Aatoksia eläinten käyttämisestä tai jostai

Multon viime vuoden toukokuussa kysytty jos piirtäisin ajatuksiani lemmikeistä ja tällä sarjiksella sen nyt vihdoin voinee kuitata! Anteeeeeks ku meni iäisyys.. Jos oon sanonu teille tekeväni blogiin jonkin asian X, muttei sitä vieläkään näy, niin huikatkaa hei siitä! Tarinaa kavereista on tulossa, sitä en ainakaan oo unohtanut :>

p.s. mullei oo mitään hajuu miten piirtää mun tukka, kun se sojottaa niinku joka sekunti eri suuntaan

Tags: , , , , , ,

10 kommenttia - “Aatoksia eläinten käyttämisestä tai jostai”

 1. Wispie Kirjoittaa:

  Nää on hyviä kysymyksiä kyllä.
  Mut toisaalta vaikka eläimen kasvattais syötäväksi, se ei sulje pois sitä et pyrkis pitämään sen onnellisena… vaikka useinhan se ei näin mee mut luulen et monen pihapiirin kanat elää kyl aika mukavaa kananelämää, vaikka tulevatkin syödyksi. Tosin niilähän on ne munat se ensisijainen juttu eikä sillai se syötäväksi kasvattaminen…
  Mä oon kumminki kokenu et eläimet jotka on jalostettu monie tuhansie vuosien ajan elämään ihmisten kanssa on eettisesti enemmän oikein asua ihmisten kanssa kuin vapaana. Kun ei ne koirat takaisin susiksi muutu vaikka niitä ei enää jalostettaiskaan. Tietysti pitäis pyrkiä siihen että nekin eläis mahdollisimman hyvää elämää. Hyvää elämää voi olla ihmisten kanssakin.

 2. jelden Kirjoittaa:

  ampparit yms ei pistä, jos niitä ei säikytä (esim istumalla päälle). :-) söpö tukka!

 3. Raunis Kirjoittaa:

  Tukka! Vitsi miten makeeeeeee

 4. Iita Kirjoittaa:

  Wispie: Jos takapihalla vaikka kasvaa kaks lehmä, joista toinen halutaan syödä, niin varmaan niiden molempien elämä on yhtä lupsakkaa. Mietin vain motiivien moraaliutta ottaa ne lehmät sinne. Molemmat pistetään hakaan, molemmista diggataan ja molemmat pyritään pitään tyytyväisinä. Mut siis se, et sit päätetään, että jeps tänään toinen näistä vois vaikka heittää veivinsä. Molemmat lehmät kuolee joskus, toinen aikasemmin, joo, mut öäää emmä tiiä. Lehmäasiat ja muut sattuu tosissaan aivoon P::
  Tuota kans oon miettiny, et kun ollaan kerta jalostettu susista koiria, niin ei niitä voi heittää sit mettään juoksentelemaan. Siinä pitänee palata alkulähteille miettiin, et olikse alun alkaen aiheellista ruveta kesyttään sutta.
  Mut ihan tosi, et hyvää elämää voi olla ihmisten kanssa. Ihminen + eläin ei ole paha yhdistelmä.

  Jelden: Jos amppari tulee kädelle ja sen neppaa pois, niin säikähtääks se? Mua kiinnostais hirveesti tietää myös vaikka käärmeistä! Aina ne käsketään kiertää kaukaa, mut puraseeks ne muka jokasta ohikulkevaa, hmmhmm.

  Raunis: Hihi, jos haluun poistuu talosta, niin mun pitää asetella päähän 10 pinniä, että saisin irtohaivenet ja peukalonkokoset takkuantennit johonkin asettumaan :P Olin jo illalla huovuttaas näitä kaikkia yheks isoks laataks! Toivottavasti pää ei homehdu, en tiiä kuinka pian suoristan nää taas.

