Tiiäksä, kun kertoo tiiäksä-tarinaa ja se toinen ei tiiäkkään? -En

Miks vitus pitää rastii lappuihin, et kuin usein pää on kipee ja miten säännöllisesti syö aamupalan ja onks suvussa diabetestä, mielenterveyshäiriöitä, ruttoa ja mitä vielä jos ketään ei oikeesti kiinnosta ja ne paperit laitetaan sit vaan silpuriin yksityisyyden salaamiseksi. Kelakin salee tekee papereistaan tahalteen mahdollisimman vaikeeselkosia, ettei kukaan haluis ees hakee niiltä rahaa. Yäk byrokratia ja kaikki muut aiheeseen liittyvät sivistykselliset sanat.

Ja hei ihan tosissaan: kuin monesti teillä on joku tullu huomauttamaan sen sukupuoli-identiteetistä? Miten on ees mahollista unohtaa jotain niin harvinaislaatusta! Ei riitä, että sanotte sitä dudee vaan sen päivän ajan oikeella pronominilla, kun ei se tyyppi muutu ylihuomenna toiseksi. Oikeesti, kun asiasta kuullessa joka toinen lentää muutenkin perseelleen hämmennyksestä, niin eikse tieto pitäs siin tilantees polttuu aivoihin pysyvästi.

Miks pitäis joka päivä sanoo jokaselle uudestaan, et tota itse asiassa– Kuin moni naiseks määritelty joutuu sanoon vanhemmilleen joka vitun aamu, et hei mä oon tänäänki tyttö by the way (tai kuin moni kertoo vanhemmilleen, että on hetero).

Kyllä, tein asiasta koko sivun kokoisen merkinnän, sillä musta tää oli ehkä hauskin ja nerokkain juttu koko vuonna, eikä kukaan ees huomannu sitä :(

Lisää merkintöjä mitä luultavammin luvassa viikonlopun aikana! Teidän toivemerkinnät on enemmän tai vähemmän valmiit kans, jee!

Tags: , , , , , , , ,

13 kommenttia - “Tiiäksä, kun kertoo tiiäksä-tarinaa ja se toinen ei tiiäkkään? -En”

 1. jelden Kirjoittaa:

  I feel you bro! Lähetän sinulle voimaviboja.

 2. Iita Kirjoittaa:

  Huippuja sanavalintoja! Tattis <3

 3. Elmeri Kirjoittaa:

  Tosta terkkarista tulee mieleen tää mut sillai laajemmasti:
  http://inkskinned.tumblr.com/post/86360790767/my-family-is-suffocating-me-with-pressure-to-be-a

 4. Iita Kirjoittaa:

  Hei tuo on mainio! On kovin kiehtovaa, mutta sitäkin murheellisempaa, miten koulusuorituksia huomaamattoman sokeasti verrataan opiskelijan yleiseen vointiin. Jos kokeesta tulee kymppi, niin jengi on sillei, et hienoa jatkahan samaan malliin, vaikka kaikki muut asiat voi olla perseellään ja vaatia muutosta, eikä samaa mallia. Jos näyttää jotain surkea suoritusta, niin toiset närkästyy. PLUS jos ajatellaan, että on huono olo ja sit kokeesta tulee nelonen sen seurauksena, nii meillä perheauktoriteetit sit asettaa jonku rangaistuksen tms, jolloin fiilis on entistä kurjempi ja kaikki vaan tulvii alamäkeen. Kurjaa.

 5. miu Kirjoittaa:

  rasta-asiat? oih! mitä kaikkea meinaat tehä kesällä? kuvittele et halaan sua tälleen ruudun läpi, oot hirmuihana.

