Please just walk on by

http://www.finnhunting.fi/userData/finnhunting/pics/Gemssi.jpg

Tags: , , , , , ,

5 kommenttia - “Please just walk on by”

 1. Rasunel Kirjoittaa:

  Tuo viimeinen kuvapari herätti taas kommentoimishalut… Sitä vaan, että älä turhaan kimmastu joka kerta kun ihmisiä lajitellaan tyttöihin ja poikiin tai muuta vastaavaa. Tällä opettajalla tuskin oli tarkoitus pahoittaa mieltäsi, hän on vaan yhteiskunnan mukana jähmettynyt heteronormatiivisiin käsityksiin. Tai jos haluat, että kaikki pitävät sinua Iitana, ihmisenä, eivät tyttönä tai poikana, sano se heille erikseen. (Tai mitä jos tekisit vaikka aiheesta jonkun julisteen koulun seinälle? Voisi levittää tietoa ja tälvissiin.) Jos ihmiset sanoo sinua tytöksi (tai sitten pojaksi, olen siis käsittänyt niin ettet identifioidu kumpaankaan näistä vaan näiden ”välille”, olenko oikeassa? Vihastuisitko yhtä paljon, jos sinua sanottaisiin pojaksi? Haluatko olla siis tiettyä sukupuolta, vai androgyyni, vai tilanteen mukaan mukautua rooliin jos toiseen, vaiiii ihan vain ihminen? Anteeksi utelu, nämä on henkilökohtaisia asioita), niin älä kuluta siihen turhaa energiaa (toistan itseäni taasen). Taidatkin olla enemmän vihainen vallitseville käsityksille kuin näille ihmisille?
  Tuli muuten mieleen, että useissa muissa kielissä kuin suomessa käytetään mies-/naispronomineja – miten sinä haluaisit itseesi viitattavan vaikka englanniksi? Ranskan kielen pronomineista en tiedä kun en ole opiskellut. Anteeksi jos olen liian utelias tai jos kysymys ärsyttää, sehän taas osoittaa tätä heteronormatiivisuutta. Suomessa on onneksi tämä sukupuoleton hän-sana, ruotsissakin voidaan käyttää neutraalia pronominia hen.

  Kykenemättömyydestä tuli mieleen, jotta. Kiinnostavatko koulussa käytävät asiat, vai tuntuvatko ne turhilta? Vai onko se sellaista psyykkistä väsymystä? Onko rytmi liian kiivas tai taso liian korkea? Tai onko sinulla liian tiukka lukujärjestys? Kannattaa muuttaa lukio-ohjelma 3,5 tai 4 vuoteen, se helpottaa opiskelua jonkin verran, ja auttaa myös silloin jos on itseni lailla kiinnostunut monesta aineesta ja haluaa tehdä työnsä huolella.

  Kivempaa syksyä ja ujo hali minulta!

  P.S. Sinä tulet mieleen tästä biisistä—> http://www.youtube.com/watch?v=BDDEvUB3snc
  P.P.S. Huutokuva on hiano. Ja housut on mageet.
  P.P.P.S. Kädet tärisi kun kirjoitin tätä tekstiäni :l

 2. Iita Kirjoittaa:

  Hali myös minulta! Et sinä lainkaan ärsyttänyt, ollut töykeä tai epäasiallinen. Levollisesti luin kommenttisi.
  Ekaks sanon, että kauneinta on kun joku linkkaa aivan mitä tahansa saatesanoilla ”tulet tästä mieleen” ;__; Hurrur, erikivaa ja symppistä <3

  Oi kyllä, vihainen lienen käsityksille, enkä niinkään yksittäisille ihmisille. Ikään kuin voi olla pitämättä rastoista, mutta pitää silti rastapäisestä henkilöstä.
  Ja oikein olet käsittänyt, etten identifoidu pojaksi paremmin kuin tytöksikään. Tarkempaa sijaintiani en osaa määritellä. En ajattele olevani näiden kummankaan sukupuolen välissä, koska se aiheuttaa itselle epämiellyttävän tunteen, että silloin täytyisi olla jompaa kumpaa lähempänä tai molemmista tasan yhtä kaukana. Se ei tunnu hyvältä.
  Jos joku minua erehdyksissään nimittää pojaksi, niin en reagoi samoin kuin tytöttelyyn. Jos semihuonosti, mutta lyhyesti kuvailisin, niin poika-sana on itselleni kuin liian isot kengät tai lainassa oleva vieras väljä takki, kun tyttö-sana taas jotain, joka on pidettävä kepillä uhaten itsestä valppaasti koko ajan kaukana.

  Oon joillekkin opettajille tunnin jälkeen tilanteestani sanonut, jos ne on tunnin aikana saanut mut huokaamaan laskettuaan, että jaha täällä on x määrä poikia ja y määrä likkoja. Myöskin poikkeuksetta olen asiasta valittanut jokaiseen mielipidekysely-lappuun, jota koulussa on täytetty.
  Ehdottamasi juliste-idea oikeasti tuntuu tosi houkuttelevalta, mutta saa nähdä tulenko sellaista tekemään. Ei huvittaisi koko ajan erikseen jokaiselle, saati olla esillä tapetilla.

