Olkaa kilttejä

Tags: , , ,

15 kommenttia - “Olkaa kilttejä”

 1. zhao Kirjoittaa:

  Sen jälkee ku pääsin tähä kouluu (opiskelemaa eläintenhoitajaks) on tehny mieli kysyy vaikka mitä – ’hei miten toi juttu’ ’entä jos kävis näin’ ’menikö se niin et’ varsinki sillon, ku ollaan käyty lehmäjuttuja läpi tai oltu navetalla vaik lypsämäs. Joulun jälkeen kolusin Wilmaa läpi jotain ettiessä ja löysin kohan, mihin opettajat voi henk. koht laittaa kurssikohtasia arvioitaan. Just navetta- eli lehmäope olikin syksyn vikasta jaksosta laittanu ’kiitettävää osaamista, joskus vähän yliyrittämistä’ – ekasta pätkästä olin !!! ja toka latisti jonkin aikaa ihan mahottomasti :c Onneks työssäoppimispaikalla emäntä/miun opetuksesta siellä vastaava sano et kysele aina ku tulee jotain mieleen. Ja miehän kyselin.

  Mut kysymyksiä!! Annatteko kanasille nimet? En muista ootko jo jossain postissa nii tehny, mut haluisitko esitellä siun lempihepan/hepat/vaikka kaikki mitä tallista löytyy?

 2. Iita Kirjoittaa:

  Vai yliyrittämistä! :_( Joo okei, voin myöntää, että jotkut ihmiset, jotka perfoktionistisen yliyrittämisen nimissä kyselee asioita lesotakseen ja prameillakseen spottivalossa voi ottaa joskus pannuun, mut jos joku vilpittömästi tahtoo paikata tietämättömyyttään ja on utelias, niin on kakkaa, et se tulkitaan yliyrittämiseksi.
  Toi on kivaa, et kannustetaan kyselemään :) Varsinki just jossain työssäoppimispaikalla tai muualla kun olo on epävarma, niin sillä voi olla tosi suuri ja rohkaiseva merkitys.

  Luulenpa, että meidän kanaset jää anonyymeiksi! Ne on virallisesti kai mun veljen kanoja, ja silloin kun sillä oli lampaita, niin niillä ei ollut oikeita nimiä. Kukaan ei vetäis hernettä nenäänsä jos joku kanat ristisikin! Musta ois kyl hirmu kivaa jos meillä olis nimellisiä kanoja :–) hihiii, nimiehdotuksia saa heittää!
  En oo halaistua sanaa tainnut blogissa mainita meidän tallin hepoista! Ilman muuta voin jonkin esittelyn tapaisen niistä toteuttaa :–) Jee, toivepostauksen on aina tervetulleita!

 3. jelden Kirjoittaa:

  Siis! Oon just viime ajat fiilistellyt kanoja niin kovaa… sydän sulaa oiihh…
  Mitä sä haluisit itseltäsi kysyttävän? Mitä haluisit kysyä muilta muttet kysy?

 4. Ientulehdus Kirjoittaa:

  Oo kanoja! Eikö niille kannattaisi rakentaa semmoinen pieni ulko-osio, jossa on verkot joka puolella ympärillä, ettei kisut tule härkkimään? Eikö kanoja ole vähän hölmöä pitää pelkästään sisällä kun asutte maalla :D Vissiin niille olisi hyvä olla myös eri tasoja, niitä leikkimökissä vähän onkin kun on tuolit ja pöydät: http://luomu.fi/elaimet/siipikarja/

 5. Emma Kirjoittaa:

  Tosi somia tipusia! Ja mulla kieltämättä kanssa harmitti kovasti eritoten yläasteen ja lukion aikana kun ihmiset reagoi tosi negatiivisesti kyselemiseen ja sen kautta oppimiseen. Musta kyseenalaistaminen ja kysymyksien esittäminen on ihan pirun tärkeää omalle oppimisprosessille. No yliopistoon siirryttäessä toki ihmiset on muuttunut ja nyt pystyy ja voi kysyä hyvällä mielellä ja asiallisia kysymyksiä ;) (asiallisia siihen nähden siis että monet yläasteella alkoikin esittää kysymyksiä vain sillä että opettaja hämmentyisi eikä osaisi opettaa sitä ”tylsää” asiaansa). Täytyy tosin myöntää että yliopistossa taas on noussut ongelmaksi monien tarve avautua, ja valitettavasti tämä efekti osuu eritoten nestori (30-50 vuotiaina yliopistoon tulleisiin) opiskelijoihin. Kyseessä kun on kuitenkin akateeminen oppilaitos ja varsinkin psykiatrian luennoilla jossa on hyvin asiallinen ja akateemisesti arvostettu professori jota tahtoisi oikein kunnolla kuunnella, aika tuntuu menevän siihen että monet kokee tarpeekseen saada ilmaista psykoterapiaa osoittamalla omia ongelmia jopa aiheen sivusta joihin haluaisi vastauksia. Voittaa silti ne ”oo nyt jo hiljaa” kommentit joita lenteli yläasteella :P Pointtini taisi olla että oppimisprosessin heikentäjiä taitaa olla jokaisella asteella, erilaisilla agendoilla vaan.

 6. Iita Kirjoittaa:

  Jelden: Kanat on totta vie aika rakkausotuksia! Musta vois olla kiva jos joku kysyis tarviinko apua läksyissä ja mä ite saattaisin haluta kysyä toisilta josko ne lähtis mun kanssa kokikselle (pyytäisin kahville, mutta se on vähän pahaa).

  Ientulehdus: Leikkimökki on väliaikaisratkaisu ja jokin häkkiaitaus-asia kanasille taidetaan rakentaa jossei ihannetavoite ole ihan se, että ne olis vapaana pihassa, mutta luulenpa, että se on vähän liian kaunista toiveajattelua. Pitää muistaa nuo tasot ja orret! Nyt on on pomppinu pöydälle kotkottamaan.

