Hyvisnössö

Tags: , , , , , , , , ,

12 kommenttia - “Hyvisnössö”

 1. Raunis Kirjoittaa:

  Psykat on ihan kivoi. Kannattaa kokeilla ainaki. Jos ei onnaa, ni sit sanot et sori nyt ei onnaa. Et sä silloin sitoudu mihinkään jos käyt psykalla kerran.

  Oot ihan supersöpö kun kurraat <3

 2. Iita Kirjoittaa:

  Kurraan! Hihi, kurrrur vain sitten <3
  Psykasta haluun sanoo sen verran, et terkkari sano mulle, että "koulupsykologin luo pääse tosi helposti". Pfffft joo, ja arvaa kuka kuuli vasta vähä aikaa sitte, että meillä on ees olees semmosta heppua!

 3. kitimito Kirjoittaa:

  jos löytää hyvän psykan joka osaa työnsä hyvi ni sit on kiva..mie kävin puhuu mun pikku ongelmista koulun merkkarille ni mitä mulle sanottii ”Sun kaverit on aika kamalia ei kannata olla niiden kaa koska ne tekee sun elämästä helvettii, toi sun uus kaveri vaikuttaa et se o iha erilaine ku ne muut et oo vaa sen kaa. Huomaat vuoden päästä et oot onnellisempi jos sul on yks kaveri.” ja se nauro ku hullu. MITÄ HITTOO ei siit ollu mitää apua ): se vaa pahens ainaki mulla mun mieltä ja tilannetta yms. esim: 1. en osaa jutella luontevasti muullo ku kavereiden kaa 2.oon liia sosiaaline ollakseni yksin vain yhden kaverin kaa koska se ei voi nähhä vapaa-ajal ku kerra kuussa D::D:D:D:D:

 4. Iita Kirjoittaa:

  Mitä eikä! Siis mein terkkari nauraa kans aina mun jutuille, mut se on vaa sillai hyvän tuulinen. Mäihää, et sul kävi tollai! Vaik virkaihmisille puhuminen tuntuiski nihkeeltä, nii on äärettömän suurta plussaa jos pystyt ees jollekkin (=kavereille) puhuun rennosti :–)

 5. kakakaka Kirjoittaa:

  itelläni on aika paljon kokemusta psykologeista ja kaikista muista saman tapaisista kun niissä oon pienestä asti pomppinut, ja sanon että niitä ei kannata pelätä! joillakin niistä on paljon tietoa ja kokemusta asioista joista muilla ihmisillä ei oo niin paljon tietoa (jos pelkäät että se ei ymmärrä noita sun sukupuoli asioita). ja vaikka se ei oliskaan tietoinen kaikista tällaisista asioista, auta sitä laajentamaan tietojaan! äläkä pelkää korjata sitä jos susta tuntuu että se ei aina tajua asioita oikein. tiedän että haluat avartaa ihmisten näkemyksiä maailmasta ja siksi psykologiakin kannattaa valistaa jos sillä on vaikeutta ymmärtää.
  ja ei siellä tarvi ainoastaan tuosta asiasta puhua mikä terkkarilla saatto nousta puheeks. vaikutat välillä nimittäin sen verran ahdistuneelta kun luen joitakin sun postauksia että oon ollut huolissani, joten sun kannattaa puhua samoista jutuista psykologille! sä kuitenkin loppujen lopuks päätät sen ite mistä haluat puhua. tuntupa sun ongelmat kuinka pieniltä tahansa muiden ongelmiin verrattuna, ne kuitenkin on vaikuttamassa sun elämään ja hyvinvointiin. ja jos se psykologi meinaa sun mielestä ottaa liikaa valtaa keskusteluissa ja niiden aiheissa, sano sille suoraan mistä haluat puhua!
  uskon kuitenkin että sulta asiat sujuu! <3 jos ei suju, niin kukaan ei pakota sua siihen ja voit vaan lopettaa sen tapaamisen!

  kun apua tarjotaan se kannattaa aina ottaa vastaan, vaikka se välillä vähän jännittääkin aluksi. :) onnea matkaan!! <3

 6. Kalypso Kirjoittaa:

  Haluisin nostaa tällaisen näkökulman tuohon psykologiasiaan liittyen, että voi itse asiassa hyvin olla, että se kysyykin tuollaisia sun mielestä hölmöjä kysymyksiä, mutta se on tarpeellista juuri siksi, että se saisi sitten sun vastaustesi kautta kartoitettua sua ihmisenä ja sun tilannettasi. Että vaikka tuntuisi oudolta tai tyhmältäkin, niin kokonaiskuvan kannalta monet jutut voi olla aika olennaisia. Toki siinä on varmasti sitäkin, että psykologi haluaa saada sut ajattelemaan eri näkökannoilta ja pureksimaan pään sisältöä entistä tehokkaammin ja myös kyseenalaistamaan, koska sitä kautta oppii paljon, vaikka lopputulemana olisikin ihan samaa mieltä, mitä alunperin oli. Psykologi kun ei tunne sua, joten sen on mentävä vaikeimman kautta ja selvitettävä, mitä sun päässä liikkuu ja miksi. Itse ennemmin varoisin liiaksi myötäilevää ja kaiken sellaisenaan nielevää psykologia. :)

  Monilla on ongelma sen kanssa, että psykologilta odotetaan jotain ihmeparannusta tms. (en tiedä, mikä se sun tilanteessa olisi, kun ei transasiassa ole mitään parannuttavaa), vaikka mun nähdäkseni parhaimpia asioita, mitä hyvä terapeutti voi tarjota, on se, että oppii itse auttamaan/tajuamaan itseään paremmin. Yksin on kuitenkin vain yksi näkökulma, vaikka kuinka olisi kelannut asioitaan hyvin ja mielestään analysoinut itsensä täydellisesti läpi. Näkisin, että tuskinpa psykologikäynneistä etenkään pitkällä tähtäimellä haittaakaan olisi mainituista riskeistä huolimatta, se vain sitten vaatii melkoista pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä molemmilta osapuolilta.

