Sanahelinää

vastaukset etanalolli 1

vastaukset etanalolli 2

vastaukset etanalolli 3

DSCN3984
se on mun puhelimen ihan relevantti peräluukku

Saanks vielä jatkaa (täs on jo aika paljon tekstiä, mut tuntuis sanoista puhuttaessa ironiselta pyytää sitä anteeksi):

Kerran mun suusta pääs tälläi lause: hää kysy miult ketä varroin ku siin istuin. Ja kysymykset taipuu usein muotoon saan mie kynän? Parasta kaikki sanakieroilu ja sanojen väärin taivuttaminen (”käytiin punnitse ja säästäsessä”)

Rakastan kaikkia vähän hassuja ja murresävyisiä sanoja, niinku  käppäillä, kalppia, kehveli, kelmi, köppäänen

Sellaset epäoikeet yhdyssanat niinku vittupää ja luovat kirosanat kans on ihan mahdottoman kivoja.

Myös rakastavassa ilkeilyssä käytetyt nimitykset on hauskoja, kun sanoo toista vaikka toheloksi ihan vaan kaikella lempeydellä ja siis lempinimet ja NIMET ylipäänsä aaaaaaaah voi luoja. Yhes kirjas sanottiin ”Mä haluaisin, että sä olisit mulle Blankko. Saanks mä sanoa sua niin?” VOI LUOJA mikäs sen parempi.

Mulle yks rakkaaksi käynyt sanoo rasmu,
sellanen vanha hassu puolestaan rasse,
kolmannelle vakiintui ramses,
rapsu ja juspu ja mitä lie
yksi ei ole vielä päättänytkään mihin vakiintuisi, käyttää joka kerta eri sanaa
itse sanon roihka
ja kultatassu kaihokuono räkäkäpälä
ihan muuten vaan.
kaikkea kolmea nimeä ei kukaan ole päräyttänyt kokonaisuudessaan,
ainoastaan jos haluaa olla vakuuttava ja sanoa että on ylpeä ja rakastaa.
(tai jos haluaa olla vakuuttava ja sanoa että maksa tämä lasku ja hoida velvollisuutesi)

Usein sanat on rumia, väkivaltasia ja vaikeita, mut sitäkin useemmin ne on leikkisiä ja oivia – käyttäkää niitä hyvin.

Tags: , , , , ,

8 kommenttia - “Sanahelinää”

 1. L Kirjoittaa:

  Sinänsä ymmärrän, et tuntuu että feministi on usein nainen ja että sana kuulostaa just vähä ikävältä. Siitähä feminismi on lähtenyt, että haluttiin naisille enempi oikeuksia.

  Mutta nykyfeminismissä ollaan enää lopulta aika vähän tekemisissä pelkän sukupuolten tasa-arvon ajamisen kanssa. Avainsana on valtarakenteet ja ns. intersektionaalisuus.
  Se, että valkoinen, hyvintoimeentuleva, heteroseksuaalinen cis-mies on siellä nokkimisjärjestyksen huipulla. Että ihmisillä on eri ominaisuuksia sosioekonomisen aseman, etnisyyden, sukupuolen suhteen. Nainen, joka on ns. ”able-bodied” voi olla etuoikeutetumpi, kuin vammainen mies.

  En itekään ole aina ollut valmis identifioitumaan feministiks, mut everydayfeminism.com sivuston avulla oon muuttanut mieltäni. Suosittelen vilkaisee, jos ei ole tuttu, vaikka tästä http://everydayfeminism.com/tag/trans-gnc/
  Kertoo jo jotain että sivuston artikkelit on jaoteltu aiheittain privilege, trans-gnc, lgbtqia, disability, class, body, jne.

 2. Rasmus Kirjoittaa:

  Joo, sanat ja niiden merkitykset laajenee. Usein kans asioissa on eri sävyjä riippuen ihan puhtaasti jo sanan käyttäjästäkin.

  Kiitti linkistä! Pienen scrollailun jälkeen luulenpa, että oon tuolla pari kertaa ennenkin vieraillut toisten linkkien kautta. On harvoi juttui, jotka ois valmis vastaanottaan ihan kokonaan, joko mielenkiinnon tai arvojen erkanemisen takia, mut sillai se on kai kaikilla kaiken suhteen. On kans sanoja, joita haluais käyttää, mutt jätän käyttämättä koska tiedän, että vastapuolelle se sana ei tarkota samaa kun mulle. Sama kyl kans toiste päin, et mulle ei kannata vältsii käyttää tiettyi sanoi, koska mulla on niille eri merkitykset. Ehkä feminismi on yks sellanen ajatukset hajaannuttava sana.
  (öäääh anteeks ajatus pomppii nyt ihan hassusti, enkä tiiä miten ryhmitellä tää)

 3. Jannna Kirjoittaa:

  Mun täti käyttää aina hauskoja sanoja ja lausahduksia, esimerkiksi kun niiden koira haisi pahalta niin se huudahti: ”Axu haisee kuin revonsyötti!”
  En tiiä onks toi revonsyötti yleinen murresana jossain alueella, mut mulle se tuli ihan uutena niin nauratti : D

 4. Rasmus Kirjoittaa:

  Paaaws ihana :–D En mä mistään revonsyötistä oo ainaskaan kuullu, kettuloukut ja niiden syötit muutenkin esiintyy kyl melko harvoin mun keskustelupiirin ihmisten puheessa :–D Heh, kaikki synonyymit (niinku kettu, repo,,) on kyl hauskoja kaikkien muiden sanahassutusten ohella!

 5. tööt Kirjoittaa:

  Luin joskus aika hyvän kommentin netissä (tumblr…….), vapaasti muotoiltuna:

  Ei saa olla feministejä ja muita ihmisiä.

  On vain normaaleja ihmisiä ja sekstistisiä ihmisiä.

 6. Rasmus Kirjoittaa:

  Ah, mainio <3 Tuota voinee jalostaa muihinkin asiayhteyksiin

 7. picasso Kirjoittaa:

  nah, feminismi on liike naisten vapauttamiseksi miesten vallan alta. muilla akseleilla alistetuille ihmisryhmille on omat liikkeensä. feminismi on kaikille naisille, mutta vain naisille. on hyvä ettet harhaanjohtavasti kutsu itseäsi feministiksi, sillä se ei ole identiteetti tai mielipide vaan poliittinen liike joka vaatii tekoja, usein vaikeita.

 8. Rasmus Kirjoittaa:

  Jaa-a, näen että toi on se mistä liike on lähtenyt, mutta että se on tänä päivänä laajantanut ulottuvuuksiaan muuhunkin. Poliittisuutta siinä monen kohalla varmasti kyl onkin mukana, mut musta se voi ehdottomasti olla identiteetin osa. Tulin tänään pamisseeks identiteetistä erään kanssa ja lopputulema oli se, et identiteetti on yks suuri kokonaisuus, joka muodostuu pienemmistä paloista, joista poliittisuus on yks osa. Kaikki arvot ja sellanen minkä kokee mielekkääks ja haluu pitää ittee lähellä on musta niputettavaks identiteettivyyhtiin.

Jätä vastaus