10. Iita Kirjoittaa:

  Emma, akh kiitos hei!< 3
  Kuvailemasi takapulpetin ihmiset aiheuttaa minulle väristyksiä, vaikka c'mon onhan se ihmisille yleinen prinsessapäivä ja tavallaan tuossa pörräämisessä on jotain etäisesti söpöäkin, mut silti, brrr.. Ei ole minua varten!
  Pitäs olla skarppina, ettei nää kolme vuotta hurahda liian äkkiä ohi! Et ehtii kelailla seuraavaa mestaa, jonne nokkansa sit tunkee C: p.s. renessanssimekko kuulostaa päheeltä!

  Peemu, äääk liikaa kiltteyttä ;__;
  En sano, et ois kiva kuulla muillakin olleen mäihää, mut sivullisen suusta tilanneanalyysi ja sen toteaminen yleiseksi tai siis jotain semmosta tekee oikeesti joskus tyhjän olon, mut useimmiten kyl vaan vahvistaa. Uskon sua, et vaik sitä löytäs ittensä kerta kerran jälkeen umpikujasta, niin jostain löytyy joskus nasta mesta tai ainakin oppii tekeen itelleen pesän sinne loukkuun :>

 11. Rimpula Kirjoittaa:

  Iituli tiituli tillin tallin!((: Zemppiä kouluuun! Vaikka mä en ookkaa enää piristämässä sua):

 12. Iita Kirjoittaa:

  Kurrrrrrr <33 Tää piristi etänäkin!

 13. Micca Kirjoittaa:

  Hei! En oikein tiedä mitä sanoa, mutta halusin vaan jotenkin ilmaista että sie pystyt tähän kyllä(: Siusta on tullut siun merkintöjen kautta miulle kauhean vahva, puhdas ja viisas kuva, nuo jos mitkä vie elämässä eteenpäin:D
  En voi sanoa että samaistuin, koska kaikki ihmiset tuntee tosi eri lailla, mutta sanotaan että olen ollut omalta osaltani tuossa tilanteessa koulun kanssa. Ehkä olen vähän vieläkin mutta se on helpottanut! Samat kamalat naamat yhä, kyllä. Niistä ei näytä pääsevän eroon. Mutta voi kun mullakin olisi ollut yhtä kauniita ja viisaita ajatuksia itestä ja elämästä ekalla vuodella kuin siulla. Vaikutat niin kauniilta ihmiseltä, ihailen(:!
  Usko tai älä, tulet pääsemään kauas pois. Tunsin olevani niin loukussa kun lukio alkoi mutta nyt on enää kolme jaksoa jäljellä. Aika kulkee, onneksi.
  Pidä pää korkealla. Kauheaa miten sekavaa tekstiä.:D Keskeinen sisältö: i adore you

 14. Iita Kirjoittaa:

  Ai puhdas ;__; Ja kauniit ajatuksii ;;__;; Ja kaunis ihminen ;;;;;___;;;; Ja adore! Ja kaikkee! Siis kurrr, oli paras idea sittenkin avata tietsikka vielä täs aamulla ennen kouluun menoo.

  Voi juku teitä kaikkia <33

 15. Surkea Kirjoittaa:

  Tsemppiä koulualotukseen. ;_; Tiedän kuinka kurjaa koulussa voi olla, vaikka en lukiota käynytkään, jouduin ylä-asteella koulukiusaamisen kohteeksi (Ja vain sen takia että piirtelin, luin sarjakuvia ja olin köyhä..) ja se kävi lopulta niin pahaksi että puolen vuoden anelun ansioista sain vaihtaa koulua. En varmaan olisi selvinnyt hengissä siitä ekasta koulusta, nuoret osaa olla niin helvetin julmia ja pienikin eroavaisuus niin se on siinä.
  Toivottavasti porukkas tajuaa antaa sen tehdä sitä mistä nautit. Meilläki oli kamalaa takkua ku muut lähti lukioon ja mä vaadin päästä graafista suunnittelua opiskelemaan. Mut nyt ku oon jo tällänen muka-aikuinen ne on sitä mieltä ettei mua ois koskaan voinu pakottaa tekeen jotain mistä en nauti, kun piirtäminen on aina ollu mun juttu. :’D
  Tää on kiva blogi btw.♥

