Räjähdykset järkyttää ainoastaan riistäjää

Tää viisaa tähän merkintään. En miettinyt sanojani edes ensimmäistä kertaa, joten toivon teidän asennoituvan rennosti jalat-pöydällä-kädet-pään-takana-fiiliksin. Mulla itellä on erittäin chilli olo vailla närkästystä. Otsikko kylläkin on tosi mautonta ja lapsellista vittuilua. Sori.

Tags: , , , ,

18 kommenttia - “Räjähdykset järkyttää ainoastaan riistäjää”

 1. tööt Kirjoittaa:

  Se on oikeastaan vasta hyvin hiljattain, jos verrataan siis ihmisen historian vuosimäärään, kun sukupuoli-identiteetistä on tullut laajemman keskustelun aihe, tai ainakin näin ajattelen. Mulle sukupuoli ei ole mitenkään herkkä asia, siis, syntynyt naisen vartaloon ja naiseksi itseni tunnen, mutta se ei tarkota sitä että kaikki ois ok asian kanssa. Otan tähän verrattavaks ton lapsettomuusasian – koko historia on aina vaan kyselty, että millonkas niitä muksuja tulee, mutta vasta hiljattain on alettu ottamaan asiaa esille siitä, et hei, tollasten kyseleminen ei ihan oikeasti ole ok. Jotkut ei vaan halua lapsia, ja jotkut vaan ei voi saada lapsia, ja se on kipeä asia. En tiiä, ehkä jotenkin voin samaistua siihen tuskaan, että täytyy tuntea olonsa paskaksi muiden takia koska omat lapsensaantitsäänssit on nollissa. Äh, nyt tuntuu siltä että vien tätä pointtiani ihan toiseen suuntaan… Pläh. Tuntuu siltä että loukkaan jotakuta jos jatkan tätä mun paskaa jaarittelua.

  Ehk tää on mun pointti: Ihmisen lokeroiminen ei ole ok, ihan sama mitä sieltä pöksyistä löytyy! sdgklhaehaweg!

  Mä tunnen ihan vitusti paineita siitä että miltä mun pitäisi _naisena_ näyttää, käyttäytyä ja muuta, ja kun en ole hepenehihherö, niin olen saanut kuulla etenkin viime vuonna rutkasti ivansävyisiä lesbokommentteja. Siis, fine, ajatelkoot mitä ajattelevat mun seksuaalisuudesta, ei oo niiden ongelma, mut for fuck’s sake pitääkö sekin veikkailu tehdä ILKEÄSTI? Enkö vittu saa käyttää reppua rauhassa ja pukea reisitaskupöksyjä päälleni ilman että tulee ihan vitusti negatiivisti kommenttia ihmisiltä jotka ei edes tunne mua?

  Oon nainen, mutta kaikkea eniten mä olen mä. En mikään median asettama muottituotos naisesta.

  Mun pitäs lopettaa kuumeessa kirjottaminen, ei ajatus pysy yhtenä… :D

 2. Iita Kirjoittaa:

  Ei ei, hei toi lapsettomuus-vertaus oli tosi hyvä ja osuva! Sitä puhutaan aina, varsinki just ennen, et jokos pitää kalenterin kirjottaa ristijäispäivä, vaan ai saakeli miten se sattuukaan joihinkin ihmisiin.
  Pidän kommentistasi. Ehkä omatkin ajatukseni pomppivat niin lennokaasti, etten huomaa sen harhailua, josta ite huomautit :D
  Ole sinä, tai oikeastaan sitä jo olet, joten älä ota paineita. Omana itsenään olemisessa ei voi oikeastaan epäonnistua.

 3. fsdfgh Kirjoittaa:

  Miten voit vaatia itsellesi asiallista kohtelua, jos et ole valmis antamaan sitä muille? Viha vihaa kasvattaa. Ihmiset täällä joita loukkasit tuolla merkinnälläsi eivät ole tehneet sinulle mitään, loukkasit ihmisiä jotka ovat sinun puolellasi ja ymmärtävät sinua. Opettele sinäkin ymmärtämään muita ihmisryhmiä. Misogynia ja transfobia ovat molemmat osa sitä samaa paskaa, joka on viime vuosina ollut muutenkin lisääntymään päin ja jota kukaan ajatteleva ihminen tuskin haluaa tähän maailmaan lisää. Mieti mitä teet. Kirjoittelemalla ja piirtämällä naisista ajattelemattomasti kuset vain nilkkaan omaa ryhmääsi, ihmisiä jotka myös kärsivät patriarkalismista ja arvokonservatismista ja niiden uudesta voittokulusta.