  Ihmiset, jotka musta puhuu muulla kuin suomenkielellä käyttää nais-muotoa. Ite kirjoitan siten, ettei mun tarvi sitä lausua ja just ruotsissa oon alkanut käyttää tuota hen-sanaa (en vain ole saanut selville sen objekti- ja genetiivimuotoa! Hens on ehkä genetiivi ja henom objekti, mutta en tiedä onko sittenkään. Öää). Saksassa myös saadessani itse päättää valitsen kolmesta suvusta sanan das, joka on neutri (die on feminiini ja der maskuliini).
  Ranskan opettajalle oon sanonu tilanteestani, sillä ranskassa näkyy kirjoittajan sukupuoli about kaikessa ja minä en tahdo kirjoittaa kuin olisin nainen (esim. ranskalainen nainen on pahoillaan sanomalla ”je suis desolée” ja mies sanoo ”je suis deseolé”). Jos puhutaan ”heistä” ja laumassa on vain tyttöjä, niin sanotaan elles. Jos porukassa on yksikään poika, niin käytetään mies-pronominia ils. Se ei siis sinänsä ole selvä kahtia jako, että tytöt ja pojat, vaan tohon jätkä-genreen menee sit kaikki vähäkään maskuliininen.
  Se on muuten olotiloista turhauttavin, kun jokainen käyttää empimättä feminiinisiä pronomineja yrittäessä kaikkensa viestittää maskuliinisuutta.
  Englannin kielessä ei ole musta tyydyttävää sukupuolineutraalia hän-sanaa. Kun puhun mun ystävistä, jotka ei kuulu kumpaakaan binääriseen sukupuolimalliin, käytän tiukasti sanaa they, vaikka ne ite käyttäis she- tai he-pronominia itestään. Tuo they-sana kuitenkin mun mielestä jokseenkin ontuu. Myös ne kaikki ze ja zir ja luoja ties mitkä väänökset on ihan kökköjä.. Kuitenkin jos kuka vaan sanoo, että haluu käytettävän vaikka zir-pronominia, niin sit mä ehdottomasti käytän sitä.
  Toivottavaa olis, että vieraissa kielissä musta käytettäis aina unisex-nimitystä. Se ei oo iisii (paitsi ehkä ruottis) ja sekös vasta on kurjaa. Olisin eri-iloinen jos jengi englanniks puhuttaessa käyttäis they-pronominia mun kohalla, mutta kuten sanottu mä en pysty käyttään sitä itekkään luontevasti kenestäkään, kun on hölmöä ja sekoittavaa puhua yhdestä henkilöstä heinä/niinä.

  Koulun jutut kyl suurimmaksi osaksi kiinnostaa, osa varsin suurestikkin. Se lienee enemmän psyykkistä väsymystä, mut oon ollu kyl hiukka nuutunu ja kahvin kaipuinen ihan muutenkin. Mun tää kakkosjakson lukkari on sata kertaa iisimpi ku ykkös jakson. Mä nauran onnesta, ku pääsen koulusta omasta mielestäni sika-aikasin jo vartin yli kolme, enkä joka päivä neljältä.
  Mä luulen hoitavani lukion kyl siinä perus kolmessa vuodessa. Kelaan, että löysäämällä lukkaria mä alan vaan perseilemään, enkä tekis asioita yhtään paremmin.
  Mikä murentaa on se, että asioita on liikaa. Haluisin oppii, mut esim. joka jaksos on väkisinkin vähintään kahta kieltä yhtä aikaa, eikä ehi syventyy mihinkään. Nyt ranskassa on tullu paljo vastaan sanoja, joita en tiedä ja se tekee paskan olon, kun en haluu, että seki lähtee leviimään. Yks jakso mulla on ollut jatkavaa saksaa ja itkettää, kun en voinut valita alusta alkavaa saksaa kertaukseksi (se yhdistyy jatkavaan saksaan kolmen kurssin jälkeen), koska mulla on alkava ranska. Saksa on ollu mulle aina sillei oma kieli, mut se eka kurssi sai vaan vitun epätoivoseks, kun meidän kirjasarjakin tuuppaa kasan entuudestaan tuntemattomia sanoja, enkä hiffaa mistään mitään. Mietin yks ilta saksan lopettamista, et saisin lukee rauhassa ranskaa, ja etten valitsiskaan venäjää, kun hirmuisesti toivoisin ruotsia oppivani, mut ihme pelleilyä sekin mun osalta on. Ei ei. Historiassa meille esitetään asiat niin helvetin epäloogisesti ja rönsyillen, etten pysty sisäistään asioita, enkä täten muista niitä, kun en oo varma mitä mikäkin oikeesti meinaa.
  Oikeesti mulla menee hyvin. Verrattaessa mulla menee keskivertoo paremmin ja välitodistus oli matikkaa lukuun ottamatta pelkkää kymppii, mut ei se todellakaan tunnu, et asiat ois hanskas ja aivokopassa.

  Kiitän paljon kommentistasi :–) Tulin kelailleeks yksitellen juttuja tätä kirjoittaessa.

 3. Iita Kirjoittaa:

  Kiesus kun tuli muuten pitkä värssy! ^ En tiiä onks siinä ny keskeneräisiä lauseita tai sekoittuneita sanoja, kun en jaksa uusiolukea ja tsekata. Koitas ottaa jotain tolkkua.

 4. Mireille SIllander Kirjoittaa:

  Saaks mua ärsyttää tossa opettajan kommentissa se että tehdään oletuksia tyttöjen ja poikien käyttäytymisestä, kiinnostuksista, haluista ja kyvyistä vetämällä suora johtopäätös että tytöt on vaan kiinnostuneita rakkaudesta?

 5. Iita Kirjoittaa:

  Ah, saa ehdottomasti

Jätä vastaus