Jos joskus lopettais kyseenalaistamisen

Tags: , ,

6 kommenttia - “Jos joskus lopettais kyseenalaistamisen”

 1. Mikko Kirjoittaa:

  Käytin itse vähän aikaa bloggerissa nimimerkkiä Mijusa, joka on yhdistelmä siitä kaikesta, miksi minut on kastettu. Siinä on oma runollisuutensa enkä aio hylätä sitä nimeä, mutta nimimerkiksi se ei vain sopinut blogimaailmassa. Sillä minulla oli ja on tunne siitä, että ”oikea” nimeni on paljon anonyynimpi kuin ”keksitty” nimeni, löytyyhän kaimojani Wikipediastakin.

  Onko se sitä, että haluaa kutsua itseään joksikin, jota on, tai salata itseään, niin en minä tiedä. Mutta loppujen lopuksi se on vain nimi, paljon oleellisempaa on jokin muu.

 2. Mikko Kirjoittaa:

  Ja niin, omalla kohdallasi tämä nimiongelma on erilainen, mutta kuitenkin siinä on kai sama juttu kyseessä. Eli kysymys siitä, että kuka on. Tai ei ehkä sinulle enää ihan täysin kuitenkaan ole kyse siitä, että kuka olet vaan että millä nimellä olet kuka olet. Tai sitten juuri sitä, että kuka on ja millä nimellä. Who knows.

  Mutta ainakin on läsnä tieto siitä, että asioiden, ihmisten nimeäminen on yhtä helvettiä, rasittavaakin. Mutta siinä sotavankileirissä me kaikki olemme, kun luodit koskevat hiekkaa ja ihminen ihmettelee vain lintujen lentoa.

 3. Iita Kirjoittaa:

  Viimeinen lauseesi sai minut hymyilemään, kun ajattelin sen jollain tapaa hirveän rauhoittavana lauseena.

  Nimihän on vain suulla muodostettu äännähdys tai paperille kynää liikuttamalla muodostettu kuvio, eikä sitä oikeastaan ole olemassa jossei niin sovita. Se, että joku ylipäätään koskaan kutsuu toista on hirveän mukavaa, enkä tiedä onko sillä väliä mikä on se sana, jolla hän toista kutsuu. Vaikka koko ajan sillä onkin paljon väliä ja se on vahvana olemassa.

  Ennen kun yksi ilta nukahdin, mietin, että nimi on ikään kuin sellainen väliriesa, joka on hoidettava pois alta ennen kuin voidaan siirtyä oikeasti tekemään jotain. Vanhemmat irvistelee minkä nimen antaa uudelle lapselleen ja lopulta päättävät jotain, joka jälkeen lapsi voi ruveta kasvamaan ja elämään ympäröivässä maailmassaan. Tai niinkuin Simssissä! Sitä luo perheen ja sitten haluaisi jo pelata, mutta ei ole keksinyt nimeä, niin sitten vain naputtelee jotain pöhköä, jotta voisi aloittaa.

 4. Skjere Kirjoittaa:

  Oh, I so feel you there… Syitä miksi halusin vakituisen nettinickin. Käytä sitä nimee mikä sillä hetkelle vois tuntuu ees vähän hyvältä! Ja jossei oo ihan varma ni kantsii vaan heittää spontaanisti. Se on loppujen lopuksi vain koodeja netissä. c: Netissä on itse asiassa mukava etsiskellä omaa identiteettiään nimen kannalta. Tunnustelu on tärkeää. Hölmöä, että kirjainyhdistelmä määrää ihmistä itseään niin paljon. Sen ei pitäisi merkitä mitään, mutta silti merkitsee. Mutta käytä sitä nimeä joka sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Koska vain sitä kautta opit, että mikä nimi tuntuu parhaalta useimmiten. c:

 5. PikkuPikachu Kirjoittaa:

  Ite käytän tätä pikkupikachua koska pokemon = <3 ,ja kun se on vähän kivan hömelö :)

 6. Iita Kirjoittaa:

  Hih :–) Tekis mieli kattoo lisää Pokémonia, muttei ikinä silloin kun oon tietsikalla!

Jätä vastaus