 4. Iita Kirjoittaa:

  ”Joka kurjuutta kylvää, se raivoa niittää” Haha, ehkä Aivolävistys tosissaan korvamadottaa minut, otsikko kun on myös saman bändin lyriikkaa.
  Loukata vai loukkaantua. Onko tilanteessa oltava aina molemmat niistä tapahtumista. Hm, en oikeastaan kysy, kunhan pohdin ääneen.

 5. Maija Kirjoittaa:

  Ah, olin tulossa myös kysymään, että miten voi olettaa asiallista käytöstä, jos vastaa siihen ”lapsenomaisesti” saamanlaisella tuittuilulla? kYllä, joku random ulkopuolinen on eri asia. Henkilö, jonka tapaat vain hetken, häneen et hyvillä teoilla voi vaikuttaa kuin sen tapaamispykälän, jolloin on helpompi vaan kiukuta takaisin, jos hänkin kiukkuaa. Mutta tätä blogia lukee lukuisat, samana pysyvät henkilöt. Voin henkilökohtaisesti itse sanoa, että oma asenteeni tätä… minulle vierasta asiaa kohtaan ei hirveästi syvene, kun asenne tuntuu olevan melko lapsenmielinen, vihainen ja aggressiivinen. Vaikka oma tarkoitukseni on haalia lisää tietoa avartaakseni mieltäni aina vaan lisää (ja tämä ei tarkoita, että olisin jotenkin rasistisesti käyttäytyvä, ei, annan ihmisten olla likipitäen mitä vaan, silloinkin kun en ihan ymmärrä asiaa). fsdfgh-nimimerkki itseasiassa ilmaisi ajatuksiani hyvin, vaikkakin vähän kärkkäästi.

 6. Maija Kirjoittaa:

  PS. Yksikään kommentoija ei (ainakaan minun silmään) kirjoittanut kommentteja asenteella ”hei valopää”. Älä jooko ota asioita liian henkilökohtaisesti ja liian… vihaisesti. Se tekee vain kokoajan suurenevan pahan olon, jos näkee jokaisessa kommentissa, jokaisessa sanassa ja hengenvedossa kieroon katselua.

 7. Iita Kirjoittaa:

  Viimesen ruudun valopää-jannu on identisoimattoman kommentoijan sijaan pikemminkin meitsin öööää alter ego tai semmonen.
  Oh, ai aggressivinen. Voi vitsi, julkaisinkohan mä ikinä mun merkintää ”vihaisista feministeistä”. Hm, pitää kattoo jos se löytyis..

  btw ”kieroon katsominen” on musta hirveen viehättävä ilmaisu. Ei viehättävä asia, mutta sanallisesti jotenki veikee.

 8. ketoharju Kirjoittaa:

  saattaa ärsyttää ku näin sanotaan, mut: tästä merkinnästä näkee että oot vielä teini :)
  pystyn nii samaistumaa 16-v itteni kautta. ja tuntemaa samalla vähä myötähäpeää, 22-v itteni kautta.

 9. Skjere Kirjoittaa:

  Jännää miten internetissä saa tulla heti sanomaan mitä vain. Minä en nyt tajua että ovatko muutamat kommentoijat edes yrittäneet ymmärtää tämän(kin) merkinnän tarkoitusta.

  ”fsdfgh”-nimimerkki. Taisit olla mukana keskustelussa tuossa Iitan sukupuolidysforia-merkinnässä? Pyytäisin sinua lukemaan kyseiseen merkintään laittamani kommentti. En minä pahalla, mutta jotenkin esimerkiksi sinun kommenteistasi tulee sellainen käsitys, että olet loukkaantunut hieman ”turhasta”, anteeksi ilmaisu.

  En tiedä miten paljon tiedät(te) trans* asioista tai sukupuolen moninaisuudesta, mutta eipä silläkään ole väliä, koska ne ovat kovin henkilökohtaisia asioita. Niitä ei välttämättä edes toinen ihminen ymmärrä. Mutta niistä ei kyllä mielestäni ole minkäänlaista syytä loukkaantua, koska transihmisen ja cis-ihmisen näkemys/kokemus sukupuolesta voi olla HYVIN erilainen. Mikä johtaa siihen, että voiko toinen päteä toiselle sitten mistään. Eihän transihminenkään luultavasti tiedä miltä tuntuu kokea jokin sukupuoli omakseen ilman minkäänlaista työtä.

