Liekkiläike

vastaukset leviathan 1

vastaukset leviathan 2

(edit. mä oon kattonu sataseitkyt jaksoa yllä mainittua animea ja ajattelin kattoa loputkin 30 jaksoa)

vastaukset leviathan 3

Tags: , , , , , , , , , ,

7 kommenttia - “Liekkiläike”

 1. Kettu Kirjoittaa:

  Eihän tuli ole aina vaarallista. Jos asiaa alkaa miettimään, niin pienessä kynttilässä tai öljylampussa on kaunis ja lämmittävä liekki. Nuotion tuli lämmittää, takka ja kamiina pitää talvella lämpimänä.
  Tuli on vaarallista karattuaan käsistä, mutta kyllähän maakin voi aiheuttaa vahinkoa- mieti vaikka maanjäristyksiä. Minusta tuli on kaunis, lämmin ja mukava elementti, voi johtua siitäkin että palelen koko ajan!

 2. Rasmus Kirjoittaa:

  (kamiinasta tulee mieleen Muumit!)

  Vaan joo, tosia puhut. Mä näen tulessa myös yhellä tapaa sellasen suojelevan ominaisuuden kuin vaik suurissa koirissa; jos se on sun puolella, oot parhaassa turvassa, mutta jos joudut sellaista vastaan, niin ei oo helppoa. Horoskoopeista oinaaseen liitetään tuli, mikä lisää ehkä mun mielikuvia sellasesta raivoleiskunnasta, kun karikatyyrinen oinaskin on räjähtelevä höyrypää.

  Mut tulessa tärkeetä mulle on semmoi elämänpalo, ja siinä voi olla sellasta pientäkin lapsen silmissä näkyvää elollista vilkettä, mikä muistuttaa ehkä jostain kesästä (meneepä runolliseksi). Myös huvittaa koko sana itessään: tuli. Niinkuin tulla-verbin imperfekti, ihanaa ajatella se sellaisena toteamuksena että hei nyt se sitten vain tuli ja odottaa hiljaa leimuten mitä tehdään.

  Maa on aina ollut mulle vakaa ja rauhottava elementti (bannerissakin näkyvä Samuel on ehdottomasti maa), vedestä taas muistuu mulle taiteellinen melankolia ja intuitiivisuus. Ilmaa mun on vähän vaikee ottaa kiinni, rakastan tuulta hurjasti ja jotenki ilma on vähän kaikkea muttei yhtään mitään, siinä on jotain leikkisää kujeilua ja avaruutta (niinku avara, ei avaruus).

  Ah juku, nautin hurjasti kaikista elementtiajatuksista! Pokemonitkin on musta tavattoman viehättäviä kun jokainen edustaa jotain elementtiä.

 3. Kettu Kirjoittaa:

  Elementit on kyllä hurjan kiehtovia, niistä vois puhua pitempäänkin! Maa on semmoinen rauhoittava, tiedätkö niinkuin Äiti Maa, vakaa niin kuin peruskallio. Vesi on villi ja arvaamaton (kyllä, olen kasvanut meren rannalla ja oppinut kunnioittamaan merta), mutta kesytettynä sekin on hyödyllinen. Meri antaa kuitenkin ravintoa ihmisille ja eläimille.
  Ilma on se, joka liitetään yleensä Kaksosiin, semmoinen tuuliviiri-elementti. Pikku Myy on muuten varmaan ilma :D Sehän on aina eri mieltä kuin muut ja vaihtaa salamana mielipidettä jos keksiikin äkkiä jonkun paremman! Ja tuli on lämmin roihu, turvallinen, pehmeä ja rauhoittava.

 4. Mikko Kirjoittaa:

  Tuli on noista klassisista elementeistä se, jossa on aina mukana valoa. Himmeää tai kirkkaampaa, mutta valoa kuitenkin. Edessä olevaa tai taakse jäävä, ehkä sitten myös ihmisessä tai muussakin olevaa. Sitäkin on ideana ihan kiva makustella.

  Ja sitten aina voi fiilistellä sitä, että niin, revontulet eli ketun tulet tai loimut. Oli aikanaan oivaltava hetki hoksata tuo tämä.

 5. Rasmus Kirjoittaa:

  Kettu: hur <3

  Mikko: Voi joo, kaunis ajatus pyöritettäväksi ois, että tulessa on lämpö, valo ja kipinä. Revontulet oon aina sanansa puolesta aatellut tuliksi, jotka on osana kettua, hännästä kai niiden sanotaan leiskuvan, mut toinen lähestymistapa voi olla että ne on ketusta irralliset, mutta ketun omat tulet, jotain mitä otus voi itselleen haalia ja muut näkee vaan ne pitkän etäisyyden päästä kun kettu haluaa ne näyttää.

 6. Leviathan Kirjoittaa:

  No voi minua tollukkaa, nyt huomasinkin etten kiittänyt sinua ole kysymyksiini vastaamisesta. Tuhma ja turha olen. Mutta kiitos kovasti. Vastauksesi ovat täydellisiä. Tiedän sielusi liikkeistä taasen hiukkaakin niukkaakin niukemmin enemmän.
  Kiitos vielä kerran.

  Leviathan

 7. Rasmus Kirjoittaa:

  Hymyilyttävän huomaavaista kiittää vastauksista, ole hyvä vain ja kiitos itsellesi kysymyksistä, ne antoivat monen tason pohdintaa. Sielun liikkeet on kummat sielua elättävällekin, mutta silti niitä liikkeitä huvittaa muillekin vähän valottaa ja on hyvä, jos siinä edes pienissä määrin onnistuu.

Jätä vastaus