 5. Anski Kirjoittaa:

  Heiiii halusin vain kommentoida amppariasiaa (lol), sillai kokemuksesta sanoisin että oikeestaan mitkää muut ei pistä ku ampiaiset. Kaikki tollaset ampiaiset, mehiläiset, kimalaiset yms. voi tottakai pistää, mut mulla on monta kertaa chillaillu joku pörröne kimalainen paidalla iha rauhas, mut sit ampiaset on niiku lentäny perää, ja oon pariki kertaa nähny ku ampiainen lentää jostai sadan metrin päästä suoraan jonku jalalle/kädelle/selälle ja pistäny ja lähteny lentoon.

  Mut emmä sit tiiä onks tälle mitää tieteellistä näyttöö :D

 6. Iita Kirjoittaa:

  Oh vau hei! Musta toi kuulostaa iha tarpeeks tieteelliseltä :D Jos kuvittelee ampiaisen, mehiläisen ja kimalaisen vierekkäin (tai googlaa ne kaikki yksitellen ellei oo varma miltä ne näyttää KRÖHÖM), nii amppari on niist kyl se joka näyttää kaikkein epämiellyttävimmältä. Pörröset hyönteiset, esim. perhoset (!!), on kyl mun silmis vähä häröi, mut ampiainen on just tommonen hyönteispiirrettyjen pahiksen näkönen!

 7. Leena Kirjoittaa:

  Lisätään haastetta: mitä eettisiä näkökulmia eläimillä itsellään on?

  Juttelin taannoin filosofin kanssa eläinten (esi)moraalista, ja aiheesa on ollut juttua Tiede -lehdessäkin esim.eläinten surun ja kaipuun näkökulmasta… Filofini väitti, että kaikkekn älykkäimmät eläimet (kuten denfiinit) pystyvät tahalliseen simputukseen ja muiden manipulointiin.
  He he, ei kannattane tähän saumaan katsoa Apinoiden planeettaa…

 8. Iita Kirjoittaa:

  Hahaa, nyt kääntyikin kaikki päälaelleen :P Jossain vaiheessa paljastuu, että ihmisten hamstereihin kohdistama hallinta onkin jokin alitajunnallinen käsky, joka tulee marsuhäkin viereisestä akvaraariosta. Eiköhän julmuus ja muu jakaudu vähän usemmalle eliölle kuin vain meille tietokoneita naputtaville.

 9. Wispie Kirjoittaa:

  Amppariasiaan ainakin auttais puhdas tieto. En ite pelkää juurikaan niitä pörrösiä söpöläisiä kimalaisia, mutta muista en ole varma kuka on kukin joten pelkään hulluna kaikkia muita. Mut tosiaan eiks ampiaiset oo ite muutenki enemmän petoötököitä ku nää muut keräilee sitä mettä? Mut en ole biologian asiantuntija kyllä :D

  Mmm toisaalta oli aiheellista alkaa kesyttää sutta tai ei, myös niille susille on voinut olla edullista tulla kesytetyiksi, saa safkaa jne. Ei ne tietty sillä lailla tietoisia valintoja tee, mut toisaalta luulen ettei se tavallaan ole pelkästään ihmisten ideakaan… Siihen aikaan on ollu varmaan ihan oikeasti hyödyllistä elää yhdessä. Sudet on voinut huomata lähestyvän vaaran aiemmin ja ihmiset on voinut osata tulkita niitä, ja sit taas ihmiset en ehkä keksiny tehokkaampia tapoja saada safkaa ja sudet on hyötyny siitä. MUt siitä nykypäivän sisällä suurimman osan ajastaan viettäviin lemmikkeihin on kyllä pitkä matka.

  Mut en tiiä. Oon kiinnostunu lukee lisää informaatiota eläinten kesyyntymisestä.

 10. Iita Kirjoittaa:

  Ooh, en oo kelannu tota, et osa kerää mettä ja ota on petoja! Huisia.
  Toi on kyl tosi, et eläimet on voinu saada just safkaa tai muuta helpommin, kun ihminen on tullut kehiin sitä sille kantaan. Monen eläimen ja ihmisen välillä on tietynlainen yhteistyösopimus, jossa molemmat auttaa toisia. Välil se sopimus kieroutuu siinä määrin, että sen toisen osapuolen hyöty on kyl pelkkää nenästä vetoo, mut ainki alkuun monet tarinat alkaa ihan kauniisti, ja osa jatkuu kans.

Jätä vastaus