  Minulla olisi myös kommentti nimimerkille Maija. Ja monelle muulle joka mahdollisesti samalla tavalla kokee, että tämä blogi on jotenkin aggressiivisesti loukannut teitä. Minusta näissä merkinnöissä tuodaan loppujen lopuksi aika hyvin esille asiat, joita joudutaan internetissä kokemaan. Minusta kuitenkin yksi asia on ollut aika höpsö kommentoijien suusta; kun raivostutaan siitä ettei kaikkia oteta huomioon. Ja sitten raivostutaan lisää kun toinen tuo mielipiteensä esiin. Okei, ehkä teihinkin on raivostuttu ihan samalla tavalla, wouldn’t know, mutta loppujen lopuksi onko kypsää kiusata bloggaajaa, joka bloggaa omista ajatuksistaan jotka eivät millään voi päteä kaikkiin ja ottaa kaikkia huomioon?

  Kyllä minuakin väsyttäisi jonkin ajan kuluttua se, että merkintöihin joissa puhutaan henkilökohtaisista näkemyksistä jne., tullaan sanomaan että käyttäydytpäs sinä nyt aggressiivisesti ja lapsellisesti. Ihankuin asioita ei saisi tuoda esille sillä tavalla. Jos ette sattumoisin ole huomanneet, internetissä on täysin mahdotonta tuoda esiin asiat fiksulla tavalla niin, että muutkin siihen suhtautuisivat yhtä fiksusti.

  Ketoharju: en tiedä mitä haet kommentillasi, mutta aiheutit kyllä minun pienessä mielessäni pientä myötähäpeää jos kuvittelet että tuollainen kommentti 22-vuotiaalta olisi yhtään kypsempi kuin vahvasti kantaaottava mielipideteksti 16-vuotiaalta.

 10. ketoharju Kirjoittaa:

  hitsiläinen, unohin mainita aiemmassa kommentissani että tää merkintä oli iha hyvä ja selkeyttävä. ikäkysymys tuli mieleen ku koin nii vahvasti uudelleen sen muutaman vuoden takasen uhmaavan välinpitämättömyyden, joka tulee esille tossa kohtaa missä toistuu sama kuva eri tekstien kans. aah, vitutus ja piittaamattomuus, teini-ikäni selkäranka! ja myötähäpeä tuli siitä että mietin miltä iitasta tuntuu ku se kattelee tällasia ärtymyksen ilmasuja muutaman vuoden päästä ku on joku maailmankaikkeuden harmoniamestari eikä ikinä vihaa ketää. (mikä on ihan tosi hienoa.)

  nää skrejen kommentit tuo asian iha uuteen valoon ja saa ymmärtämään että tää on tosiaa ollu paljo melua tyhjästä (= stereotypian käyttäminen tässä yhteydessä oli kuin olikin perusteltua). tältä kaikelta ois varmaa vältytty linkillä wikipedian dysforia-artikkeliin.

  hyvä pointti myös se että kyse on yhen ihmisen henkilökohtasesta päiväkirjasta. multa ainaki monesti unohtuu konteksti ku seilaa netissä nii monellaisissa ympäristöissä. pahoittelut tarpeettomasta tunkeilusta!

 11. Skjere Kirjoittaa:

  Kiitos selvennyksestä Ketoharju. :) Konsteksti on kyllä vaikea asia muistaa internetissä, vaikka se olisikin yksi tärkeimpiä asioita.

 12. ientulehdus Kirjoittaa:

  Kiitos vastauksesta ja korjauksesta kysymyksiä herättäneeseen postaukseesi :)

  Sinusta kyllä huomaa, että et aina oikein ajattele lukijoita piirrellessäsi. Kurja sanoa, mutta se voi hyvinkin olla teini-ikää, joka on kuitenkin ohi menevä sairaus. Uskon että sinusta kasvaa ihan helvetin mahtava tyyppi kun olet jo nyt noin upea! :) Jossain vaiheessa sitä voi kirjoitellessaan ja ajatellessaan muistaa, että on muitakin ihmisiä, joilla on tunteet ja ajatukset ja erilainen näkökulma, ja miettiä kenen varpaille tallaa tai on tallaamatta kun purkaa omaa mieltään. Kun maailmassa on monta muutakin mieltä kuin se oma, vaikka oman kanssa olisikin hirveä painiminen.
  Tietty blogi on vaan blogi ja sen tarkoituskin on purkaa omaa mieltä, mutta silti kaikki sanat ja piirrustukset ja viestit kantavat merkityksiä ja muuttavat maailmaa, ja niissäkin kannattaa hetki miettiä, mitä sanoo ja mitä sillä tarkoittaa ja voiko joku ymmärtää sen toisin. Ei kannata liikaa miettiä, eikä kaikkia voi miellyttää, mutta kannattaa ihan vähän miettiä. Sen verran ettei apaut kaikki ole silleen että mitä vittua tämä tarkoittaa.

