Verbaalinen vasen koukku

mynameis

Kiitti mut tiiän kyl ite nimeni.

Väkivalta ei oo vaan sitä, että lyödään nyrkillä toiselta hampaat kurkkuun. Rumaa jälkeä saa muillakin tavoin aikaiseksi.

En hyväksy sitä, et mun kuviskamoihin kosketaan, enkä hyväksy sitä, että mun identiteettiin kosketaan. Ekaa sörkkimällä sörkkii tokana mainittuakin, sillä piirtäminen on totta vie mulle yks syvimpii itseilmaisun keinoja.

DSCN1082

Nätti kuva, sanovat, mutta mä haluun kertoo:

Kaksi tuttua taloa, molemmat niin ikään koteja ja molemmat yhtä vahingoittavia. Hallitsematon paha olo alkaa vuotaa ulos savupiipusta, paska ei pysy seinien sisäpuolella, pahaa oloa ei pääse pakoon talosta vain poistumalla, savua on sivullistenkin silmissä. Toinen taloista esittää myös kolmatta tuttua rakennusta, jonka ovi on painotettu itsestään kiinni pamahtavaksi. Sairas ystävä kulkee siitä taukoamatta unohtaen kummalla puolen ovea milloinkin on, todella, mutta ovi tahdotaan pitää myös kiinni, tahdotaan vaieta asioista, shh kaikki on kunnossa.

Parempi kaikkien on pysyä kaukana. Ei tänne edes pääse, saatanan erämaa.

Punainen naama, huutaa ja satuttaa, mutta on itse yhtälailla vahingoittunut. Kasvoton surkeus, mistä se kaikki edes muodostuu. En tahdo syytellä, ole ilmeetön, ole vailla persoonaa, saat myötätuntoni ja soisin sinun olevan turvassa, mutta satutat silti.

Verbaalinen väkivalta. Meillä on standardeja, sanottiin, kun otin askeleen kohti muita rinta paljaana. Käski kasvattaa pallit jos tällästä etunimeä aion käyttää. Meillä on standardeja, jotka repii ihmiset hajalle, sanat saa korvat vuotamaan verta, en tahdo kuulla. En nähdäkään.

Verta ja mustelmia, viiltoja, jotka saa itsekin tehtyä. Otusmaiset hörökorvat, sillä sanovat, ettei tällaista ole, etten ole oikea tai todellinen. Pisamia herkkyydelle ja osoitukseksi Samuelin vakaasta tuesta. Lohdullisia mielikuvitusystäviä, minä ja hän molemmat, Iisakin. Piirtäminen.

Helmet ja kynsilakka, huh miten genderfuck. Mulla on kaulassa muutenkin aina Protu-tunnus ja pala serpentiinijadea. Tavattoman usein myös kilisevä kaulapanta, jota ei laitettu ikinä kissalle (kissalle, joka on kiven alla).

Ruukussa taimi. Se kasvaa ja mä pidän sen hengissä, värisevää sielua ei saa tallata. Ne sanoo ”EI” eikä niitä kiinnosta sun ihmisyys niin kauan kuin oot alaikäinen, mutta silti se vaan kasvaa ja on tollanen hento ja puhdas läpi elämän, vaikka miten tallattais.

Rasmus oikeassa alalaidassa keskivertoa isommin kirjoitettu ärsyttääkseni ja korvissa ilvestupsut suojellakseni.

 

Rakkaat, älkää koskeko toisiin jos haluutte aikaan vaan irronneita hampaita. Uskaltakaa omalla naamallanne tulla haastaamaan ja minä totta vie haastan takaisin, itseni ja toisten puolesta. Ei ole väärää tapaa olla ja jos sulla on jokin ongelma kirjavan ihmisyyden kanssa, niin ole hyvä ja vietä tunti päivässä katsomalla ohikulkevia ihmisiä tai pysy vaan tosi kaukana.

Tags: , , , , ,

17 kommenttia - “Verbaalinen vasen koukku”

 1. Kornulf Kirjoittaa:

  Toi teksti oli niin vaikuttava, voimakas ja hyvin kirjotettu että aloin itkee.
  Taideteoskin on superhieno.