 16. Iita Kirjoittaa:

  SIIS MITÄ eihh voi kiesus arggghhh. Koulukiusas on niin perseestä ja se kyrsii mua aivan hillitömästi kun kuulen kiusaamiseen syyn. Piirtäminen ja sarjikset? Oikeesti voi luoja. Hetki kun käteni syyhyävät kivittää ihmisiä (no ei, mut sillei). Mur.
  On hienoo, et sä jatkat yhä vain piirtämistä. Sun kynänjälkee on kiva katsoa :–) <3

 17. peterick Kirjoittaa:

  No sitten ymmärrän paremmin ku hyvin :) Mut tsemppiä sulle ihan hirveesti, toivottavasti kaikki kääntyy vielä parhain päin!

 18. ketoharju Kirjoittaa:

  lukiokirjoilla ei oikeesti oo juuri väliä. ainakaa reaaliaineiden, sit kielten yms joisson tehtäväosuuksia on eri asia. oikeesti elämän ja viisauden (ja lukionki!) kannalta olennaisinta on et seuraa uutisia ja lukee hyvää kirjallisuutta, jos lukion kirjassa uudes painokses on joku nippelitiedon päivitys ni se ei merkkaa mitää. suurten kokonaisuuksien hahmottaminen on tärkeetä, ja sen et kaikki aineet ja asiat liittyy toisiisa. panosta äidinkieleen, sillä pääsee läpi kaikista reaaliaineista. jos osaa kirjottaa pätevän esseen, se on pelastus sillon ku kokeessa huomaa ettei tiiä aihealueesta mitää.
  pointti: älä suotta osta niitä uusia painoksia, kyl opettajat sopeutuu ku on vaa riittävän änkyrä.
  ja tosiaa, kolme vuotta menee lopulta nopeesti. mullaki meni, siitäki huolimatta et kaks viimestä vuotta vain ja ainoastaa ootin et pääsen pois.

 19. Iita Kirjoittaa:

  Ompas kaikkien koulu ollut kurjaa!
  Mulla on postissa tulossa uusi kirja vanhan painoksen tilalle. Meinasin kyllä vääntää loppuun asti vastaan, mutta totesin helpottavani omaa elämääni jos joissain asioissa kuljen toisen määräämää tietä. On vähän vähemmän säätöä, joka nopeuttaa pakollisten asioiden tekemistä suoden sitten edes hetken lisää omaa aikaa.
  Hm, alkaisipa äikkä! Oikeasti suomen kielioppi on varsin hikistä tuskaa mulle, mutta potentiaalin oppiminen on kyllä ollut kielellinen rikkaus mun elämässä <3 Sanailu ja murteiden tarkkailu ym on kyllä myöskin kovin ihastuttavaa, kurr.

 20. Kajakkikaveri Kirjoittaa:

  Kovasti tsemppiä kohtalon kolhuihin, ja kiitos siitä, että uskallat meidän muidenkin edestä olla oma itsesi! :) Blogi on antanut paljon ajateltavaa, ja toivoa siitä, että itselläkin asiat voisivat joskus olla toisin. Se on – ihme ja kumma – valanut toivoa ihmisiin, vaikka niin paljon surua ja vihaa kuvien tyypit meissä herättävätkään. ”Mun ryhmänohjaaja on paras.” Hih, ymmärrän täysin miksi.

 21. Iita Kirjoittaa:

  Aaak eikä mikä nikki<3 Niin soma C:
  Oikeesti aivan tosi huippuu jos blogi pistää ajattelemaan ja valaa jotain positiivisuutta ihmisiin.
  En osaa sanoo ooks tavannu miun ryhmänohjaajan, mutta huippuu jos hänen loistokkuutensa viestittyy myös etänä :D

Jätä vastaus