 13. Skjere Kirjoittaa:

  Nyt vähän ärsyttää. Ientulehdus, blogi on blogi. Tää koko paska lähti siitä että muutamat ihmiset veti herneen nenään päivityksestä jolla ei ollu MITÄÄN tekemistä lukijoiden kanssa, se oli täysin henkilökohtainen postaus. Ihan täysin lukijan vika kun ei tajua mistä oli kyse. Se, että porukka tulee kitisemään siitä että nyt yhden ihmisen sukupuolidysforia on loukannut heidän naiskuvaansa, kertoo vain siitä ettei kyseisillä kitisijöillä ollut tietoa eikä halua ymmärtää sukupuolidysforiaa.

  Jos bloginpitäjän tarkoitus olisi miellyttää lukijakuntaansa, niin olisipa tämäkin mielipiteetön maailma kun jokaisessa lauseessa pitäisi miettiä että ketä nyt mahdollisesti loukkaan. Sitä paitsi, mitenköhän moni miettii samaa omassa kommentissaan jossa sitten rivien välissä sanoo että kirjoittaja on vielä liian teini ja sen takia ajattelematon. Kun taas mun mielestä tässä blogissa tulee usein esiin aikuisempia ajatuksia kuin valtaosa-aikuisten suusta.

  Mä en koe tässäkään merkissä itseäni nyt loukatuksi, vaikka se olisi helppoa jos ottaisin sellaisen asenteen. Johtuuko se sitten siitä että ymmärrän että kyseessä on yhden ihmisen blogi ja paikka jossa hän nimenomaan muotoilee ja kehittää ajatuksiaan ja mielipiteitään, eikä hyökkää lukijoitaan vastaan (niin kauan kuin hekään eivät häntä vastaan hyökkää). Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Jos heität mielipiteen ilmaan, et voi olettaa että kaikki sen hyväksyvät. Näin käy molemmin puolin. Minusta on vain lapsellista kommentoida tällaiseen merkintään että blogin pitäjä on no tottakai teini joka ei ymmärrä maailmanmenosta mitään ja voivoi kun se on niin pieni vielä ja me ollaan niiiiiin aikuisia. Kun ihan tismalleen samantyylisiä vähän mielipiderikkaampia blogimerkintöjä on nähty niin teksti- kuin sarjisblogien puolelta, usein yli 20-vuotiaiden puolesta. Ei mulla muuta kuin että ehkä heikoin argumentti ikinä.

 14. ientulehdus Kirjoittaa:

  Ei Iita ole missään väärässä enkä mitenkään tarkoita tuomita hänen mielipiteitään. Aikaisemmasta postauksesta mielipide vaan ei tullut ilmi sellaisena, mitä Iita tarkoitti, vaan ihmiset ymmärsivät sen ihan väärin. Se oli vähän huonosti muotoiltu siis, Iita ei ajatellut loppuun asti, miten sen voisi ymmärtää. Uskon, että vanheneminen auttaa ymmärtämään katsomaan asioita muiden näkökulmasta hiukan enemmän. Ei kai semmoisilla postauksilla ole mitään järkeä, joita kukaan ei edes ymmärrä tai kaikki ymmärtävät niiden tarkoituksen väärin? Eihän oma mielipide tai näkemys tule silloin esiin ollenkaan. Iitan näkemykset ovat hienoja ja luen niitä mielelläni, ainakin silloin kun en ovat ymmärrettävissä.

 15. fsdfgh Kirjoittaa:

  Niin, Skreje. Tiedän oikein hyvin, mitä dysforia on. Tiedän myös oikein hyvin, että dysforiasta kärsivän ei tarvitse olla seksistinen törppö. Minusta Iitalla on tässä asiassa vielä paljon kasvettavaa. Ehkä hän ei tosiaan tarkoittanut aivan sitä mitä sanoi, en tiedä. Itse en oikein vakuuttunut hänen korjausyrityksistään vihaiset feministit -heittoineen.

  En ole kanssasi samaa mieltä siitä, että olisin loukkaantunut turhasta. Turhaa minusta on vedota henkilökohtaisuuteen, henkilökohtainen on aina poliittista. Sanat muuttavat ja määrittelevät maailmaa, vahvistavat tai kumoavat käsityksiä. Jos blogin tarkoituksena on tosiaan muotoilla ja kehittää ajatuksiaan, eikö ole vain hyvä, jos saa palautetta – vaikka sitten negatiivista? Lukijat älähtävät, joten voi ehkä pohtia, josko jossain tosiaan menisi vikaan. Ehkä tämä paskamyrsky on tosiaan kiehunut hieman yli äyräiden, mutta minusta on kuitenkin hyvä, että näihin asioihin puututaan.

