Keskiyön tarinoita

mä katsoin vaikka en ollut 18
mä varastin vaikka olis ollut rahaa
mä valehtelin vaikka tiesin mikä on totta
mä tapoin vaikka toinen ei uhannut
(mä oon ilonen että ees sä raapasit kerran takas niin lujaa että kädessä on vieläkin jälki)

mä rikoin itkin ja häpesin

kun sä lyöt ihmisenalun katuun lapsena
niin siitä tulee elämää pelkäävä räkänokka
tai oikeuden perään huutava vittupää

musta tuli räkäpää vittunokka

ja sä oot huolissasi musta
ja mä tajuun sen huolen, näen sun osoittamat virheet
ja mua sattuu koska niitä on vielä enemmän kuin sä oot saanut selville
ja siks mä itken kun asiat ei suju
kun kympin perässä ei oo plussaa

mun kultaisissa siivissä oleva lika on mun omista sormista

herkkyys normit te
te ootte päähän pinttynyt tekosyy mun huonosta olosta

mä haluan kirjoittaa runoja ja nukkua enemmän ja lakata olemasta ja kerätä kissankarvoja villapaitaan
kun ei oo koiraakaan
ja hevosella on ikuisen elämänpelon ja rahapulan ruumis

ja mä tuhoa koska mä haluan mieluummin vuotaa verta kuin tukehtua

ja
dekadenssi on paskaa.

recue me

mä itken
ilosta kun sä ostat ihan muuten vaan mulle vegaanista jukurttia
mä itken
surusta kun ihmiset on niin vihaisia stubbille ja hallitukselle ja maailmalle
mä itken
pelosta koska koulu tulevaisuus valinnat kasvu
ja lehdessä on kuva kauniista ihmisestä joka käy savonlinnan kuvataidelukiota
mä itken
kauneudesta kun kirjan nimi on kani koipeliinin kuperkeikat
mä itken
kun pitäis nukkua

itku kopio

nauran kasin (sen numeron) visuaalisen symboliikan aiheuttamille vahvoille tunteille:
sä et tykkää kun se poikittain tarkoittaa ikuisuutta
enkä mä tykkää kun se nurin päin on melkein sama muttei kuitenkaan
ja sen l a g i n e n ja jurruttava tasapaksuus arvosana-asteikossa turhauttaa

***

muistan, miten kerran kuvailin yhelle olevani täydellinen ristiriita erään maailmankuvassa
mua viehättää siinä sen nauru
sitä mun sydän

***

mä olin kympin tähtisilmä
ja mietin oliko syynä resuraukkoja kohtaan herännyt sympatia
joka multakin tiputti kultalusikan suusta

(tykkäsikö katsoa poikia koska oli poika vai katsoiko poikia ja halusi itsekin yhdeksi)

tiputinko keskiarvon ja uhkasin ala-arvoisilla tulevaisuuden suunnitelmilla
varistaakseni teidän kympin illuusion

koska en ollut ihan täysi vaikka luulitte

ja
jos kyseenalaistatte niin suutun ja ihan vain uhmallankin teen sen mitä uhkasin
ja
jos hyväksytte niin hämmennyn ja alankin itse harkita uudelleen
(älkää yrittäkökään manipuloida kun tämän tiedätte)

löytypalkatta

mä en juurikaan syytä ketään
”sun vika”
eikä oo
ei
ei oo syyllisiä

mietin olisko mun sittenkin parempi joskus kohdistaa pahuus
että olisi tekijä eikä aina vaan hahmottomana leijuvaa vihaa

niin varmaan

pitäisi alkaa lukea kirjotuksiin

rairuohoa joulukuussa

Tags: , , , , , ,

6 kommenttia - “Keskiyön tarinoita”

 1. minä vaan Kirjoittaa:

  Vau. Hieno ajatuksia herättävä teksti.

 2. Milli Kirjoittaa:

  Vaude miten rehellistä ja kaunista. Mäkin haluun, että kirjoitat runoja (ja nukut enemmän ja et lakkaa olemasta ja keräät kissankarvoja villapaitaan). Ja että mä saisin lukea lisää sun runoja. Ja että elämä kohtelisi sua hyvin, sinä harvinaisen rehellinen, älykäs ja herkkä räkäpää vittunokka. <3

 3. Rasmus Kirjoittaa:

  Vau itsellenne, ootte kivoja <3

  Kaunis teksti on hyvä käsite. Oon hiljan sisäistänyt sanataiteen käsitteen, sen miten paljon sanat voi oikeasti hurmata, ja on hyvä jos itse itseilmaisun nimissä onnistuu tekemään jotain vastaavaa ja herättävää.

  Ei kai liity mihinkään, mut aattelin sanoa, että otsikon ohjailemana eka tekstinpätkä on laitettu muistiin kun yöllä en nukahtanutkaan, ja muut on päivän mittaan kertyneitä sanoja tuota yötä osittain takaillen.

 4. minä vaan Kirjoittaa:

  Sun pitäis julkasta joku runokokoelma. Tästä löytyis heti yks ostaja :D

 5. sarppi Kirjoittaa:

  Tosi väkeviä sanoja, piti ihan lukea moneen kertaan ja muistuttaa itseään hengittämäänkin välissä :D Oot tosi taitava ja huipputyyppi ja maailma on outo muttei siitä kantti välittää! Ollaan jokainen omia itsenäisiä elämyspalluroitamme jotka voi jakaa kissankarvat ja lätyt ja harmaat viikonloput kun ei sada edes lunta. Saat mut ajattelemaan tosi paljon kaikkea. Oot ihana <3

 6. Rasmus Kirjoittaa:

  Varohan vain, joku päivä saatat joutua runo-opuksen ostamaankin :P

  sarppi: Ootpas voimallinen sanailija. Superhuippua, jos ajatukset alkaa liikehtiä mun seurauksena! Elämyspallura-sana huvitti mua suuresti :–D Kiitos ihan tosi paljon lämpösanoista ja kommentista <3 Muista sinä hengittää, välillä saa unohtaa kaiken muun ja vain kierrättää ilmaa.

Jätä vastaus