Aikuiselämä on kallista

lempparibändi auto räm rahasairaus

Tags: , , , , ,

12 kommenttia - “Aikuiselämä on kallista”

 1. Skjere Kirjoittaa:

  Näitähän riittää. Ambulanssikyydeistäkin tulee laskut jälkikäteen. Kamalimpii on ollu kuulla nää jutut siitä että esim. lapsi on kuollu synnytyksessä ja sit näihin tilanteisiin liittyvistä sairaalakuluista on tullu lasku kotiin. :/ Ymmärtäähän sen, et ei asiat toimi ilmaiseksi, mut karua se on silti. (pst. toimeentulotukea voi hakea näihin juttuihin, jos joskus on taloudellinen tilanne siinä jamassa ettei sairaala/lääkekuluja pysty itse maksamaan, kuten allekirjoittaneella tällä hetkellä.)

 2. Rasmus Kirjoittaa:

  Tavattoman salakavalia kaikki sairaalalaskut! On sillai jes kiva ei tarvinnut jonottaa kuin kolme tuntia ja maksaa kolmekymppiä lääkkeistä ja sitä jatkaa onnellisen tietämättömänä elämäänsä ja sit parin päivän päästä tuleeki ikkunakirjekuori postilaatikkoon ja selvii, et pitää maksaa lisää. Mä oon aina kelaillu, et mitä jos lähtee pää irti ja sitä mennään lääkärille ompeluttamaan kii ja sit jos selvii, ettei ookkaan hintaa maksaa sitä, niin mitä siin tehään, sanotaan ettei me mitään ommella vai. Raha ja kaikki on niin velmua.

 3. Ookami Kirjoittaa:

  Kyllähän nuo päivystykset ynnä muut maksavat. Ite oon käynyt tän vuoden aikana kolmesti korvatulehduksen ja välikorvan tulehduksen takia, lääkkeet oli ( onneksi ) suht halpoja, vaikka olikin korvatipat + lyhyt antibioottikuuri. En tiedä olenko tyhmä kun maksan ne laskut mielelläni kun sattuu terveyskeskus olemaan tuossa järven toisella puolella ja aina on päässyt kun on pitäny. Vähä päälle vuos sitte pääsin viisaudenhampaan poistoon 45 minuutin odotuksella, maksoi kyllä ihan kivasti mut se oli pieni hinta siitä että pääs kivusta eroon. T_T Hyvästä palvelusta maksan kyllä mielelläni, varsinkin kun maksamisaikaa on reilusti. ^-^

 4. möö Kirjoittaa:

  Siis ei ny pahalla mut miten et tienny tota

 5. Rasmus Kirjoittaa:

  Ookami: huh kolme korvatulehdusta! D: Korvatipat on kyl kauheita laittaa. Mulla kurkkukipu tarkotti yhteen aikaan myös silmä- ja korvatulehdusta, ei ikinä ollu semmosta harmitonta flunssaa, mut luulin säästyneeni jo moisilta kaikkeuden taudeilta, mut joopa joo viimeks oli yli viikon taas kaikki kipeenä ja tulehtuneena. Nastaa, et lääkäripaikka on lähellä (nastaa, et mikä vaan mesta on lähellä), vaikken mä sinne ite silti yhtään ylimäärästä kertaa haluis mennä.

  Möö: Ennen alaikäsenä ei oo hirveesti tupsahdellut perässä laskuja yhtään mistään tai ne on menny suoraan vanhemmille, eikä lääkäri tuol sanonut et hei me sit pistetään lasku postissa tai asiasta kertovaa lappua ei ollu myöskään mun bongattavissa odostushuoneen seinällä. Myös kun kävin toisessa päivystyspaikassa tätä viime käyntiä aikasemmin, niin sieltä ei oo kuulunu yhtään mitään. Emmä tiiä, oon semipahvi joidenki tällasten asioien kanssa kyl :–D Kyl kai sitä oikeesti tietää, et ne lähettää laskun, mut silti toivoo, et ne jotenki voiski vaan skippaa sun yli.

 6. määrjä Kirjoittaa:

  Haha no mää olen kyllä ollut ihan yhtä semipahvi näissä asioissa. :’) Tai silleen et ku asuin ekan kerran 16-vuotiaana vuokralla, nii olin onnekas ja porukat makso vedet, sähköt, vakuutukset mulle, nyt kun asunut ”aikuisena” yksin niin mennyt ihan maku yksin asumisesta (well, melkein), kun ei sitä vaan hoksannut miten PALJON oikeasti se maksaa. ;_; Ja nyt on pakon sanelemana autokin käytössä, ja siihen uppoaa omaisuus. Olispa vielä varakas teini vanhempien nurkissa. D:

  Tsemppiii, olet paras!