  (Jos haluut joskus hetkeks hengähdystauon sieltä niin oot aina tervetullut tänne, ei meidän tarvii tehdä mitään ihmeellistä, tai edes välttämättä puhua mitään, voidaan vaan olla)

  <3

 2. E Kirjoittaa:

  Ei hitto miten paska teko tuon nimen kanssa. Niin tökeröä. Ei jumalauta ei helvetti kiidätän sinne monta piristävää tipua (ne on kilttejä minä lupaan). Tuosta nimestä juuriki tuli mieleen ku jokunen aika sitten opettaja ei suostunut millään vaihtamaan mun nimeä sen nimilistasta, vaikka olin nimen virallisestiki vaihtanu ja kaikkea. Joskus sitä yllättyy miten oppimatonta porukkaa oikeesti löytyy hnhgh.

  Hiukkasen aikaa oon sivusilmällä seruannu sun blogia ja pakko sanoa, että hurjan kotoisa kolo täällä. Hienoa taidetta hihii

  – E

 3. Vilpo Kirjoittaa:

  Mitä helv– ihan sairaan törkeetä, kumittaa sun oikea nimi pois. Pistää niin täysillä vihaks. Ens kerralla kuulakärkikynä tai musta tussi. Koska AAAARGH!!

  Mun koulussa onneksi musta käytetään mun nimeä, vaikkei se ole vielä virallinen. En tiedä miten kestäisin, jos ei käytettäisiin ja kuinka nöyryyttävää se olisi joka päivä. Mä en pysty edes kuvittelemaan, miten kamalalta susta tuntuu. Kumpa tohon tulisi muutos. Jotenkin. Toi on vaan niiin, niin, niiin, niin väärin, ettei sanat riitä! >:(

 4. Miaupurr Kirjoittaa:

  Ei herrajumala näin kyrönmaan lukion opiskelijana hävettää niin suunnattomasti et täältä löytyy niin mulkkuja ihmisiä, et ensinnäkin kajotaan toisen työhön ja toisekseen kirjotetaan tilalle väärä nimi. Mitä kummaa, vaikka kuinka ollaan jumalan selän takana niin ihmisiltä ois silti vaadittava jotain käytöstapoja. DD:

  Mut upee ja vaikuttava toi teksti. Melkein kyynel vierähti näinkin kyyniseltä ihmislapsoselta.

 5. Erisa Kirjoittaa:

  Ei voi muuta kuin kompata. Oli tosi vittumainen temppu sua kohtaan.

  Mut kyllä aina oikein värisyttää, miten osaat tehdä noita kuvia joissa on merkityksiä. Minullakin on hahmoja, jotka ”hengailevat” kanssani, ymmärrän sinua hyvin. Olet tosi hc tyyppi, etkä sellaisessa äijä-örvellysmielessä, vaan oikeasti, kun uskallat ja jaksat vaan taistella ja tiedät mikä on totta ja oikein.

  Totta on tosin sekin, että joitain ihmisiä ei saa koskaan tajuamaan, joten aina kannattaa yrittää mutta ei liian kauan turhaan tiettyjen ihmisten kanssa, niin että koko ajan tuntee vain enemmän tuskaa eikä asia etene mihinkään. Kuinka paljon oot soitellu ja jutellu transtukipisteen kanssa? Sivun yleisluonteen varmasti tiedät, mutta ootko koskaan soittanu niille puhelimella http://transtukipiste.fi/puhelinneuvonta/
  En nyt muista blogimerkinnöistäsi että ootko soittanu noihin numeroihin. Siellä on mukavia ihmisiä jotka oikeesti tietää millasta toi on. ”Voit soittaa, koskipa asiasi omaa tai läheisesi sukupuoleen liittyviä pohdintoja, perheelle kertomista omasta sukupuolikokemuksesta, tarvettasi tukeen tai vain ajatusten vaihtoon.” Ainoa miinus vaan, että puhelinajat ovat niukat.