 6. Iita Kirjoittaa:

  Hihi joo! Ruudun läpi halaus on kivaa, hurr <3 Se on kakkoseks paras halausmetodi livehalauksen jälkeen.
  Rasta-asiat on sellaiset epämääräiset rumasti joka suuntaan sojottavat ja hapsottavat onnettoman mittaiset takkupötköt, jotko mielijohteesta hiuksistani pörrötin! Tein siitä tänään merkinnänkin, ehkä saan julkaistua sen ennen aamunkoittoa.
  Kesällä mulla on suunnitelmissa lähteä Kemiin vetämään protu-leiriä, mennä Provinssiin talkoolaisen oikeuksilla ja käydä pari tuntia kestävä hevoshoitokurssi. Muita juttuja mulla ei oo kalenteriin kirjotettu, mut haluun seikkailla junalla, valvoo vähän liian myöhään, naurattaa vastaankulkijoita ja unohtaa kaiken tärkeen ja stressaavan. Tehä juttui mitkä just sillä hetkellä sattuu huvittaan!

 7. Mai Kirjoittaa:

  Heippa hei!
  Taitaa olla toinen kerta kun sulle kommentoin, mut olen uskollinen blogisi lukija ja hiljaa-mielessäni-ja-ääneen-avokilleni-tsemppaajasi.
  Se siitä, pohdin tässä tuota postaustasi ja mietin, että jos pojaksi eikä tytöksikään kutsuminen tunnu kivalta, niin miksi sitten pitäisi kutsua? Ihmiseksi? Ehkä sitten niin.
  Toiseksi, pitääkö muiden muistaa muistuttaa sua että ne muistaa sun olen ei-tyttö-poika? Mä olen ihan tyttö, mutta en koe tarvetta muistuttaa siitä kaikille, lisäksi olen pan-seksuaali, mutta en koe tarvetta muistuttaa siitäkään muille. Miksi pitäisi, paitsi tietenkin kysyttäessä? Eikö tärkeintä ole, että _sä_ tiedät kuka sä olet ja myös sun rakkaasi, koska mun mielestä muilla ei oo väliä mitä ne susta kelaa.
  Mä uskon että se tuntuu susta kamalan pahalta ja aihe on sulle arka ja ehkä sä jo pohdit näitäkin asioita, mut otin vaan asiakseni pohtia näitä sulle tänne ääneen.
  Muuten, mitä Samuel on mieltä näistä asioista?

  Tsemppiä ja voimahaleja sinulle!

 8. Iita Kirjoittaa:

  Hummmm hei vain sinullekin!
  Riippunee ihmisestä miksi haluaa tulla kutsuttavan, mutta kyllähän sanoja hirmusti riittää. Toista voi sanoa vaikka ihmiseksi, otukseksi, ystäväksi, hipsuvarpaaksi tai rapatassuksi. Myös vaikka etunimen käyttö on aika jees tai kaikkien vaihtoehtojen tuntuessa huonolta, voi olla kutsumatta yhtään miksikään.

  Totta sinänsä, ettei sivullisten ajatuksilla pitäisi olla väliä, mutta jos joku puhuu mulle, niin on sen silloin kuitenkin aika isostikin väliä. Emmä kenenkään pään sisälle näe, mutta kun ihmiset puhuu ääneen ja sanoo musta asioista, niin mä kuulen ja tunnen niiden ajatukset. Ei mulle tarvi erikseen näyttää mitä musta muistaa, enkä mä halua ketään muistuttaa itestäni, kun yhen kerrankin sanominen on tosi työlästä. Mä kuitenkin haluisin toisten muistavan ja käyttäytyvän sen mukaisesti. Mä koen, että ihmisten väärät mielikuvat mun identiteetistä uhkaa mua ja mä ahdistun niiden sanoista, koska ne tuntuu tosi törkeiltä ja väkivaltaisilta. En osaa nyt sanoa tätä oikein, enkä tiedä kohtaako meidän ajatukset.. P:
  ÄH kun siis on eri asia luulla, että punkkari tykkää jazzista, kuin luulla, että poika on tyttö. Meinaan, että se on isompi ja merkityksellisempi asia. Jos joku on tyttö omissa ja toisten silmissä, ja joku sanookin sitä kadulla kerran pojaksi, niin ei se siitä välttämättä pahastu, vähän ehkä vain naurahtaa. Mut jos sukupuoli on sulle joku, joka repii sua ja joka estää sua menemästä sosiaalisiin tilanteisiin ja aiheuttaa pelkoo ja inhoo ja kaikkee, niin silloin väärällä sukupuoli-nimikkeellä kutsutuksi tuleminen pahastuttaa pahemman kerran.