 7. Pege Kirjoittaa:

  Ite en edes mene kunnalliseen jonottamaan, ja kuuntelemaan arvailuja siitä, että mikä nyt vaivaa. Käyn yksityisellä. Onneks on jo lapsena itelle otettu vakuutus, mistä saa lääkäriin & lääkkeisiin käytetyt rahat takaisin. Tuollaista vakuutusta ei enää saa mistään, muistaakseni itelle se on otettu jo vuonna -85 tai -86. Rahanreikiähän riittää, siitä ei pääse mihinkään. Asuit vuokralla tai omistusasunnossa, niin menoja on. Asunnon vakuutus, sähkölasku, vuokra/lainan lyhennys jne. Omistat auton, niin maksat pakollisen liikennevakuutuksen, ja mikäli on uudempi auto, niin kaskovakuutus on lähestulkoon pakollinen. Mikäli auto on velaksi ostettu, niin kasko on pakollinen. Itellä on tällä hetkellä kolmas auto jo menossa, mutta itselle se on pakollinen menoerä. Tosin auto on uusi, niin kilometrit on huolettomia, ei tarvitse arvaila hajoaako auto tänään/huomenna. Työmatka on sen verran pitkä, että auto on sen puolesta lähestulkoon pakollinen.

 8. Rasmus Kirjoittaa:

  Määrjä: Purr kiitos :3 Mua itsee raha-asioissa eniten ällöttää just kaikkien isojen summien maksaminen, niinku vaiks vuokra. On ihan hauskaa heittää katusoittajalle pari euroa ja kaupassa maksaa muutama euro lisää ja sit viel käydä kirjastossa maksamassa myöhästymissakko, mut luoja jos sun pitääki heittää kerralla monta sataa euroa menemään. Phh, hassul tapaa uuvuttavaa, oh ja sit ajatus siitä, et mistä sä oikeestaan maksat ja mitä se raha meinaa sille, joka sen saa on jännä! Siis joku varaton riepu kerää pulloja maksaakseen velkansa jolleki rahoissa kylpevälle pohatalle tai joku ostaa videopelihahmoilleen jotain varusteita tai sit vaan ostetaan vaik pesuainetta, joka vaahtoaa viemäriin. Raha on jännä.

  Pege: Aina löytyy totta vie jotain, mikä kuluttaa rahaa. Auto ja semmoi yleiseläminen, ruoka ja vuokra, lienee kaikkein kovimmat kuluttajat. On kuitenkin ihan ilo tietää, että raha vaan kiertää henkilöltä toiselle, joku luopuu omastaan ja toinen käyttää sen ihan vaan suodakseen jonkun toisen taas käyttää sitä. Ehkä samaa ajatusta voi soveltaa siihen, ettei raha vaan lähe iteltä vaan jostain sitä myös palautuu omaan käteen.

 9. tööt Kirjoittaa:

  itselle tuli 18v myös yllätyksenä, että tästä kaikesta pitää maksaa, juurikin sairaalareissun jälkeen. maksuttomuutta hehkutetaan niin maasta taivaisiin, että kotona ja koulussa unohdettiin mainita ja painottaa sitä, että lysti loppuu 18-vuotiaana. tosin useissa kunnissa on esim. se, että kolmannen käynnin jälkeen ei tarvi enää maksaa tai joku tietty rahamäärä minkä jälkeen täytyy maksaa terveydenhuollosta (nykyisessä kunnassa se on joku 600e – kuulostaa paljolta, mutta kun ravitsemusterapeutilla ja muussa paskassa täytyy rampata aika usein, niin se menee jo kolmessa kuukaudessa umpeen).

 10. Rasmus Kirjoittaa:

  Hei oon kuullu tosta kolmannen käynnin jälkeisestä ilmaisuudesta! Arvostan kyllä moista, vaikkei ite tuliskaan käytettyy sitä etuu. Voi jehna jotkut pakotetut tapaamiset niinku ravitsemusterapeutti :–( Eipä oo onneks mua viety sellasen puheille, mut lähetän niin paljon voimasympatiaa niille, jotka siellä ja muualla joutuu ravaan!

 11. kjjo Kirjoittaa:

  Ennen ei tarvinnu maksaa.

  Siitä voi päätellä, että vaikka verokertymä on suurempi kuin ikinä, joku vie välistä.

  Terveyskeskusmaksun tekosyynä selitettiin, että vähenee ”turhat” käynnit, kun vanhukset ei mene valittaan vaivoistaan vain saadakseen juttuseuraa. Häijy selitys. Tiedän ympäriltä, kuinka mummut jätti käymästä todellisten vaivojen takia ja kuoli niihin. Se kai oli tarkoituskin.

 12. Rasmus Kirjoittaa:

  Surku! Tosi monella on muutenkin kova kynnys käydä lääkärissä, eipä tuo hirveesti tilannetta paranna. Emmä tiedä millä asiat sais toimiin kaikkia huomioivalla tavalla. Hauskaa oikeastaan, kun ei tarvitse ite päättää ja säätää lakeja ja muita, niin saa valittaa toisten päätöksistä.

Jätä vastaus