 6. Stalkkeri Kirjoittaa:

  Aika välinpitämätön kusipää se tyyppi, joka kumitti sun nimen pois ja kirjotti väärän nimen tilalle. Tiedätkö, oliko tekijä joku oppilas vai opettaja (kuulemma joissakin kouluissa opettajat ei suostu käyttämään uutta nimeä, jos se niiden mielestä ”ei vastaa oppilaan sukupuolta”)?

 7. peco Kirjoittaa:

  aisaatana toi kuviksenpaperiepisodi. siis joo, voi olla helpompi sen opettajan tyyliin pysyä kartalla esim. poissaoloista jos oot toisella nimellä koulussa kirjoilla, mut silti voinyperse. ihmisiltä muuten tulee asiallisempaa kohtelua kun pari vuotta viel vanhenee ja pääsee isompaan kaupunkiin. vaikkei ne ymmärtäis, ne ei enää silti pistä vastaankaan, näin oon ollu havaitsevani. laiha lohtu tosin tämmöinen itgetsbetter-ajattelu. koska sehän just kysyis jotain, että ne kohtelis ihmisenä nuorempiakin.

  oleks muuten saanu nimenvaihdoksen tehtyä ”virallisesti” kun muistelisin että postittelit lomakkeita maistraattiin tässä joskus.

  Mulla on kans alkanu tulee todellisuus vastaan sen kanssa, mihin pystyy tässä elämässä. mutta oon kuunnellu tätä https://www.youtube.com/watch?v=Pwqxkai7j54 (Riston Putoan kaivossa). Toi biisi onnistuu tavoittaan jotakin siitä, että vaikka ei läheskään kaikkeen pystyiskään eikä jaksa toivoakaan, niin silti voi olla ihan jees tilanne. Tai no joo, vaimolleenhan se on kappaleen kait omistanu, mutta on siinä silti muutaki ku rakkautta. Tai emmätiedä, ehkä elämässä ei ole muuta ku rakkaus.

 8. Rasmus Kirjoittaa:

  Voi kaikki te kivat palleroiset! Arvostan isosti teidän myötäelämistä ♥

  Kornulf: Toivottavasti enää ei itketä! Aika hurjaa jos teksti onnistui oleen noin vaikuttava. Siun luona on turvallista olla ja kovin kiva olet, hurr takuulla näkyillään taas C:

  E: No huhhuh miten törkeetä on siunki kohalla jossei ope suostu nimenmuutoksen jos se on vieläpä virallista! Ihme pällejä kyllä kohtaa toisinaan. Tuo on tosi tahditonta, ähhh. Piristävät tipust kuulostaa just hyvältä. Tosi hurmaavaa jos blogi tuntuu kotoisalta, on oivaa olla kykyenevä tarjoamaan sellainen kotikolo, jossa vierailla (tai kämppistää) :—)

  Vilpo: Oi ihanaa jos siulla on käytössä oikea nimi ♥ Kyl ne meinki koulussa osaa lähtökohtasesti käyttäytyä ja on kivoja, mut kyl näköjään vähintään yks lahopää joukosta löytyy. Toivon mukaa hääki älykystyy jossain vaiheessa ja ymmärtää olla tallomatta toisten varpaille.

  Miaupurr: Pör kiitos! Koulu näyttää kyl parastaan, mainio sivistyslaitos joo.. P:: Kolmantena tässä nimihässkässä jurppii itseä se, että tuo tilalle kirjoitettu nimi oli kirjoitettu vielä vinoon ja kirjaimet vinksallaan. Hmph, yrittäisi edes (tai no joo ei sittenkään!)

  Erisa: Hengailevat mielikuvituskaverit on mainioita! Mailia oon transtukipisteelle kerran laittanut, mut ne kyl oo kummemin ollu tekemisissä oikeestaan.. Itse asiassa toi puhelinjuttu on iha uus mulle! Talletin sen välilehtimuistiin, kiitos vinkistä C:

  Stalkkeri: Emmä varmuudella mitään voi sanoa, mut sillai 99,9% todennäköisyydellä tekijä on ollu kyl oppilas. Mitä pamistiin open kans tosta, nii luultavasti joku heppu nuoremmalta luokalta, mut lukion puolelta anyways (meillä on yläaste ja lukio samas). En koe, et otuksilla mun ikäryhmästä ois tarvetta mennä kirjotteleen mun nimee uusiks, mut ykkösii en hitto vie ees kyllä tunne, mut joskus näköjään olemassaolo riittää ärsyttään.

