Mun rakkain hymyn aihe

Protudarra tarkoittaa sitä, että protutapahtuman jälkeen ei osaa sopeutua takaisin siihen maailmaan, jossa kädet taskuissa seisovia ihmisiä ei huvita pohtia elämän mielekkyyttä. Protudarra on väistämätön ja itselläni se jyskyttää nyt toista päivää jossain takaraivossa tai sydämen seutuvilla.

Täällä kuuntelen aivosolunsa menettäneen piripään horinoita ja pidätän henkeä, kun talossa haisee lohi, sohvalle jätetyty vaipat ja seiniin hierottu maksamakkara.

Mulla oli mahtavaa Kemissä. Me huudettiin niin, että flunssasta välttyneetkin menettivät äänensä ja kiroiltiin niin hurjasti, etten taida kehdata katsoa enää äitiä silmiin. Mä tyhjäsin huussin paskasaavin, pidin kiinni maissitähkästä toisen sitä syödessä, en pelännyt näyttelemistä, junaraiteilla juostessa luulin jääväni junan alle,  itkin ja nauroin, olin hyväksytysti oma itseni, kannoin yli viikon nimeä, jonka käyttöönotto tuntuu hurjan todelliselta. Tuntuu, että iloa roiskahtelee värikuulina seinään.

Kun meille näytettiin leiripaikkaa, sanoi paikannäyttäjä kahteen eri huoneeseen viisaten, että tuolla voi nukkua tytöt ja tuolla pojat. Me katottiin toisiimme ja heti kun tää ihminen oli poistunut rakennuksesta me rynnättiin hinaamaan sänkyjä yhteen huoneeseen, niin että kaikki mahtui nukkumaan samassa tilassa.

Mä mietin, miten on mahdollista saada kasaan taas tälläinen määrä hurmaavia ihmisiä. Miten ne ei ikinä lopu.

Ihmiset halaa vielä kerran kaikki voimansa antaneena  ja pusut hukkuu jonnekkin hiuspehkoon. Kun neljä ihmistä ahtautuu yöjunan lattialle makaamaan, on innoissaan kuin lapset ja kaikki on hyvin, mä tiiän, ettei oo epäilystäkään siitä, ettenkö hakeutuis taas ens kesänä samanlaiseen tilanteeseen.

Tässä vielä fancy kuva mun kallosta. Otetaan matsi kukon kaa kumpi on tunkion huipulla.

Tags: , , ,

13 kommenttia - “Mun rakkain hymyn aihe”

 1. Rasunel Kirjoittaa:

  Kiva että sinulla on kivaa! :) Protu on jo pitkäänkin minua houkuttanut, mutta olen aika läheisyydenkammoinen ja kärsin sosiaalisten tilanteiden pelosta. Eritoten tuo yhdessä majoittuminen tuntuu ahdistavalta… Oma huone olisi simppeli ratkaisu, mutta kaikki leirit näkyy olevan sellaisia, että majoitutaan joko muutaman hengen huoneissa tai yhdessä ryhmässä jonkun tuvan tms. huoneen lattialla. Kyrsii kun tämän takia minulta on jäänyt protulle menemättä ja tilanne tuskin muuttuu tulevaisuudessa. Ota siis protuilusta ilo irti minunkin puolestani ´-`

 2. Iita Kirjoittaa:

  Minä protuiloitsen jokaisen puolesta :>
  Jos majoittuminen tuntuu epämiellyttävältä, niin siihen on ratkaisu! Tiimi on varautunut siihen, että joku leiriläinen saattaa haluta nukkua yksin ja monissa leirikeskuksissa yksityishuone voidaan järkätä. Aina se ei oo mahdollista, mutta jokasen tarpeet pyritään kyl huomioimaan. Mun omalla leirillä nukuttiin yhteisessä isossa salissa, mutta tilaa oli siellä salissakin niin paljon, että oman patjansa sai vedettyä muista erilleen johonkin sopivaan nurkkaan. Samaisella leirillä oli myös yksi, joka nukkui erillisessä huoneessa, eikä siitä ollut mitään ongelmaa kellekkään :)
  Luulen, ettei Protulta selviä ilman yhtä ainutta halia, mutta pahimmat rakkausrutistuskohtaukset onnistuu välttämään. Mun tämän kerran leirissä oli pari palleroa, joille halaaminen ei kuulunut lempiasioihin, mutta niille ei tullut tarvetta juosta kirkuen ketään karkuun, eikä ne näyttänyt muutenkaan kärsiviltä.