 16. Skjere Kirjoittaa:

  On todellakin hyvä että näistä asioista puhutaan ja puidaan, toivon vain ettei Iita ahdistu kommenttien räjähdyksestä ja toisaalta tuntuu pahalta argumentoida toisen kommenttiboksissa mutta.. noh. Tehty mikä tehty.

  Mun on vain vaikea jotenkin uskoa sinun, fsdfgh:in sanasi siitä, että tiedät mitä dysforia on. En tarkoita pahalla, mutta en todellakaan vain ymmärrä. Koska minulle oli päivänselvää alusta alkaen, ettei aiempi postaus dysforiasta todellakaan ollut mikään ”näin mä näen kaikki maailman naiset, olette kaikki tämmöisiä enkä halua olla osa teistä!!”, vaan että ”näin mä näen sen osan itseäni jonka vain koen vääränlaiseksi ja josta haluan eroon, en halua että muut pitävät minua tällaisena. Laitan tämän tänne blogiin jotta edes jossakin voin olla vapaa sanomaan, että näin minä tunnen tämän dysforian sisälläni.” Siinä dysforia-kuvassa ei ollut mitään mikä olisi osoittanut ketään sormella. Tai ei ainakaan minun silmissäni, mutta se onkin tosiaan vain minun kokemukseni. Mutta mielestäni on vain valitettavaa että se aiheutti lukijoissa moisen vastareaktion. Kuva ei olisi lainkaan ollut niin mielipiteellisesti/omankuvanlaisesti näppärä jos siihen olisi piirretty kymmenen erilaista tyttöä, eikä vain yksi, ikävä kyllä konservatiivisesti edelleen tyypillinen tyttö.

  Eniveis. Halusin osallistua itse keskusteluun koska koin tarpeelliseksi olla edustamassa omaa mielipidettäni koska aihe on minulle itsellenikin hyvin henkilökohtainen. Iita, se sun postaus oli jotain mitä oisin voinu itsekin ihan täsmälleen samanlaisena laittaa nettiin. Toivotan vielä tsemppiä ja mun mielestä just se että miten avarakatseinen oot näissä kommenteissa ollut, on merkki siitä että sä et kyllä mikään teini ole. On hienoa että sun ikäinen ihminen kykenee kohtaamaan ristiriidat sukupuolessaan, koska mitä pikemmin niistä pääsee ajatuksellisesti yhdenmukaisuuteen, sitä pikemmin voi myös helpottaa elämäänsä fyysisesti. :) Halusin vaan sanoa tämän ihan vain sinulle koska tuntuu että on vain sanaillut muiden kanssa kommenttiboxissasi.

 17. miau Kirjoittaa:

  Oi voi. Pään sisus ja ajatukset on mahdotonta laittaa sellaiseen muotoon, että enemmistö ympäröivistä ihmisolennoista ne ymmärtäisi niinkuin niiden tuottaja tahtoi tulla ymmärretyksi. Kuva on eräs tapa kaataa poukkoileva ja ahdistavan hajoileva mieli jonkinlaiseen muottiin, yksinkertaistaa omia päänsisäisiä asioita. Niin mä tän Iitatyttöpostauksen ymmärsin. Virheitä sattuu kaikille, eikä kukaan ole täällä (toivottavasti) miellyttämässä muita. Virheillä tarkoitan yleisesti sitä, että joskus tulee väärin ymmärretyksi, joskus se tyttö lipsahtaa väärään väliin ja joskus siihen tulee reagoitua väärällä tavalla. Niitä tulee ja menee, se on vaan inhimillistä. Älkää nyt ihmiset ruvetko toisianne sen takia sorkkimaan, turha toistaa toisen virhettä, varsinkin jos se on vahinko. Ihmisiähän me vaan ollaan.
  Iitaa tahtoisin vaan rutistaa lujasti, tykkään hirmusti sun kuvista ja teksteistä. Uiui

 18. Iita Kirjoittaa:

  Miau, tykkään hirmuisesti mielikuvastasi kaataa kiemurteleva mieli muottiin ja yksinkertaistaa sitä sillä. Ja vai rutistaa tahtoisit. Kurrhurr, kovin kiva kuulla ♥

Jätä vastaus