  Peco: Paperit oon joo maistraattiin lähettänyt, mut siin voi mennä joku pari kuukautta, että niiltä tulee vastaus, joten vielä ei oo rapsu-nimeä virallistettu. Mulla ei niissä papereissa ollu vanhempien allekirjotusta, joten ne voi hylätä ne paperit, jolloin joudun pistään uudet sit ku huhtikuussa täytän 18, mutta ne voi hylätä nekin, koska on nimilain vastaista, että XX-kromosinen otus käyttäs maskuliiniseksi vakiintunutta nimeä. Sit mun tarvii laittaa vielä kolmanen kerran samat paperit ku oon käyny transtutkmiukset ja he toivon mukaan antavat diagnoosin mulle siellä. Huh melkosta.
  Risto on jännä, oon välillä kuunnellu häntä. Rakkaus on kans hyvä, olkoot sitte yksin tai ei.

 9. Eppu Kirjoittaa:

  Heii toisen kerran tuun puliseen nimiasioista. Luulen että maistraatti tekkee sillai, että jos nimeä on jo valmiiksi ”oman” juridisen sukupuolen edustajalla, sillon maistraatin tullee hyväksyä automaattisesti vaikka Emil ’naiselle’ nimeksi. Esim nimeä Eppu on jollain parilla naisella, joten sen varjolla sain sen itelleni. B) Meni noin kaks viikkoa että vaihtu nimi! Kaverilla tyssäs kans siinä ku ei ollu vanhempien allekirjotusta. :( Pakko kompata että on aika paskaa että vaikka 16-vuotiaasta ylöspäin saa aika itsenäisesti päättää asioista, mutta vanhemmat on loppujen lopuksi se joka vauhdittaa matkaa/jarruttaa. 18-vuotiaana saa vasta tehtyä mittään. Ja sen jälkeen pittää oottaa olevansa yli kahenkympin että voi olla täysin ittekseen. Tarvis erikseen jokin ”vanhempani ovat kakkapäitä” -tuki.

 10. Rasmus Kirjoittaa:

  Tsekkaa tää! On kovin onnellistuttava c: Kaks viikko vai, että nimi vaihtu! Huhhuh miten nopeeta, mulle arvioitiin pari kuukautta. Voi olla, että yleisesti ottaen menee toi parisen viikkoa, mut jos nimilaki-ihmiset (jes termit hallussa) joutuu kokoustaan ja jupiseen paljon siitä, että hyväksytäänks nyt joku nimi vai ei, nii sit voinee venyy. Vaikka mun papereissa ei ollut huoltajien allekirjoitusta, nii oon kuitenki ihan just kaheksantoista ja mukana oli omat selittelyt nimimuutoksen tarpeelle ja psykologi oli myös kirjottanut omansa, joten kyl viranomaisia on pyritty vakuuttaan. Ton väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan Rasmuita on ollu ”alle 5” kolmena eri vuotena, mut niistäki tuorein on 1979 rekisteröity ja jollekki oli maistraatti joskus vastannu, et lol ne on vaa jotai tilastovirheitä, mutta nojaaaa ehkä ne osoittaa välkkyytensä ja on ymmärtäväisiä!