  Jos rohkenet haastamaan itsesi, niin minä kyllä uskon, että selviäisit Protusta :–) Jos mä voin mitenkään auttaa sua, niin laita kysymyksiä tulemaan! Protu on elämys ja toivon, että sä voit kokea sen jos se sua kiinnostaa.

 3. Asennevamma Kirjoittaa:

  Go Kemi!!! Hassua, mä lähden ensi viikolla samaan mestaan tiimiläiseksi, hihi. Toivottavasti se oli hyvä paikka! :) Ja mainiota että sängyt sai samaan huoneeseen, mekin ajateltiin tehdä niin. Tai sit otetaan patjat sängyistä pois ja porukka nukkuu pelkillä patjoilla yhdessä huoneessa.

  PS. Ihana kallo :’)

 4. Rasmus Kirjoittaa:

  Oii, vai olet sinä toinen Kemin tiimiläinen!! Ota hyttysmyrkkyä ja villasukat mukaan. Kokeillenne myös tiedoksi, että isoja kattiloita, paistinpannuja, leikkuulautoja ja teräviä veitsiä ei pahemmin ollut. En tiedä jättikö meidän kokit ostamansa kattilan jonnekkin paikkaan X, hmmm.. Meillä oli yhteistilana semmonen liiterivarastorakennus-juttu, jossa oli kaks ikkunaruutua rikki, mut me teipattiin jesarilla siihen kaapista löytynyt lakanarätti, niin hyttysiä ei ollut ihan kuolemaksi asti sisällä. Ihanaa jee, pitäkää hauskaa Kemissä :—) <3

 5. Asennevamma Kirjoittaa:

  Jeejee mainiota, suuren suuri kiitos näistä! :) Voi olla että me otetaan teihin ja/tai teidän kokkeihin vielä yhteyttä ja kysellään enempi siitä paikasta. Varmasti pidetään hauskaa, protulla on aina hauskaa! <3 :)

 6. PikkuPikachu Kirjoittaa:

  *hali* :3

 7. Rasmus Kirjoittaa:

  ota viis vastahalia!! <3
  p.s. pyysin facebookissa kaverikseni jotakuta, jonka luulen olevan sinä (tai sitten kaimasi)

 8. Elmeri Kirjoittaa:

  Ah voi tsiisus <3 Sun blogi on vaan yks onnellisuuden omenapuu. Toi "käyttää käsiään oikein" ja nimi-identiteetti ja kaikki on vaan niin ihanaa ja samaistuttavaa kurrr kur kurr purrr

  Nyt mä suunnittelen leiriä ja oon jo innostuksesta solmussa sun ansiosta khihihi
  pst Rasunel; ei oo pakko halata! Protussa on monta aspektia ja läheisyyskulttuuri on niistä vain yksi. Jotkut jättää sen mielellään vähemmälle ja se on tosi okei. Uskalla uskaltaa, et varmasti pety!

  (Ai niin. Mullei oo enää kovin paska fiilis ja kirjoitin jonkinlaisen valituksen emt mut asiat etenee)

 9. Rasmus Kirjoittaa:

  Heihei ihanaa ♥ Koen hirveen surkuhupaisan sun sanat kun tällä samaisella hetkellä oon piirtääs jotain angstimasis sarjista, mutta palauduinkin taas sun onnellisuuden omenapuun myötä iloiseksi. Rakastan kuulla, että voin tarjota jotain samaistuttavaa. Innostussolmu ei sekään kuulosta kovin pahalta :>

  Mä toivon, että se sun valitus hoitaa hommansa! Musta se on äärimmäisen kurjaa sun kantilta, mutta myös ite järkytyin sitä, kun oon syvemmin funtsinu tutkimuksiin lähtöä, ja toi tulos horjuutta mun uskoa niinku universaalisti koko yhteiskuntaan. Ihan järisyttävää sekin, että jokin ulkopuolinen taho on muka ainoa oikeutettu päättämään toisen identiteetistä. Voih.

 10. aaeeää Kirjoittaa:

  Onks Klamydian Huipulla tuulee ehkä tuttu? :D

 11. Rasmus Kirjoittaa:

  Hihi, joo, olen saattanut sen joskus kuulla :—P

 12. PikkuPikachu Kirjoittaa:

  Joo sori en käy facessa, vaikka mulla on siellä se tili.
  Voidaan olla yhteyksissä muuta kautta :)

 13. Rasmus Kirjoittaa:

  Oookooo, me luotiin Facebookiin armaalle Hannukselanrannalle vain oma ryhmä, jonne olen koittanut porukkaa saada kasaan :>

Jätä vastaus