  Emma: uh, kuulin kans kauhutarinoita oppilaista, jotka alkavat kertomaan koko synnyintarinaansa oppitunnilla pienekin tilaisuuden tullessa :D Meillä lienee sillei ihan hauska luokka, että ihmiset oikeestaan innostuu toisten kysymyksistä. Tosin jos kaikilla on maanantai-darra ja aine vituttaa muutenkin kaikkia muita paitsi sitä yhtä, joka kyselee toistenkin puolesta ja omaa ehkä vähän hitaamman järjen juoksun, niin varmasti joku kuittaa ja käskee sen olla hiljaa.

 7. Elmeri Kirjoittaa:

  Se menee oikeesti tälleen:

  Curiosity killed the cat
  but satisfaction brought it back !!!

  Mä kyselen tunneilla paljon. Välillä rupean selittämään omiani, mut en jaksa enää hirveästi hävetä sitä. Liittyy jopa aiheeseen useimmiten! Yksikin ope sanoi et ”tämä Havu onkin hyvä kyselemään” :—) Mun kokemuksen mukaan se on jotain yläastementaliteettia, et koitetaan saada muut noloilemaan omia kiinnostuksen kohteita ja ettei itsekään saa vaikuttaa innostuneelta, tai menettää katu-uskottavuutensa. Koska kuka muka viihtyy koulussa? Yks päivä matematiikan opettaja puhui off-topic virolaisista pöllökameroista, ja voi juku kun mä hurjistuin :–D pöllökamerat on niin tärkeitä. http://pontu.eenet.ee/player/kakk.html

 8. Iita Kirjoittaa:

  Miksei mulle oo kerrottu ikinä tota loppua! Mä aattelen aina, että kissa meni tien yli ja sit auto veti sen päälle, niin mun on vaikee sovittaa tota mun mielikuvaani, mutta kyllä mä onnistun ja tiiäks, mä tykkään tosta tosi paljon! ♥
  Hä oikeest! Mä en oo ikinä seurannu noita reaaliaikaisia eläinkameroita :D Mä en epäile niiden oivallisuutta, mut mä ite en oo vaa klikannu niitä auki minään merkittävänä action-hetkenä. Mä jätän ton auki ja katon tekeeks toi sulkakasa jotain vinkeetä tän illan aikana!
  Vittu kun ärsyttää se koulun uteliaisuuden tallaus! En tiiä muista, mut mulle itelle siitä tulee kyl niin armottoman kurja olo, et vois vaan itkee :———–(

 9. Stalkkeri Kirjoittaa:

  AAAAAAAAAAA KANOJA! Olen monta vuotta haaveillut antwerpeniläisistä partakanoista (Belgiaste peräisin oleva pienikokoinen rotu ja niillä on ”parta”). Musta ruotsinkana, faverolle, brahma ja sussew kiinnostaisi, mutta isoille ja pienille roduille pitäisi sitten olla omat tilat.

 10. Iita Kirjoittaa:

  Googlasin sun sanomat kanarodut, koska en totta vie niistä tiedä tuon taivaallista, ja tuo BRAHMA! Ihan mahtavan veikeet villahousut C:

 11. Kulkutauti Kirjoittaa:

  Voiei mitä sulokanoja!! <3

  Oon aina halunnu kysellä sulta jotain. Nyt kun siihen oikeen kannustetaan niin eipä tietenkää tuu mitään mieleen! Mut hmm..Mitä mieltä oot kuolaimista ja suitsista hevosilla? Ja millaset olis sun unelmasukat?

 12. Iita Kirjoittaa:

  Oi kivaa kuulla C: Kysymyksillä ei ole parasta ennen -päivää, joten myöhemminkin ehtii kysyä jos jotain tulee mieleen :>

  Joskus mä mietin, et onks se ihan fine ohjata hevosta menemään sinne suuntaan, minne ihminen ite haluu sen takii, et sitä sattuu huvittaan, mut musta kuolaimet on ainoostaan silloin kauheet, kun kattoo jotain alkeistunnilla menevää pentua, joka repii ne hevosen pään läpi. En mä näe suitsia ja kuolaimia mitenkään pahana tai vääränä. Musta ratsastus on OK ja aattelen suitsien kuuluvan ratsastukseen, joten musta nekin on OK.

  Unelmasukat! Voi juku ♥ Ne olis raidalliset polvisukat :> Voisin kokeilla tehä jotai väriyhdistelmii ja laittaa johki postaukseen. Mun entiset lempisukat oli harmaat ja niissä oli mustia kissoja, mut ne on menny rikki :–(( Semmosetki kyl kelpais! Mietin, et unikko-kuvioiset ois kans hirmukivat!

 13. Stalkkeri Kirjoittaa:

  Jos tykkäät ”villahousukanoista”, niin cochin ja kääpiöcochin on kanssa tutustumisen arvoisia rotuja.

 14. ' w ' Kirjoittaa:

  Oot ihanan piristävä blogaaja. Sulle on aina sattunut jotakin hassua/hauskaa/typerää. On mukava seurata sun blogias ja se pistää ajattelemaan usein asioita ja saa hyvälle tuulellekin :)

 15. Iita Kirjoittaa:

  Hahaaa, naureskelen itsekseni tuolle, että mulle ”aina sattuu jotakin typerää” :DD En käy kyllä kieltämään, en oo tajunnu sitä vaan ennen!
  Kurrr, kiitos kommentista, tuli hyvä fiilis! ♥ Mahtia jos blogi saa ajattelemaan ja ilahduttaa C:

Jätä vastaus