We will never sleep ’cause sleep is for the weak

Jos jotain kiinnostaa Jämerän tapaus enemmän, niin se viesti jatkui sillai, että ne kerto verkkokauppapalveluidensa tulevan ulkopuoliselta taholta, jonka valmiisiin pohjiin on jääny kysymys sukupuolesta roikkumaan, vaikka ne onkin jo kerran pyytäny sen kohdan poistamaan.  Arvelivat saavansa seuraavan päivityksen yhteydessä poistettua kysymyksen omilta sivuiltaan.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 kommenttia - “We will never sleep ’cause sleep is for the weak”

 1. Kumiko Kirjoittaa:

  Se miksi tilaustiedoissa yleensä kysytään sukupuolta johtuu tilastoista. Tiedoilla tehdää tilastoija ja siten voidaan kohdetaan markkinointia paremmin ihmisille (naisille kokkaus kirjoja ja miehille prätkä kirjoja). Se on tämän lokeroidun yhteiskuntamme synti.

 2. Iita Kirjoittaa:

  Mä kelasin alkuun, et haluisko ne tehä jotain tilastoa, mutta kelasin kans, että ne saa varsin kelvottoman tilaston, kun mä ite ruksin siihen kohtaan milloin mitäkin. Jämerän sivuilla ei kanskaan hirveesti vilku mainoksia, joten se tilasto ois ollu niille vaan johonki omiin arkistoihin menevä, luulen.
  Vaan hyvä kuulla tuo! Onpahan jotkin perusteet, kun ens kerran löydän joltain nettisivulta vastaavaa, joka alkaa ärsyttää

 3. Tr Kirjoittaa:

  Moi. Vaikutat kivalta.

  Ja tulis Jämerälle muuten kelvoton tilasto senkin puolesta, että joskus myös vanhemmat ostaa lukiokirjoja. Ihmettelin samaa joskus, kun kävin heidän sivuillaan. Jopa siinä määrin, että katsoin paremmaksi vain mennä paikan päälle ostamaan tarvitsemani kirjat. Ja muuten inhoan kohdennettua markkinointia.

  Okei, olisihan se kiva, jos sen avulla oikeasti löytäisi asioita, jotka kiinnostaa, mutta ei silti tarvitsisi olettaa, että kaikki naiseksi identifioituvat olisi kiinnostuneita korkkareista ja mieheksi identifioituvat autoista. Alkoi ärsyttää siinä määrin, että hankin selaimeen ad-blockin.

 4. Iita Kirjoittaa:

  Moi ja kiitos! :-)
  Käytetyt kirjat on kiva ostaa paikan päältä, ku voi selaa niitä sivuja, sillä ihmisillä on tosi kirjava käsitys siitä mikä on ”muutama merkintä”…
  Kohdistettu mainonta on kyllä välillä melkosta kakkaa varsinkin jos se tapahtuu sukupuolijaottelun mukaan. Jos sais rastittaa jotai kiinnostuksen kohteitaan, nii mainokset saattais olla jopa ihan osuviakin.
  Ad-block on varsin mainio! Mä en tosin voi kattoo jotain videoita sen takia, kun selain ei näytä sen alussa olevaa mainosta, mutta nojaa, youtube toimii ja se on riittävää!
  Musta on huvittavaa, kun joku kertoi, että jonkun saitin mainokset on kuulemma valittu mun sivuhistorian mukaan. Siinä oli jotain ruotsinkielisiä heppasivustoja, just parasta.

 5. Tr Kirjoittaa:

  Ja ad-blockin voi ottaa tarvittaessa tilapäisesti pois päältäkin (;

 6. Nalle Kirjoittaa:

  Vinkvink kun adblock estää tekemästä jotain, niin klikkaile tuolta yläpalkista Työkalut->Adblock->Ei käytössä tällä sivulla. Näin se tosiaan ottaa sen pois käytöstä vain ja ainoastaan sillä tietyllä sivulla, eikä sitä tarvitse siis kytkeä takaisin päälle.

 7. Iita Kirjoittaa:

  Ehkä pitäs tehä noin kuin sanoit Nalle! Jotain huhuja olen kuullut, että sen pois päältäkin saisi, mutta ei ikinä huvita kikkailla ja kaikki ylimääräinen tietsikan asetusten kanssa naputtelu tuntuu varsin luotaan työtävältä terveisin hän, jolle riitää volyymin ja näytön kirkkauden säätö fn-pikanäppäimen kautta.

 8. Erisa Kirjoittaa:

  Kiva että joku tuntee samoin trans-elokuvien kohdalla. Itse en tosin ole ikinä aamuyöllä hereillä, mutta esim. Boys Don’t Cry:n katsominen päivälläkin riitti. Ilman SITÄ, mitä siinä tapahtuu, se olisi just niin mahtava leffa. Tietysi tiedän, että se on tositarina ja sellaista tapahtuu oikeasti monille ihmisille ja on hyvä että sitä voidaan käsitellä leffoissa, mutta…. ehkä leffoissa vaan pitäis olla ikärajojen sijaan/lisäksi jotain trigger warningeja tms. Joidenkin mielestä tää on kai vaan yliherkkyyttä…

  Tää blogisi on muuten ihana.

 9. Iita Kirjoittaa:

  Yliherkkyyttä vai! Pelkkää puhdasta sielukkuutta ja empatiaa pikemminkin, sanoisin. On kiva kun leffat yllättää tunnetasolla, mut joskus ne on kyl nii hurjia, et sitä sillä hetkellä toivoo, että olis päässy yllätyksittä (esim. Boys dont cry).

  Hurr pus, kiva kuulla jos blogi on susta ihana :>

 10. Elisa Kirjoittaa:

  Heippa,
  asiakaspalautteesi uudelleen herättäminä olemme nyt tehneet muutoksen verkkokauppamme sivuille. Enää ei siis tarvitse rastittaa sukupuoliruutua tilatakseen oppikirjoja, koska – kuten sanottua – sijoittumisella kaksinapaiseen sukupuolijärjestelmään ei ole mitään merkitystä oppikirjojen ostamisen ja myymisen kannalta. Josko sillä tulisi olla väliä minkään muunkaan kannalta, mutta se onkin ihan oma juttunsa :)

  Toisin sanoen, kiitos. Ja tageissa voisi nyt lukea ”kelvollinen aktivisti” :D
  Koska yhdelläkin tyypillä ja yhdelläkin älähdyksellä on väliä näissä asioissa ja arjen politiikassa.
  Ja järjettömän hyvä palaute, IHANA blogi ja sinä olet nyt meidän suosikki-ihmisemme.

  Terveisin, Elisa ja Jameran muu väki

 11. Rasmus Kirjoittaa:

  Oaaah voi juku miten hurjaa! Ihanaa jos saitte tehtyä muutoksen verkkokauppaan ja vielä ihanempaa aika lailla kaikki mitä kommentissasi kirjoitit. Suosikki-ihminenkin vielä vai! Voihan, olen aika hymyileväinen tällä hetkellä :> Kerro hyvän mielen terkkuja muille jämeräläisille! <3

Jätä vastaus