 11. Eppu Kirjoittaa:

  Oohh, sormet ja varpaat ristiin sun puolesta! Pittää toivoa että sää on suotuisa ja että nimitädit ja -sedät on hyvällä tuulella. :3

 12. töhertelijä Kirjoittaa:

  Hei! Sul on helvetin kova asenne ja jatka samaa rataa! Sä oot todella hyvä kirjoittamaan ja oon joskus aiemminkin sanonut tän sulle kommenteissa!
  Kirjoita ihan oikeesti joskus kirja sun ajatuksistas, ostaisin sen mielelläni. Sä osaat todella hyvin kuvata omia tuntemuksiasi ja ne on todella samaisuttavia :)
  Ps. Voimia, maailma on paha ja täynnä vääryyttä, mutta kyllä se siitä hiljalleen paranee. Aina löytyy idiootteja, jotka ei ymmärrä ihmisoikeuksia ja yksilön vapautta :/

 13. Rasmus Kirjoittaa:

  Ihanaaihanaa, arvostan tosi isosti sanojasi <33 Kirja ois kyllä ihan erivinkee, iloitsen kuitenkin siitäkin jos jo vain nettiin naputtelemat jutut tuntuu hyvin ilmaistulta. Jeij, kohti parempaa huomista ja sillai! Onnea ja inspiraatiota siulle uuteen blogiin ;–)

 14. tööt Kirjoittaa:

  hei hei haluaisin vain sanoa että sinun takiasi aloin kannustamaan yhtä kurssikaveriani protujuttuihin, sitä kun kiinnosti kovasti, ja kaikkea mitä olet kertonut niin tiesin sitten kertoa vähän sillekin!

 15. Rasmus Kirjoittaa:

  IHAN TOSI! Eikäääh voi tavaton, hyvä jesss mainioo :————-)) Oi että, patistelethan sen pallero leirille asti! On aina yhtä ilahduttavaa kuulla vaikuttaneensa jonkun protutietoisuuteen ja -kiinnostukseen, vaikka tällai välikädelisesti tiedon välittäjänä :–D Hihii!

 16. tööt Kirjoittaa:

  Joo, tosiaan opiskelen nyt yhteisöpedagogiksi ja jotenkin heti kun hänet näin niin mietin että onkohan käynyt protun, ja yllätyksekseni ei ollut! Mutta heti puhui siitä että olisi tosi kiva päästä siihen yhteisöön mukaan kun vaikuttaa niin hänenlaiseltaan ja haluaisi tehdä siellä ohjausta yms.

  Tiiän että kuulostaa oudolta mutta sää vaikutat ihte semmoselta olennolta että yhteisöpedagogikoulutus varmaan ehkä on semmoinen että tutkaise sitä (etenkin MAMK:in sivuilta koska MAMK on virallisesti suomen paras AMK). Monialaista nuoriso & järjestötyötä jne, itse alkanut kiinnostamaan etsivä nuorisotyö ja seksuaalivähemmistönuorten kanssa työskentely tai luovan alan kautta nuorten kanssa häsväys. Ja olet Rasmus ollut minulle tosi iso inspiraatio! Haluan että JOKAISELLA nuorella JOKA PUOLELLA Suomea olisi paikka ja mahdollisuus ilmaista itseään niin kuin tahtoo, ja että siihen olisi resursseja! Että perähikiöilläkin asenteet muuttuisi.

  Vaikka vain blogiasi luen eikä tunneta niin voin sanoa että minun elämään olet tuonut vaan iloa :)

  apua oon outo

 17. Rasmus Kirjoittaa:

  Ai yhteisöpedagogiksi! Enpä oo ikinä ennen kyllä ees harkinnut :-D Hauskaa jos vaikutan siihen pätskyltä, hihii. Emmä koulutusaloista tiiä about mitään ja sen mitä tiiän oon käyttäny rakennusaineena miun tyhmien stereotypioiden ja ennakkoluulojen luomiseen, mutta ihan hämmentävän moneen yhteisöpedagogiksi lukevaan oon kyl törmänny viime aikoina ja puol milliä on ehkä maailmankuvani sen suhteen laajentunut. Hmm nii ja oon mä pitkään, mutten kyl enää, kelannu psykologinakin oloa, et yhteisöllinen pallerointi ja jonkinlainen auttaminen on kyl ollu harkinnassa. Piän tuon mielessäni :—)

  Hömph, et oo outo vaan söpö C: Oi että, iloa ja inspiraatiota on hyvä välittää <3 Heeee, ja kaikki urasuunnitelmia saa myös heitellä ilmaan :–D

Jätä vastaus