Ei nimi miestä paranna


p.s. ”Nimilaki 32 b § … ei etunimeksi voida hyväksyä pojalle naisennimeä eikä tytölle miehennimeä.”

image

Tags: , ,

13 kommenttia - “Ei nimi miestä paranna”

 1. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Rasmus ja Niklas on kyl tosi nättei :D

 2. Sulo Kirjoittaa:

  Rasmus kuulostaa hienolta!
  tai.. Kasperi!! thihii :> onhan niitä nimiä maailma pullollaan.
  (tai Miko tai Santeri tai Alex tai Eemeli lista on loputon jos emme ota nimilakia huomioon XT)
  Iita on kyllä hyvin symppis ja ihastuttava nimi. ♥

 3. Raunis Kirjoittaa:

  Mul tulee Rasmuksesta mieleen vaan Torka aldrig tårar utan handskar. Ei se kyl paha asia oo. Mut aina ku nään nimen Rasmus jossain niin mulla alkaa pyöriä päässä se kun se huutaa et ”Benjamin, gå inte ;___;”

 4. Iita Kirjoittaa:

  Akh, ihanaa <3
  Paljon hymyilyttäviä nimiä.
  Nimilaissa on joku seikka, että jos on olees joku hyvä huomioitava syy, niin se voi kumota jonkun toisen kriteerin. Eli pitää tehä uskottava itkuvirsi sukupuolen moninaisuudesta ja plaaplaa listata huomiot siitä, että esim. Rasmuksia on myös alta 15 naishenkilöäkin vuosien saatossa nimetty.

  Raunis, ah aivan! Se Rasmus siinä näyttää kyllä ihan Rasmukselta. Ite triloigia ei hehku rasmussuutta (öh, mitenköhän taipuu) kylläkään. Kovin. Tavallaan. Hm. Ei, kyllä se on liian ankea moiseen.

 5. ientulehdus Kirjoittaa:

  Onhan sitä paljon unisex-nimiä, kuten Kaino ja Vieno ja Raiku. Ainakin.
  Katos: http://www.nimikirja.com/p/unisex.html

 6. Elppi Kirjoittaa:

  Tuo nimijuttu on niin tuttu tunne! Elisakin on valitettavasti varsin naisiin liitettävä nimi ja aina saa oikoa että en ole tyttö enkä poika enkä aaaaaaa… Itse olen noita unisex nimiä miettinyt, josko lisäisin itselleni etunimeksi moisen, ainakin Rene on itselleni ollut aika läheinen muutaman vuoden :)

 7. Iita Kirjoittaa:

  Joskus mietin, että miten jonkun sellaisen asian kuin nimen pystyy määräämään vain miehille tai vastaavasti naisille sopivaksi. Aivan hölmöä.
  Tuota nimikirja-sivua en ole ennen kohdannut. Ompas hymyilyttäviä nimiä siellä.
  Elppi, Rene kuulostaa hyvältä! Osaan mielessäni yhdistää sen sarjis-sinuusi :-)

 8. Elmeri Kirjoittaa:

  Ruotsissa voi vissiin tehä niin että ekan etunimen täytyy olla henkilön ~todellisen~ sukupuolen mukainen, mutta muut saavat sitten olla mitä vain. Ja hei mä NIIN tajuun noiden nimien värit!
  Kasperi, Kasper, Kaspar, hmm? Ah, mä haluaisin että mulla ois kymmenen Iitaa jotka kaikki voisin nimetä uudestaan! :——) Iita Rasmus Niklas Kaarlo Elias Samuel Kasper Alex Miko Eemeli Tiilikka, hih

 9. Iita Kirjoittaa:

  fadkhfafkh hei apua olet ihanin! ♥
  Aina kun kuulen jotain Ruotsiin liittyvää, niin sen maa senkun vain nousee joka kerta mun silmissä arvoasteikossa ylemmäs. Muuttannen sinne pian.
  Oaah, aivan megahuippua jos hiffaat nimien värit! Jos kuvailen jotain oman mieleni assosiaatio väriä, niin harvemmin se väri värittyy muille samanlaisena. Vauu.
  Hihi paras nimi setti tuo jonka luettelit. Kompensoidakseni yhdeksän Iitan puutetta, ottanen tuon koko letkan uusionimekseni.

 10. Elmeri Kirjoittaa:

  Mä selitin yhdelle ulkomaalaiselle opiskelijalle kerran jotain Suomen asenneilmapiiristä esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä kohtaan, ja tuli puheeksi luonnollisesti myös lainsäädäntö ja meidän kaikkien hyvin tuntema kansalaisaloite. Hän pyysi mua ennustamaan miten sille käy. Vähän pelkojani peitellen mutta toiveikkaasti spekuloin, että kaikki kehitys mikä tapahtuu Ruotsissa, tapahtunee myös Suomessa pienellä viiveellä. Muistelen kuulleeni jossain yhteydessä jotain työryhmästä, joka valmistelisi uutta translakia, mutta se ei tainnut puhujan mukaan olla kovin korkealla tärkeysjärjestyksessä. Pidetään peukkuja!

 11. Elmeri Kirjoittaa:

  Eikun hei! Tämähän se olikin.
  ”Uutta translakia käsitellään parhaillaan peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd) nimittämässä työryhmässä, joka aloitti työnsä kesäkuussa.”
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1376705457422
  Hahaa!
  Mut olisipa asiat niin kuin Argentiinassa. Tää on kuivaa lakitekstiä mut silti pistää hymyillyttämään :–)
  http://www.trasek.net/wp-content/uploads/2012/10/Argentiinan-laki-sukupuoli-identiteetist%C3%A4.pdf

 12. Lapotozzi Kirjoittaa:

  Jostain aivojen syvyyksistä pongahti nimi Kerkko.
  Jos ite voisin vaihtaa nimeäni, nii jostain syystä vaihtasin sen Veetiks

 13. Iita Kirjoittaa:

  Vai Kerkko! Hauskaa kuulla, sillä itse en osaisi moista ajatella.
  Veeti on hirmu miellyttävä nimi :–)

Jätä vastaus