  Okei, musta on niinku maailman ihaninta, että kysyt Samuelin näkökantaa ;_; Samu on rauhallinen, avoin ja turvallinen jos sille haluu puhuu. Sen mielestä ihmistä pitää kunnioittaa. Se on maanläheinen ja koskettaa toisii huomaamattaan, joten keho on sille tosi konkreettinen asia. Sen ajatukset ei kulje niin, että se lokerois ihmiset sukupuolen mukaan kahteen, kolmeen tai kymmeneen eri ryhmään. Samun mielestä alastomuus on luonnollista ja se aattelee sukupuolta biologisesti, sillei male-female, ei mies-nainen.
  Tästä kuvasta tulee mieleen Samuel, sen ajatukset ja sen ystävä, joka on tosi messed up genderin kanssa http://31.media.tumblr.com/tumblr_ln99myOqYp1qfej3fo1_500.jpg

  (sori olen tuhatsanainen!)

 9. Mai Kirjoittaa:

  *PAMPAM!* (toi oli se tuomarin nuijajuttu millä se hakkaa pöytää) Se on nyt päätetty, Rasmus on todistettu yli-ihanaksi otukseksi.
  Arvostan hirmusti sun maailmankatsomustasi ja herkkyyttäsi, tekisi mieli pieksää kaikki jotka sua satuttaa (puhuu pasifisti..).
  Samuel on juuri sellainen kuin kuvittelinkin ja arvasin miten hän tähänkin asiaan suhtautuu. Ehkä voin joskus rapaisena ja resuisena kapsahtaa hänen haliinsa, jos suostut lainaamaan hetkeksi. :)

  Ja muista, että olet tärkeä ja kaunis keijunkainen. <3 (päätin että olet sellainen – *PAMPAM!*)

 10. Iita Kirjoittaa:

  !!!!
  Saat multa mitä ikinä haluut, vaikka timanttikoristeisen tuomarin nuijajutun ja Samuelin sekä multa ja siltä yhteisesti kymmenentuhatta rapa-resuisuuden poistavaa halia!
  Voi juku, olet ihan mahti <3333

 11. Mai Kirjoittaa:

  ^^ <3
  Mulle riittää ihan teidän yhteiset rapa-reuisuuden-poistavat-halit. Ja sun blogi, älä ikinä lopeta piirtämistä tai kuolen. Niin, ja suklaahippukeksi.

 12. Mai Kirjoittaa:

  Ainiin, jostain syystä ajatus susta lämpöisellä kylppärin lattialla piirtämässä on painunut mun mieleeni, ajattelen sitä haikeudella ja lempeydellä. Kerran näin unta (blogiasi vähän ennen nukahtamista luettuani), missä joku sikiöasennossa itkee hiljakseen vessan lattialla.
  Toivoin herättyäni etten nähnyt unta sinusta.

 13. Iita Kirjoittaa:

  Ompas mieletöntä! Voisin laittaa tähän monen monta sydänhymiötä, mutta koitan vähän hillitä itseäni. Lupaan jatkaa piirtelyä sun hengissä pitämiseksi :>
  Tällä hellesäällä ajatus kylppärin lattialämmityksestä aiheuttaa mulle vain pahoinvointia, mutta jos mietin sitä talvi-/syksyaamuna, niin mikäs sen parempaa! Kaikessa lämmössään en koe sitä potentiaalisena itkupaikkana, joten on hyvin mahdollista, ettei unessasi ollut juuri minä.

Jätä vastaus