 7. jelden Kirjoittaa:

  oi vitsi sullakin on taika-opo! mun opo on kans maailman paras asia; kävelet vaan sanomaan mitä haluat/et tiedä ja simsalabim, kaikki on just niin kuin pitää!

  itselleni koulupsykologi ei tainnut osata kertoa minusta mitään uutta, mutta pelkkä puhuminen on hyvää. aina kannattaa kokeilla.

 8. Iita Kirjoittaa:

  Vai niin! Kiitän kommenteistanne.

  Kakaka, varmaan tosi, et jos psyka ois tyhmä mua koskevien asioiden suhteen, nii varmaan musta lähtis jotain settii, joka ehkä valaisee sitä ja myöhemmin hän kenties pystyy sit auttaan jota kuta toista.
  Haha, vai vaikutan ahdistuneelta! Ei, emmä oikeesti sille naura.
  Pääsehän sieltä tosissaan lähteen koska haluu ja kertoo just sen verra ku ite kokee hyväksi ja mistä aiheesta ite haluu.

  Kalypso, toi on niin tosi, et jos vetää sivullisen mukaan johonki juttuun, nii saa ainakin uuden näkökulman. Ehkä psyka haastais kelaileen asioi eri kantilta tai funtsiin jotai lisää. ”..koska sitä kautta oppii paljon, vaikka lopputulemana olisikin ihan samaa mieltä, mitä alunperin oli” <- se oli hyvin sanottu.
  Mikä ehkä eniten kylmää on asioiden muuttaminen sanoiksi. Brrr, ihan tajutonta. Kaikki ääneen sanottu tuntuu ihan väärältä ja tekee ajatukset karun tyhjiksi ja yksioikoisiksi, mutta se kyl selkeyttänee päätä ja ehkä antaa alitajunnallisesti vahingossa jotain vastauksia.

  Jelden, oikeesti mä dissaan mun opoa aina mennen tullen, mut ei se näköjään ookkaan huithapeli :–D Hihi, taika-opo kuulostaa niin nastalta!
  Ehkä mullekkaan psyka ei pakosti maailmoja valota, mut ei tee siitä pahaakaan.

  Ehkä vähän ylipuhuitte minut psyka-asian suhteen!

 9. Ientulehdus Kirjoittaa:

  Mut kun siinä ei menetä mitään! Jos se on jostain syystä tosi huono tyyppi joissain asioissa, niin sitä voi tosiaan ojentaa niissä asioissa, ja toisaalta toisissa jutuissa siitä voi sitten olla apua paljonkin. Pointtinahan on itse kuunnella omia juttujaan ja ajatuksiaan ja tunteitaan ja ymmärtää itseä paremmin. Itelläni on kyllä vaan hyviä kokemuksia tommoisista henkisen maailman auttajista :D Toivon että oisin uskaltanut aiemmin jutella semmoisten kanssa.

 10. Iita Kirjoittaa:

  Vai tuumit sinäkin niin! Toivottavasti hän on kelpo heppu, jonka vastaanottotuoliin tieni taidan etsiä.

 11. etanal Kirjoittaa:

  Moi!
  Saitko vapautuksen uinneista? No okei oon ”vähä” myöhässä… :D Mutta öö. Joo. :D Sun sarjikset on tosi hyviä c: jee… luin jo kaikki. hups.
  (oon sulon kaveri :D löysin sut sulon blogin kautta. höhö. ja miksi kysyn uinneista, niin haluisin itekin vapautuksen koska i guess oon trans tai jotaki… en tykkää sanoa niin O_O mutta joo koen olevani poika vaikka muiden silmissä olen tyttö.)
  Öm öm, lol, en osaa päättää tätä viestiä, moi! :D

 12. Iita Kirjoittaa:

  Apua, vai luit kaikki! Mulla kulkee kylmät väreet, kun mietin jotain vanhoja sarjiksia, hyi olkoon :D
  Vaan kiitos kuitenkin! :–) Toivottavasti näät tän kommentin! Mä sain uinnista tosi nopeesti vapatuksen. Kävin terkkarilta pyytääs lappua ja se kysy syytä, niin vähä sönkkäsin siihen lyhyesti jotain sukupuolestani ja et nöyryyttä olla uimas ja siel pukkaris muiden kans ja jotai semmosta. Sitte meni joku ihan pari päivää ja se terkkari on hommanu mulle lääkäriltä lapun, jonka kiikutan liikunnanopettajalle ja homma on sillä selvä! Kandee mennä käymään terkkarilla :) Sanojen käyttö voi olla nihkeetä ja tuntua väärältä, mut kunhan nöyrtyy kymmenksi minaksi, jotta saa toiselle kantansa ilmaistua, niin ne voi taas unohtaa.

Jätä vastaus